Google Family Link App: veilig online

1
De smartphone: voor volwassenen is hij tegenwoordig onmisbaar en ook veel kinderen kunnen niet meer zonder. De appstores staan vol met leuke, nuttige en minder nuttige apps. Voor een kind kan het lastig zijn om te zien wat je wel en wat je beter niet kunt downloaden. Als ouder wil je daar graag bij helpen, maar je kunt natuurlijk niet 24-uur per dag op het scherm van je kind kijken. Met Google Family Link houd je de online activiteiten van je kind vanaf je eigen telefoon in de gaten.

Mogelijkheden

Google Family Link biedt verschillende mogelijkheden om de online activiteiten van je kind te controleren. Hiervoor moet je de app installeren op je eigen telefoon en op de telefoon van je zoon of dochter. Daarna moet je op beide telefoons inloggen met een Google-account en de toestellen aan elkaar koppelen. Klaar? Nu kun je vanaf je eigen telefoon instellen welke apps je kind mag gebruiken. Als je kind iets wil downloaden uit de Google Playstore, krijg je een pushmelding. Zo weet je zeker dat je kind alleen veilige apps download. Google family link bevat zelfs een lijst met educatieve apps, die zijn uitgezocht door docenten.

Volg je kind met Google Family Link

Zit je kind te veel op zijn of haar telefoon? Ook dan kan Google Family Link je helpen. Met de app kun je een tijdslimiet verbinden aan de online activiteiten van je kind. Als het nodig is, kun je zijn of haar toestel zelfs van een afstand vergrendelen. Ook kun je met de app precies zien waar je kind is. Zolang de telefoon van je kind aanstaat en is verbonden met het internet, kun je de locatie hiervan op een plattegrond bekijken. De app is door Google ontwikkeld voor Android-toestellen, maar is ook beschikbaar voor iPhone.

Plus- en minpunten

  • Activiteiten van je kind volgen.
  • Gemakkelijk checken via de smartphone.
  • Inloggen met een Google-account.
  • Eenvoudig design.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
123 MB
Ontwikkelaar
Google LLC
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

1 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Iris 01/10/2020 Reactie van App.nl!
Family link
Ik vind deze app nogal vervelend, aangezien mijn dochter bijna niets zelf kan. Ook heb ik zo mijn twijfels over de locatie. Als ik het kan zien kan iedereen het wel zien. kortom ik raad het u niet aan! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.