Blog afbeelding

Tips

Dé do’s en don’ts op je online datingprofiel

07 mei 2019

Apps als Tinder, Happn en Badoo – wie is er tegenwoordig niet groot mee geworden. Het ontmoeten van je toekomstige liefde gebeurd steeds vaker via sociale media, of in dit geval, dating-apps. Het elkaar ontmoeten in een bar is vervangen door het swipen voor de liefde. Het is uiteindelijk toch echt wel een ideale plek om singles te ontmoeten. Heb je nou geen succes op deze apps, dan zou het wel eens aan je datingprofiel kunnen liggen. Daarom hebben we hier een aantal tips die jou kans op succes in de liefde gaan vergroten!

Oude foto’s

Misschien wel dé nummer 1 afknapper voor datingprofielen: oude foto’s. Hoewel het niet voor iedereen gemakkelijk is om nieuwe foto’s op je profiel te hebben, wordt dit zeker wel aangeraden. Met een foto uit de oude doos is niets mis, wel als deze uit 2002 komt. Zorg er daarom voor dat je een aantal recente foto’s hebt. Dit hoeven echt geen professionele foto’s te zijn, maar zorg ervoor dat je er ten minste voor je gevoel leuk op staat. Jouw nieuwe liefde beslist namelijk binnen luttele seconde of het iets kan worden. Over een goede eerste indruk gesproken.

Uit onderzoek blijkt dat er een aantal kenmerken zijn van goede foto’s. Zo zijn foto’s met anderen altijd welkom, deze laten namelijk zien dat je sociaal bent. Foto’s met dieren laten zien dat je een zachte kant hebt, terwijl foto’s op reis laten zien dat je avontuurlijk bent. Dit zijn allemaal aspecten die je mee kunt nemen in het ontwerpen van je perfecte fotocollectie.

Zorg voor een goede beschrijving

Heb je de aandacht getrokken met je foto? Goed werk! Dan is het nu belangrijk dat diegene aan de andere kant van de lijn ook wat meer over je te weten kan komen. Het is dan ook belangrijk om een goede bio over jezelf te schrijven. Het is niet de bedoeling om een heel boekwerk over jezelf te schrijven. Hou het daarom beknopt en zeg vooral waar het op staat.
Schrijf in het kort wat over jezelf en denk daarbij vooral aan dingen als je hobby’s, je werk of school en je dagelijkse bezigheden. Ook je favoriete maaltijd, film of serie kan hier een optie zijn. Houdt het vooral persoonlijk en geef je toekomstige match aanknopingspunten om een gesprek te starten. Dit kan al door de foto’s die je op je profiel hebt staan, maar je biografie helpt hier nog een extra handje.
Dit kun je ook heel slim aanpakken door juist dingen met opzet weg te laten. Wanneer je bijvoorbeeld je lievelingsfilm al in je datingprofiel hebt staan, zal niemand hier vragen over stellen. Je zult er hoogstens een opmerking over krijgen. Vertel daarom vooral je nummer 2 en 3, aangezien iedereen dan benieuwd is wat dan wel je nummer 1 is. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met je toekomstige vakantielanden, door alleen een continent te noemen in plaats van specifieke landen.
Vind je het nou lastig om een hele biografie over jezelf te maken of goede foto’s van jezelf te uploaden, dan kan de volgende tip er handig zijn.

Vraag een vriend of vriendin om hulp

Je hoeft het wiel namelijk echt niet zelf uit te vinden. Er zijn vast wel vrienden of vriendinnen die hetzelfde meemaken als jij. Zij kunnen je namelijk helpen bij het maken van zowel foto’s als een goede biografie. Het maken van foto’s is daarbij misschien iets gemakkelijker, maar laat ze ook eens nadenken over goede kwaliteiten van je.
En misschien nog wel een leuk experiment, laat je vriend of vriendin eens een match voor je uitzoeken. Hier kunnen nog wel eens zeer verrassende ontmoetingen uit voort komen. Zie het maar als de nieuwe vorm van een blind date! En als jij nou hetzelfde doet voor je vriend of vriendin, kunnen jullie mooi samen op dubbeldate.

Laat weten wat je wilt (en niet wilt)

Wanneer je zelf gaat swipen voor de liefde, heb je zelf meestal al wel een aantal eisen die jouw toekomstige liefde moet hebben. Maar zou het niet fantastisch zijn als je jezelf ook in de eisen van de ander kan vinden? Je kunt er na een gesprek van een paar dagen of weken achter komen dat de match niks voor jou is, of je kunt dit op voorhand al een beetje filteren. Door voor jezelf een aantal eisen of wensen aan te geven, kan jouw tegenpool zich meten aan de wensen die je hebt en zodoende al kijken of jullie misschien bij elkaar passen.
Weet je wat je wel wilt? Laat dan ook vooral weten wat je liever niet wilt. Je hoeft hierbij niet extreem kieskeurig te zijn en een hele wensenlijst op te noemen, maar je mag er best een aantal aangeven. Vind je het namelijk belangrijk dat hij of zij niet rookt? Of dat hij of zij geen tattoos heeft, dan mag je dit best laten weten. Dit voorkomt namelijk voor beide partijen dat er ellenlange gesprekken worden gevoerd die niet bevallen.

Je openingszin

Heb je je match te pakken. Mooi! Nu rustig blijven en niet in paniek raken. Het is tijd om na te gaan denken over de openingszin die je gaat gebruiken, of in ieder geval, wat je als eerste gaat zeggen. Een simpele ‘hoi’ is tegenwoordig lang niet goed genoeg meer. Je hebt al zo je best gedaan om deze match aan de haak te slaan, verpruts het nou niet met een slechte openingszin.
Wat zijn dan openingszinnen die over het algemeen goed werken? We hebben hier een aantal kleine tips voor je:
1. Laat je match zien dat je er serieus werk van hebt gemaakt door de openingszin te baseren op haar foto’s of biografie.
2. Start met een vraag of een interessant dilemma, zodat je match bijna verplicht is om antwoord te geven. Dit kan bijvoorbeeld over een serie, eten of hobby gaan.
3. Blijf uniek en gebruik dezelfde openingszin niet te vaak.

En nu? Nu moet je nog actie ondernemen. Ga daarom met deze tips aan de slag en laat je vooral niet gek maken. Het kan misschien even duren, maar uiteindelijk gaan deze tips resultaat opleveren. Heb daarom geduld en onze laatste tip: blijf vooral jezelf. Heb jij nog tips voor anderen? Laat ons dan vooral in de reacties weten wat voor jou werkt!

Heb jij nog tips voor anderen die strugglen op online datinggebied?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Apps

AliExpress app: alles wat je moet weten

26 februari 2019
Smartphones

De beste budget smartphones tot € 400

27 februari 2019
Smartphones

Zo root je een Samsung Galaxy S9 / Galax[...]

19 januari 2019