Blog afbeelding

Apps

Harry Potter spel komt vrijdag uit: wat je kunt verwachten

19 juni 2019

Zet het in je kalender: vrijdag komt eindelijk de langverwachte Harry Potter game uit! Als echte Harry Potter fans kunnen we niet wachten om de app te downloaden. Maar wat kunnen we precies verwachten van de nieuwe game? En is het spel ook gelijk in Nederland te downloaden? We hebben het voor je uitgezocht. Lees mee!

Harry Potter game app: Wizards Unite

Het Harry Potter spel gaat ‘Harry Potter: Wizards Unite’ heten. De game is ontwikkeld door Warner Bros. en de ontwikkelaar die ook Pokémon Go drie jaar geleden heeft gelanceerd: spelmaker Niantic. Het is dan ook geen verrassing dat het nieuwe spel qua gameplay veel weg heeft van Pokémon Go. We zijn benieuwd of deze game ook een grote hype zal veroorzaken, net als drie jaar geleden. De ontwikkeling van deze game heeft in ieder geval wel een aantal jaar in beslag genomen, dus onze verwachtingen liggen hoog!

 

De gameplay in de Harry Potter app

In Wizards Unite waan je je in de toverwereld van de Harry Potter boeken en films. Wat je allemaal tegenkomt in deze wereld is afhankelijk van je locatie, net als bij Pokémon Go. Er zal dus gebruik worden gemaakt van augmented reality animaties. Je zult dus, net als bij Pokémon Go, moeten rondlopen om de meeste items te kunnen vinden.

Jouw taak in het spel is om zoveel mogelijk zoekgeraakte personen, beesten en voorwerpen op te sporen en te verzamelen. In het spel zal je dus ook genoeg referenties naar de Fantastic Beasts filmreeks vinden. In de game zul je geen teams kunnen vormen, maar zal je er geheel alleen voor staan. Elke speler kan wel een titel verdienen, zoals een Auror (schouwer) of een Professor. Als Auror zal je dus ook duistere wezens tegenkomen zoals Dementors. Daar kijken we in ieder geval niet erg naar uit…

Om naar bekende locaties in de Harry Potter wereld te gaan, zal de game zogenaamde Portkeys beschikbaar stellen. Hierdoor vlieg je in een mum van tijd naar geweldige locaties, zoals Ollivander’s Wand shop.

Is de Wizards Unite app gratis?

De app is helemaal gratis te downloaden, echter zal je wel moeten betalen voor aankopen in de app zelf. Wat deze aankopen zullen bevatten is nog niet vrijgegeven. Bij Pokémon Go kon je zogenaamde ‘Pokécoins’ in de game erbij kopen. Wellicht kun je bij de Harry Potter game wat tovenaarsgeld bij Goudgrijp halen. 😉

Is het Harry Potter spel te downloaden in Nederland en op de PC?

Deze vraag is vooralsnog best onduidelijk, al heeft het bedrijf aangekondigd dat de game eerst in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zal uitgekomen. De Pokémon app had een soortgelijke launch drie jaar geleden, waarbij de game 10 dagen na de launch in Nederland verkrijgbaar was. We gaan ervan uit dat de launch in Nederland dus ook binnenkort zal plaatsvinden. De app zal alleen beschikbaar als app op mobiele apparaten, waarschijnlijk omdat het spel het beste buiten gespeeld kan worden. Niet heel handig als je met je PC rond moet lopen… 😉

We zijn benieuwd: denk je dat deze game net zo een grote hype zal veroorzaken als drie jaar geleden? Laat het ons weten in de comments!

Ga jij de app downloaden?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Smartphones

De beste budget smartphones tot € 400

27 februari 2019
Tips

Zoek mijn iPhone: zo werkt het

28 februari 2019
Smartphones

Zeven verborgen functies op de iPhone X

26 februari 2019