Blog afbeelding

Tips

10 online games waar je veel geld mee kan verdienen

27 augustus 2019

Tegenwoordig is het online werken steeds meer in trek. Maar wist je dat je ook geld kunt verdienen met het spelen van online games? Voor veel jongeren is dit de ultieme droom en je hebt er alleen een gameconsole, camera en headset voor nodig. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en hebben we een aantal online games voor je op een rijtje gezet waarmee grote geldbedragen te verdienen zijn.

Hoe kun je met online gaming geld verdienen?

Door de honderden miljoenen online gamers die er zijn, is dit een erg grote online entertainment sector. Door het gebruik van Twitch, een online platform, kan vrijwel iedereen er geld mee verdienen. Door online te streamen terwijl je aan het spelen bent, kun je geld verdienen. Dit kan door advertenties te laten verschijnen, via sponsoren of door het ontvangen van donaties van je kijkers. Ben je onderscheidend genoeg, dan kun je hier een aardig zakcentje mee opstrijken.

Ook is er een Partner Programma van Twitch, maar daarvoor moet je aan de voorwaarden van Twitch voldoen, zoals minstens drie maal per week uitzenden.

Is het moeilijk om geld te verdienen met online gaming?

Het is erg moeilijk om geld te verdienen met online gaming. Dit komt vooral doordat het aantal gamers enorm is. Dit maakt het moeilijk om je te onderscheiden van anderen en echt op topniveau te gamen. Ben je echter goed genoeg, dan valt er erg veel geld mee te verdienen. Zo werd op het door Fortnite georganiseerde game tournament in New York een prijzenpot van 27 miljoen verdeeld. De winnaar ging met 2,7 miljoen naar huis. Tel uit je winst! Dit zijn echter wel gamers die dagelijks bezig zijn met het gamen. Naast het vele gamen, investeren zij ook veel tijd in het fysiek op topniveau te kunnen presteren.

Beste games om geld mee te verdienen

Het is dus niet gemakkelijk om (veel) geld te verdienen met online gaming. Het kan echter geen kwaad om het eens te proberen. Door het simpelweg aanmaken van een account op Twitch, het aanschaffen van een gameconsole, camera en headset, kun je al een heel eind komen. Nu gaan we kijken naar de beste games om de sprong te wagen en wat extra te verdienen met het spelen van online games. Sommige van deze games hebben ook game apps waarmee geld te verdienen valt.

10. Heroes of the Storm

Heroes of Storm logoBij Heroes of the Storm gaat het om een 5-tegen-5 spel, waarbij de spelers kunnen kiezen uit verschillende game modus. Zij kunnen er daarbij voor kiezen om tegen andere online te spelen, of tegen computergestuurde karakters. Wil je er echter geld mee verdienen, dan zal je tegen anderen moeten spelen. Dit spel is echter minder bekend onder de gamers, maar toch valt er op toernooien een mooie geldprijs mee te verdienen. Gemiddeld ligt het totale prijzengeld rond de 10 miljoen dollar. Het spel wordt veelal op de pc gespeeld.

 

9. Counter Strike: Global Offensive

Counterstrike global offense logoCounter-Strike: Global Offensive werkt vanuit een ‘first-person shooter’ perspectief. Het voordeel van deze game is dat die gespeeld kan worden op Windows, Mac, Playstation en Xbox. Door games te spelen tegen andere spelers, kun je je rang verbeteren. Het spel maakt gebruik van 7 verschillende spelmodi om het voor alle spelers interessant te houden. Voor de verschillende edities van Counter-Strike zijn er toernooien beschikbaar waar je dus geld kunt verdienen met het spelen van deze game. De game is tevens gratis te spelen via Steam.

 

8. Starcraft II

Starcraft 2 logoIn de game van Starcraft II staan drie rassen centraal: de Protoss, de Terran en de Zerg. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende personages. Door levels te spelen en te winnen kun je punten verzamelen, die je dan weer kunt gebruiken om je helden steeds verder te ontwikkelen. Het spel wordt steeds vaker gespeeld op de e-sports tournaments, vooral in Zuid-Korea. Het spel is ontwikkeld door Blizzard en voor geïnteresseerde is het spel gratis te downloaden op de website van Starcraft. Het spel heeft een futuristische uitstraling, mede doordat er gebruik gemaakt is van allerlei speciale krachten van de karakters.

 

7. Counter-Strike

Counter strike logoZoals hierboven ook al kort benoemd, is Counter-Strike erg populair. Met dit schietspel, waarin strategie een belangrijke rol speelt, spelen twee groepen tegen elkaar. De terroristen tegen de antiterreureenheid. Het spel eindigt wanneer een team een bepaald doel heeft bereikt, als alle personen uit een team dood zijn of als de tijd om is. Dit is een vaak gehanteerde methode bij schietspellen. Door de verschillende speltypen blijft het spel erg interessant om te spelen. Het spel kost € 8,99, maar heeft een redelijk verouderde uitstraling. Op toernooien kan er weldegelijk nog erg veel geld mee verdiend worden.

 

6. Overwatch

Overwatch logoOverwatch is wederom een first-person shooter game, die in de meeste spelmodus gespeeld wordt in twee teams van zes personen. Er zijn 30 verschillende helden waaruit gekozen kan worden, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. De maps waarin gespeeld kan worden zijn gebaseerd op echte locaties, zoals Londen en Japan. Door helden te kiezen en te spelen, moeten bepaalde doelen bereikt worden. Begin november is het volgende Overwatch Tournament, waarbij de prijzenpot ongeveer 5 miljoen dollar bedraagt. Het spel kan gespeeld worden op Playstation, Windows en Xbox. Dit maakt de game voor veel gamers erg toegankelijk.

 

5. Rocket League

Rocket league logoRocket league is een van de grootste games waar je geld mee kan verdienen. Het unieke aan dit spel is dat racen en voetbal wordt gecombineerd. Door met je auto tegen een bal aan te rijden, moet je proberen bij het andere team te scoren. Elk team bestaat uit minimaal 1 en maximaal 4 spelers. Dit jaar wordt de prijzenpot van het online tournament verdubbeld naar 1 miljoen dollar. Naar verwachting zal dit spel snel aan populariteit groeien, mede doordat het twee echte mannensporten combineert en het spel te spelen is op Playstation, pc, Xbox en Nintendo Switch. Dit zorgt voor een groot bereik.

 

4. FIFA

FIFA 2019 logoFIFA; wie kent het niet. Dit voetbalspel concurreert al jarenlang met Pro Evolution Soccer om het meest verkochte voetbalspel. Toch is er een belangrijke reden dat FIFA altijd meer verkoopt. Zij kopen namelijk ook de rechten op voor het gebruiken van namen van spelers en teams. Dit maakt het ook veel interessanter voor online gamers. Hoewel er bij toernooien niet erg veel geld te verdienen valt, zijn er tegenwoordig zelfs voetbalclubs die e-sporters inhuren om zodoende de markt voor gamers aan te boren. Dit is op contractbasis, waardoor er toch een mooi zakcentje opgestreken wordt.

 

3. DOTA 2

Dota 2DOTA 2 is waarschijnlijk erg bekend onder de gamers. Ook dit spel speel je in twee teams van vijf personen. Elke speler controleert één karakter. Door samen te werken is het de bedoeling om de thusibasis van de tegenstander te vernietigen. Door tijdens het spelen ook items te verzamelen, kun je uiteindelijk je karakter upgraden en beter maken. Het is een vervolg op World of Warcraft en daarmee erg populair onder de zogenaamde ‘early adopters’ van online gaming. De game is te verkrijgen via Steam en daarmee te spelen op de pc.

 

2. League of Legends

League of legends logoLeague of Legends is misschien wel het grootste strategiespel op de markt. Het spel kan online gespeeld worden, waarbij er gebruik gemaakt wordt van twee verschillende teams. Deze bestaan uit 3 of 5 spelers per team. Het is de bedoeling dat het andere team verslagen wordt. Met een prijzenpot van 6.4 miljoen dollar in 2018, valt hier een mooi zakcentje aan te verdienen. Het lastige aan dit spel is echter wel dat de strategie erg belangrijk is. Het gaat dan ook vaak om strategische keuzes, waarbij skills in mindere mate een rol speelt.

 

1. Fortnite

Fortnite logoEn dan het spel dat razendsnel opkwam en nog steeds erg veel spelers heeft; Fortnite. Dit spel speel je in een online wereld, waarin je solo, als duo of in een team van 4 kunt spelen. Door andere teams of individuen te doden, win je het spel. Hierdoor kun je allemaal pakjes, wapens of attributen vrjispelen. Wil je geld verdienen met games, dan is dit het spel waar je moet zijn. In 2018 werd er over verschillende toernooien meer dan 100 miljoen dollar weggeven. Doordat er ook een app game van dit spel is, is het platform enorm. Hierdoor is het populair onder vrijwel alle gamers en gameconsoles.

Zie jij het al voor je? Geld verdienen met het spelen van online games? Begin dan maar vast met trainen en ga ervoor. Door gebruik te maken van online platformen als Twitch en YouTube kom je er snel achter of dit iets voor je is. De mogelijkheden zijn eindeloos als het om spellen gaat. Vind je favoriet en verdien geld vanuit je luie stoel. Ben je van plan om hier werk van te maken? Laat het ons weten in de reacties en wellicht win je een giftcard van € 50 voor de Google Play Store of App Store!

Wat denk jij - ben jij goed genoeg om geld te verdienen met gamen?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Dhellinio 27/08/2020
Geld verdienen met gamen
Ik hou van alle soorten games en wil graag geld ermee verdienen Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Vrede Gittomar j j 25/07/2020
Ik ga Akkoord
Als jullie wel serieus zijn om mij te betalen. Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Sean wensing 06/04/2020
Excentrieke gamer
Ik ben van me zelf een fanatieke gamer die globaal genomen zo'n 4 tot 8 uur per dag game zelf zou ik graag ook een game page willen op zetten maar weet alleen niet waar ik zo gauw moet beginnen Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Apps

GTST Meerdijk app oplossing: bestaat de [...]

27 februari 2019
Tips

Loopt je iPhone vast? Zo fix je het!

27 februari 2019
Tips

Deze playlists zijn een must tijdens het[...]

10 mei 2019