Blog afbeelding

Smartphones

Alles wat je moet weten over de iPhone Smart Battery Case

27 februari 2019

Hoewel de batterijen van smartphones tegenwoordig al wat beter zijn, is het nog steeds algemeen bekend dat de batterij van een smartphone vaak niet het sterkste punt is. Dit geldt ook voor een iPhone. Apple heeft daarom de Smart Battery Case op de markt gebracht. Dit accessoire zou ervoor moeten zorgen dat de batterijduur van een iPhone verlengd wordt. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over dit accessoire van Apple, gaan we in op de voor- en nadelen en geven we je advies over de case.

De functie

Zoals de naam van het product al zegt, is het ontwikkelt om de batterijduur van je iPhone te verlengen. Maar hoelang kan de batterijduur dan verlengt worden? Door het toevoegen van de Smart Battery Case wordt de batterijduur van je iPhone verdubbelt. Er wordt namelijk eenzelfde batterij toegevoegd als die in je iPhone beschikbaar is.

Daarnaast is het tegelijkertijd ook een bescherming voor je iPhone. Aangezien er sprake is van een case die gebruikt wordt, kan de case ook gebruikt worden als bescherming voor je iPhone. Het is dan echter wel zo dat je altijd de case moet gebruiken als je ook bescherming wilt. Wil je echter niet meteen gebruik maken van de extra batterij, maar wel bescherming, dan zal je hiervoor een extra case aan moeten schaffen.

Waarom wel?

De belangrijkste voordelen, zoals hierboven al aangegeven, is de verlengde batterijduur en het feit dat de case ook bescherming aan je iPhone biedt. De Smart Battery Case geeft je de mogelijkheid om zowel je iPhone en de case apart van elkaar op te laden. Heb je twee Lightning-kabels, dan kun je dus beide apparaten tegelijkertijd opladen.

Wanneer de iPhone in de Smart Battery Case zit, wordt deze continu opgeladen. De batterij van de case zal namelijk eerst gebruikt worden, voordat er wordt overgeschakeld naar de batterij van je iPhone. Hierdoor is je iPhone altijd voor 100% opgeladen, tot de batterij van de case leeg is

Ook is het mogelijk om de case op te laden, terwijl de iPhone hierin zit. De case is namelijk uitgerust met een Lightning-aansluiting, zodat je deze ook aan de oplader kan leggen. Zoals hierboven aangegeven kun je ze dus apart opladen, maar kun je de case ook opladen terwijl je iPhone er nog in zit.

Je zult vooral de voordelen van de case ervaren wanneer je veel op reis bent of wanneer je weinig oplaadpunten tot je beschikking hebt. Op dat moment ervaar je namelijk het grootste voordeel en de reden waarom dit accessoire gemaakt is; je batterij gaat langer mee. Ook wanneer je veel gebruikt maakt van apps die veel batterij gebruiken, is deze case ideaal. Dit kan gaan om apps die de productiviteit verhogen zoals Word en PowerPoint, maar ook games zoals Candy Crush en Pokémon Go. Vooral tijdens het gebruik van deze apps is het dus handig om deze battery case te hebben.

Waarom niet?

Zoals elk accessoire zijn voordelen heeft, zijn er ook een aantal mindere punten aan dit accessoire. Hetgeen wat geldt voor veel accessoires en apparaten van Apple, is dat de prijs aan de hoge kant is. Dit geldt ook voor de battery case. De battery case is in Nederland verkrijgbaar voor €119,00. Als je kijkt naar een gemiddelde powerbank, kom je er dan ook al snel achter dat deze vele malen goedkoper is. Het nadeel daaraan is wel weer dat je met kabels te maken hebt om je iPhone op te laden, terwijl dit bij de case niet het geval is.
Een ander veel gehoord nadeel, is dat veel mensen de bult op de rug van de case als onprettig ervaren. De iPhone zal namelijk een half tot één keer zo dik worden door het gebruik van de case. Hoewel dit minimaal is, staat de iPhone toch bekend om haar design. De dikte van de case zorgt ervoor dat het design wat afneemt, maar dat de batterijduur natuurlijk toeneemt.

Elk voordeel heeft zijn nadeel zeggen ze altijd. Dit is ook het geval met het opladen van de battery case wanneer de iPhone nog in de battery case zit. Dit gaat namelijk langer duren. De Lightning-kabel zal namelijk de case opladen, terwijl de case op haar beurt de iPhone oplaadt. Hierdoor zal het langer in beslag nemen om je iPhone op te laden dan wanneer je dit apart zou doen.

Ons advies

Ons advies is afhankelijk van de situatie waarin je verkeert. Ben je namelijk veel op reis, gebruik je ‘zware’ apps op je telefoon, speel je veel spellen op je iPhone of heb je onderweg weinig de beschikking over oplaadpunten, dan is de Smart Battery Case zeker een aanrader. Niet alleen verlengt deze de batterijduur van je telefoon, deze geeft tegelijkertijd ook bescherming aan je iPhone.

Zijn deze punten niet op jou van toepassing, dan kun je waarschijnlijk ook vooruit met de batterij van je iPhone. In dat geval zouden wij je ook adviseren om het geld te besparen en indien je krap komt te zitten met je batterij, gebruik te maken van de energiebesparingsmodus. Deze zal er dan voor zorgen dat je batterij wat langer mee kan.

Wanneer kwam jij voor het laatst in de penarie met je batterij? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Battle

Huawei vs. Samsung smartphones: welk mer[...]

27 februari 2019
Tips

Laad je iPhone niet meer op? Dit zijn de[...]

27 februari 2019
Apps

Alles over de FUT 19 Web App en FIFA Com[...]

31 mei 2019