Blog afbeelding

Actueel

Instagram haalt Boomerang en Hyperlapse uit de winkels

12 april 2022

 

De bekende applicaties Boomerang en Hyperlapse zijn niet langer meer beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. Het bedrijf Instagram heeft ervoor gekozen om te stoppen met het onderdeel IGT en nu ook beide apps uit het assortiment gehaald. Het bedrijf heeft aangegeven de focus meer op de hoofdapplicatie te willen leggen en om die reden het aanbod te verkleinen. Er is wel goed nieuws voor de huidige gebruikers van Boomerang en Hyperlapse, want de bekendste functies uit de applicaties worden doorgevoerd in de Instagram app. Hierdoor kan de gebruiker alsnog de functies blijven gebruiken, alleen wel in een andere applicatie.

Apps niet meer beschikbaar in de App Store en Google Play Store

De applicaties zijn beide sinds begin maart 2022 niet meer beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De applicatie Boomerang bestond al sinds 2015. De app gaf de gebruikers de kans om korte video’s te maken, bijvoorbeeld met een reeks aan foto’s. Het was vervolgens mogelijk om de video eenvoudig en snel te plaatsen op de sociale media.

De belangrijkste onderdelen van de Boomerang applicatie zijn al enige tijd te vinden op Instagram, namelijk bij de Stories. De liefhebber kan de functies dus nog altijd gebruiken. Echter kunnen wij dat niet zeggen over de Hyperlapse app, welke volledig zal verdwijnen. De app beschikbar over functie die niet langer meer van toepassing zijn op de hedendaagse vraag naar content.

Hyperlapse app

De Hyperlapse app werd in 2014 gelanceerd en was ook direct een groot succes. Het was voor de gebruikers van de applicatie gemakkelijker om timelapse video’s te maken, iets wat tegenwoordig op vrijwel alle smartphones al standaard is ingebouwd. De Hyperlapse applicatie is sinds maart niet meer beschikbaar.

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Smartphones

Refurbished iPhone kopen: wat houdt het [...]

27 februari 2019
Battle

iPhone XS vs. iPhone XR - welke is beter[...]

27 februari 2019
Actueel

Mag ik appen, bellen of muziek luisteren[...]

16 juli 2019