Blog afbeelding

Overig | Tips

De beste wallpaper websites voor je iPhone/Android

31 mei 2019

Je moet er elke dag naar kijken, vind het belangrijk dat het mooi en uniek is, maar verder ziet eigenlijk vrijwel niemand het; de wallpaper op je telefoon. Hoewel je gebruik kunt maken van zelfgemaakte foto’s, foto’s van Google of screenshots, zijn er gelukkig ook genoeg websites die de mooiste wallpapers voor je hebben geselecteerd. Deze foto’s van hoge resolutie krijgen anderen misschien niet te zien, maar je hebt dan wel een mooie achtergrond waar je dagelijks even een blik op werpt. De volgende websites zijn volgens ons zeker het bekijken waard.

4. Zedge

We beginnen met Zedge. Zedge is wat ons betreft de minste van de vier. Hoewel er zeker mooie wallpapers te vinden zijn, is de vormgeving van de website wat minder en is het ook wat lastiger om wallpapers te zoeken. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van categorieën, maar alleen van ‘trending wallpapers’. Deze zijn echter niet gebaseerd op algemene dingen zoals ‘natuur’, ‘sport’ of ‘quotes’, maar zijn al erg specifiek. Het gaat in deze gevallen namelijk om wallpapers die op zichzelf staan. Het gaat niet om wallpapers die tot een categorie behoren. Hierdoor kun je alleen naar gerelateerde afbeeldingen zoeken. Dit maakt het zoeken naar afbeeldingen een stuk lastiger.
Wat Zedge dan wel weer als unieke feature heeft, is dat het om erg unieke wallpapers gaat. Waar veel websites al snel terugvallen op wallpapers die betrekking hebben op de natuur, sport en quotes, hebben de makers van Zedge wat meer oog voor het alternatieve. Het gaat dan om zelfgemaakte sketches, bewerkte tekenfilmfiguren of beroemde sterren met een alternatieve twist.

3. Pexels

Wat is er zo fijn aan de website van Pexels? De website heeft een erg eenvoudige vormgeving waardoor het zoeken naar wallpapers geen eindeloos gezoek is. In plaats van dat de website met categorieën werkt, wordt er gewerkt met populaire zoekopdrachten. Hierdoor kun je specifiek zien waar andere naar zoeken. Het is ongeveer hetzelfde als categorieën, maar geeft net dat beetje extra doordat je de meest populaire wallpapers te zien krijgt.
Ben je echter op zoek naar je eigen wallpaper of juist een hele uniek, dan geeft de website je hier ook de mogelijkheid toe. Het voordeel van deze zoekopdracht is dat de app je ook zoekvoorstellen geeft. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op ‘Sport’ krijg je in de zoekopdrachten nog specifiekere opties, zoals ‘fitness’, ‘gym’ of ‘soccer’. Hierdoor kun je van heel algemeen naar steeds specifieker gaan.
Wat de website daarnaast ook erg leuk doet, is het opzetten van challenges op de website. Door het uploaden van je eigen foto’s kun je prijzen winnen. Het hoeft dan niet eens persé een wallpaper te zijn, maar kan ook simpelweg een erg mooie foto zijn. En hoe vet zou het nou zijn dat mensen overal ter wereld rondlopen met jouw foto op de achtergrond van zijn of haar telefoon.
Ben je nou benieuwd naar deze website, klik dan op de volgende link om er een kijkje te nemen.

Pinterest

Het voordeel van Pinterest is dat er gigantisch veel afbeeldingen te vinden zijn. Dit kunnen zowel wallpapers, maar ook heel ander afbeeldingen zijn. Hierdoor kun je ook de andere afbeeldingen gaan gebruiken als wallpaper. Het voordeel van Pinterest is dat alles wordt gecategoriseerd door middel van tags. Dit maakt het zoeken naar nieuwe afbeeldingen erg gemakkelijk. Heb je een mooie wallpaper gevonden? Dan kun je deze snel opslaan op een van je borden. Pinterest gebruikt borden om afbeeldingen op te slaan, zodat je zelf ook nog een categorieën aan kan brengen voor jezelf.
Het grote voordeel van Pinterest is dat deze borden niet direct opslagruimte innemen. Zo kun je bijvoorbeeld een bord met honderden potentiële wallpapers maken en hier rustig doorheen scrollen. Heb je vervolgens een wallpaper gevonden die je graag wilt gaan gebruiken, dan hoef je alleen deze afbeelding te downloaden en als wallpaper in te stellen. De andere afbeeldingen op je bord kun je dan nog gewoon in een later stadium gebruiken wanneer je wallpaper aan vervanging toe is.
Daarbij zoekt Pinterest ook afbeeldingen voor jou uit op basis van de afbeeldingen die je zelf op je borden hebt opgeslagen. Pinterest zoekt zowel op de tags die gebruikt worden, de preferenties die jij in je profiel hebt aangegeven en de inhoud van de afbeelding zelf. Hierdoor krijg je content die voor jou relevant is. Wanneer je een nieuw bord aanmaakt, krijg je vanzelf content die voor dat bord relevant kan zijn. Dit heeft allemaal te maken met de titel die je aan het bord geeft.
Pinterest kan dus voor meer dingen gebruikt worden dan alleen het zoeken van wallpapers. Echter denken wij dat Pinterest hier ook een uitstekend medium voor is. De website is gemakkelijk te bereiken via deze link.

1. Unsplash

Unsplash is wat ons betreft duidelijk de nummer één. Dit komt vooral omdat ze alle handige functies uit bovenstaande website combineert. Zoals bij elk van deze sites is het mogelijk om te zoeken door de gehele website naar jouw nieuwe wallpaper. Zoals we mogen verwachten zien de foto’s er ook gewoon erg strak uit. Daarnaast wordt er op de homepage gebruik gemaakt van afbeeldingen die anderen uploaden. Deze afbeeldingen kunnen door anderen geliked worden, waardoor de meest interessante afbeeldingen altijd bovenaan staan. Je kunt hier zelf ook aan mee doen door afbeeldingen te uploaden.De website werkt daarnaast met collecties. Dit is ongeveer hetzelfde als het werken met categorieën, maar er zit een klein verschil in. In combinatie met deze collecties wordt er namelijk ook gewerkt met de meest populaire tags die in deze collecties gebruikt worden. De collecties worden samengesteld door gebruikers van het platform. De meest gebruikte collecties komen bovenaan te staan.

Je kunt echter ook gebruik maken van de ‘Explore’ functie. Dit zijn losse wallpapers die recent geüpload zijn. Het voordeel van deze functie en erg onderscheidend van de rest is dat deze wallpapers ook direct in een categorie zijn geplaatst. Hierdoor staan niet alle afbeeldingen door elkaar en is er een duidelijk overzicht in aangebracht. Wanneer je een gratis account aanmaakt kun je ook je favoriete afbeeldingen opslaan. Dit zorgt ervoor dat je altijd een overzicht hebt van afbeeldingen die je in het verleden interessant vond. Tot slot is de vormgeving van de website ook gewoon erg vriendelijk. Neem gerust een kijkje op de website, die te bereiken is via deze link.

Zoals je ziet zijn er genoeg websites beschikbaar die jou kunnen helpen bij het kiezen van een nieuwe wallpaper. Hoewel wij zelf erg fan zijn van Unsplash is de website van Pinterest ook zeker een aanrader. Dit komt dan vooral omdat de website ook voor andere doeleinden erg geschikt is. Kijk er dan ook vooral eens rond als je zelf aan het hobbyen gaat, er zijn namelijk genoeg ideeën te vinden voor leuke dingen in en rondom het huis.

Heb jij nog tips voor leuke wallpaper websites?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Marga 10/09/2019
Ik doe mee vind achter gronden heel belangrijk
Ik vind achter gronden heel belangrijk Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Smartphones

Zo root je een Samsung Galaxy S9 / Galax[...]

19 januari 2019
Tips

Zoek mijn iPhone: zo werkt het

28 februari 2019
ActueelApps

Dit zijn de 5 beste voetbal wedden apps

07 maart 2023