Blog afbeelding

Smartphones

Dit zijn ze: de duurste telefoons ter wereld

27 februari 2019

Iedereen heeft de vraag wel eens gekregen: “Als je nu de loterij zou winnen, wat zou je met het geld doen?”. Veel mensen komen al snel uit bij een nieuwe auto, het bouwen of kopen van een huis of het maken van een wereldreis. Je hoort echter nooit dat iemand met al dat geld een nieuwe smartphone gaat kopen. Waarom zou je ook, voor minder dan € 1000 heb je toch een prima smartphone? Dat klopt zeker, maar ook aan een smartphone kun je veel geld uitgeven. In dit artikel laten wij jou kennismaken met de duurste smartphones ter wereld.

Functies

Hoewel de meeste van deze telefoons niet eens speciale functies hebben ten opzichte van een standaard iPhone of Samsung, zijn ze toch al snel 100 keer zo duur. Hoe kan dit dan en wie betaald hier dan zo veel voor? Dit zijn vooral mensen die een telefoon meer zien als een statussymbool dan dat zij er de praktische functie van inzien. Het ligt dan veelal ook meer aan het uiterlijk van de telefoon dan aan de functies waarover de telefoon bezit. Waar wij Nederlanders vooral kijken naar de goedkoopst mogelijke optie, wordt er bij deze telefoons niet gekeken naar een diamant meer of minder. Dus ga lekker zitten en laat je verbazen!

iPhone Princess Plus

Wow! De iPhone plus, dan moeten ze er wel heel snel bij zijn geweest! Nou niet echt dus. Deze variant is dus gemaakt van de allereerste iPhone. De case van de iPhone is gemaakt van goud, maar om dit nog verder aan te dikken, zijn er 318 diamanten toegevoegd. De prijs komt daarmee uit op een kleine $ 180.000. Maar dit is de allereerste iPhone, daar kun je toch alleen mee bellen? Ja, dat klopt. Samen met navigatie is dit dan ook een van de weinige functies van deze telefoon. Zo ‘smart’ is deze smartphone dus eigenlijk helemaal niet.

Vertu Signature Cobra

Wat deze telefoon zo speciaal maakt, is dat deze speciaal gecreëerd is door een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van dure telefoons. In de basis zijn deze telefoons hetzelfde, maar ze worden speciaal ontworpen zoals de koper dat wenst. Het is eigenlijk een telefoon zonder speciale functies, evenals de iPhone Princess Plus. Echter is deze telefoon voorzien van veel goud en zijn er ook verschillende edelstenen aan toegevoegd. De waarde van de telefoon komt uit op een mooie 360 duizend dollar.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Met deze telefoon hebben we de magische grens van één miljoen al bereikt. Dit is namelijk de verkoopprijs van deze telefoon. Hetgeen deze telefoon zo speciaal maakt is dit keer niet zozeer het aantal diamanten, maar het hout waarmee deze gemaakt is. De achterkant van de telefoon is namelijk gemaakt van hout dat afkomstig is van een Afrikaanse boom die meer dan 200 jaar oud is. Dit is daarom ook een van de meest dure soorten hout dat ooit gebruikt is. Daarnaast zijn er natuurlijk ook diamanten en saffieren in deze telefoon gebruikt, onder andere rondom het scherm en op de toetsen van de telefoon.

Goldvish Le Million

Zoals deze naam al aangeeft is deze telefoon ook meer dan 1 miljoen dollar waard. Het speciale aan deze telefoon is dat deze gemaakt is van 18-karaats witgoud en 120-karaats VVS-1 diamanten. ‘VVS’ staat in dit geval voor ‘very very slightly included’. Met andere woorden, het geeft een beeld van de mate van helderheid van de diamant. In dit geval is een VVS-1 diamant een van de helderste soort diamanten die er verkrijgbaar zijn. Mede door de hoge kwaliteit materialen die er gebruikt is, is deze telefoon zo duur. Echter is het ook met deze telefoon alleen mogelijk om te bellen en sms’en. Deze telefoon is verkrijgbaar voor het slordige bedrag van 1.3 miljoen dollar.

iPhone 3G Kings Button

Vanaf nu wordt het iPhone territorium. Zoals de naam van deze iPhone al zegt, is de home-knop van de iPhone erg speciaal. Dat komt omdat zowel de gehele iPhone als de home-knop van de iPhone, voorzien zijn van diamanten. Dit zijn geen normale diamanten, maar natuurlijk diamanten van de hoogste kwaliteit. Daarbij is de telefoon voorzien van goud, witgoud en 138 perfect gesneden diamanten. Ben je iemand die een normale iPhone al erg duur vindt? Hou je dan maar goed vast. Deze iPhone heb je namelijk voor het mooie bedrag van 2.5 miljoen dollar.

iPhone 3GS Supreme Goldstriker Advanced

Natuurlijk kan ook een iPhone een stuk duurder. Daarom gaan we mooi door met het Applefeestje. Deze iPhone is namelijk volledig van goud, heeft een groot aantal mooie diamanten langs de rand van het scherm verwerkt en heeft om het allemaal af te maken een home-knop die is voorzien van een zeer zeldzame 7.1-karaats diamant. We zijn ondertussen wel de 3 miljoen gepasseerd, aangezien deze iPhone verkrijgbaar is voor 3.14 miljoen dollar.

iPhone 4 Diamond Rose Edition

Aan het woordje diamant is hier niets gelogen. Deze telefoon bestaat namelijk uit meer dan 500 diamanten, die samen meer dan 100-karaat vertegenwoordigen. Deze diamanten zijn gebruikt om de rand van de iPhone mee te decoreren, samen met de rand van de homeknop. 

Daarnaast zijn er nog eens 53 extra diamanten gebruikt om het Apple logo op de achterkant te voorzien van wat extra glans. Om het allemaal af te maken, is de home-knop zelf gemaakt van een 7.4-karaats rosé gouden roos. De waarde van dit speeltje? 8 miljoen dollar. Gelukkig heeft deze ondertussen wel internet en Touchscreen, net zoals zijn twee Apple-voorgangers hierboven overigens.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

En om er 100% zeker van te zijn dat zij echt de duurste iPhone gemaakt hadden, zijn de ontwerpers van deze telefoon een stapje verder gegaan. Zij hebben er namelijk voor gekozen om de gehele iPhone te voorzien van 24-karaats goud. Nog niet zo heel speciaal zou je zeggen. Nou, we zijn ook nog niet klaar. Om er een schepje bovenop te doen zit er een gigantische roze diamant, ongeveer de grootte van je duim, op de achterkant van het toestel. Ook is de iPhone voorzien van een platina coating en is de iPhone uitgerust met extra bescherming tegen hackers.

Dit is ook een van de weinige telefoons die daadwerkelijk extra functies met zich meebrengt ten opzichte van een normale iPhone, die namelijk niet voorzien zijn van bescherming tegen hackers. Wil jij nou ook extra bescherming tegen hackers, dan moet je helaas wel bereid zijn om meer dan 48 miljoen dollar neer te leggen voor dit speeltje. Dan nog is het maar zeer de vraag of je deze ooit in je bezit krijgt. De telefoon is namelijk eigendom van Nita Ambani, de vrouw van Mukesh Ambani. Deze man beschikt over een vermogen van ongeveer 44.3 miljard dollar. Voor hem is dit dus ongeveer hetzelfde als dat de gemiddelde lezer een normale iPhone zou kopen.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg mensen die graag willen laten zien hoe rijk zij zijn, zelfs als het ten koste gaat van de functionaliteiten van een normale telefoon. Even om vergelijkingsmateriaal te bieden. Zelfs al zou je 80 jaar worden en elke dag van je leven een iPhone Xs kopen, dan nog zou je niet zoveel geld kwijt zijn als Mukesh Ambani voor zijn iPhone 6 Pink Diamond! Win jij dus ooit de jackpot of de postcode loterij, dan adviseren wij om dat geld aan leukere dingen te besteden.

Heb je er al eens over nagedacht wat je zou doen met al dat geld? Laat ons in de reacties weten wat je als eerste zou kopen wanneer jij de postcode loterij zou winnen!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Juanito 21/08/2019
Wouw die telefoons
Ik ga voor een iphone xr sparen die 50 euro zou ik graag willen winnen Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Apps

GTST Meerdijk app oplossing: bestaat de [...]

27 februari 2019
Tips

Zo maak je een hotspot met je telefoon

15 maart 2019
Tips

Zoek mijn iPhone: zo werkt het

28 februari 2019