Blog afbeelding

Battle

iPhone 8 vs. Samsung Galaxy 8: welke is beter?

27 februari 2019

Al jarenlang is er een strijd gaande tussen Apple- en Samsung-gebruikers. Apple-gebruikers claimen te beschikken over een meer innovatieve telefoon, terwijl Samsung-gebruikers claimen meer mogelijkheden te hebben met de telefoon. In dit artikel gaan we in op de Samsung Galaxy S8 en de iPhone 8, geven we je de voor- en nadelen en kiezen wij de telefoon die volgens ons het beste uit de test komt. Ben je van plan een nieuwe telefoon aan te schaffen? Dan is dit artikel voor jou gemaakt!

De overeenkomsten

Het is niet alleen belangrijk om verschillen te benoemen, ook de overeenkomsten zijn belangrijk. Om te beginnen beschikken beide telefoons over een touchscreen. Dit is tegenwoordig vrijwel standaard, waardoor ook Apple en Samsung hier niet meer omheen kunnen. Een andere overeenkomst is dat beide modellen geleverd worden met één enkele simkaart mogelijkheid.

Ook qua bereikbaarheid via een mobiel netwerk, Wifi of bluetooth, doen beide modellen niet voor elkaar onder. Beide modellen beschikken over de meest recente mogelijkheden qua 4G, de nieuwste bluetooth versie en de snelste wifi-connectie.

Een mooie feature die tevens op beide modellen aanwezig is, is de mogelijkheid om draadloos op te laden. Dit geeft, in samenwerking met de nieuwste modellen auto’s, zelfs de mogelijkheid om in de auto je telefoon draadloos op te laden. Wil je dit ook thuis kunnen doen, dan zal je hiervoor een speciaal platform voor moeten aanschaffen. Aangezien dit de belangrijkste overeenkomsten zijn, gaan we nu dieper in op de verschillen tussen beide modellen.

iphone 8 vs samsung galaxy s8

De verschillen

Veel belangrijker zijn natuurlijk de verschillen tussen beide modellen. Daarbij gaan we beginnen met de uiterlijke verschillen, die eigenlijk al meteen zichtbaar zijn. Om te beginnen is al snel zichtbaar dat de Samsung over een groter scherm beschikt ten opzichte van de iPhone. Het scherm van de Samsung Galaxy S8 is namelijk 5,8”, terwijl het scherm van de iPhone blijft steken op 4,7”. Daarnaast valt ook meteen op dat het scherm van de Samsung S8 rondom de rand gebogen is, terwijl dit bij de iPhone niet zo is. Nou zou ons advies überhaupt niet zijn om je telefoon te laten vallen, maar het gebogen scherm is hierdoor wel breekbaarder dan bij de iPhone 8.

De oplettende kijker zal er ook snel achter komen dat er bij de iPhone geen mogelijkheid is om een geheugenkaart toe te voegen. Dit is bij het Samsungmodel wel mogelijk. Hier zit wel meteen een heikel punt aan de Samsung Galaxy S8. Deze is namelijk alleen maar leverbaar met een geheugen van 64 GB. De iPhone 8 is daarentegen ook leverbaar in modellen van 128 GB en 256 GB. Dit maakt dat de mogelijkheden van een iPhone net wat uitgebreider zijn dan bij de Samsung variant. Hiermee hebben we de uiterlijke kenmerken van beide modellen dan ook wel gehad.

De interne kenmerken van beide modellen verschillen erg van elkaar. Laten we beginnen met het werkgeheugen van beide modellen. De Samsung Galaxy S8 beschikt over een relatief groot werkgeheugen van 4 GB, wat het de mogelijkheid geeft om meer actieve processen te managen. Het werkgeheugen van de iPhone blijft steken op de helft van zijn concurrent, namelijk 2 GB. Hier heeft Samsung dus een grote voorsprong in genomen.

Het aantal processoren dat Samsung gebruikt is daarbij ook hoger. De processorkernen worden gebruikt om processen te draaien op je telefoon. Hoewel de Samsung Galaxy S8 beschikt over meerdere processorkernen, namelijk 8, kan de iPhone met haar 6 processorkernen meer aansturingen per seconde verwerken. Qua snelheid is de iPhone dus wat beter, terwijl er ook minder processorkernen worden gebruikt.

iphone 8 vs samsung galaxy s8

Voor de fotoliefhebbers onder ons zijn er niet veel verschillen te merken tussen beide modellen. Beide modellen beschikken over een 12 megapixel camera aan de achterkant van het toestel. Aan de voorkant van het toestel heeft Samsung met haar 8 megapixel camera een klein voordeel ten opzichte van de iPhone, die het doet met een 7 megapixel camera. Hoewel dit verschil te verwaarlozen is, is de front-camera van de Samsung Galaxy S8 dus wel water beter.
Waar de Samsung wel een erg grote slag heeft geslagen, is op het gebied van accucapaciteit. Waar de iPhone claimt 14 uur aaneengesloten te kunnen bellen, doet Samsung hier een flinke schep bovenop. Met de Samsung Galaxy S8 is het namelijk mogelijk om een gesprek van 20 uur te voeren, zo claimt Samsung. Aangezien het voor beide apparaten niet mogelijk is om de accu te verwisselen, heeft de Samsung hier een duidelijke voorsprong op zijn concurrent. Daarnaast beschikt een Samsung Galaxy S8 ook over een Quick Charge functie, die ervoor zorgt dat de telefoon na enkele minuten opladen weer voor lange tijd mee kan.

Een ander groot voordeel van een Samsung Galaxy S8 is dat deze de classificatie ‘waterdicht’ heeft. Dit in tegenstelling tot de iPhone, die het moet doen met een ‘spatwaterdicht’ classificatie. Dit geeft de Samsung een groot voordeel, aangezien deze dus ook onder de douche (ja, het gebeurt), in zee of in het zwembad gebruikt kan worden.

Wat is dan het grote voordeel van de iPhone? Die ligt verborgen in de App Store van Apple. Waar het bij de Google Play Store nog mogelijk is om vrijwel alle apps hierop te uploaden, gaat er bij Apple een streng proces aan vooraf. Hierdoor is het vele malen lastiger voor kwaadwilligen om slechte apps in de App Store te uploaden. De Google Play Store maakt het echter makkelijker om apps te uploaden met daarin virussen of software die je telefoon over kunnen nemen. Dit kan echter wel weer makkelijk voorkomen worden door op te letten met wat je download.

Een ander aspect dat we qua beoordeling in het midden zullen laten, is het feit dat je bij een iPhone geen aparte mogelijkheid hebt om je koptelefoon in te pluggen. Hiervoor moet je namelijk dezelfde ingang gebruiken als waarmee je je iPhone oplaadt.

Tot slot natuurlijk nog de prijs. Waar de Samsung Galaxy S8 al verkrijgbaar is vanaf € 450, betaal je voor de goedkoopste iPhone al € 689. Dit maakt het Samsung-toestel voor velen wel aantrekkelijker dan de iPhone.

Onze beoordeling

Qua specificaties en prijs komt de Samsung Galaxy S8 beter uit onze test dan een iPhone 8. Het feit dat deze waterdicht is, goedkoper is en de mogelijkheid heeft tot snel laden, maakt deze telefoon interessanter. Toch is het design al jarenlang dé reden waarom een iPhone zo goed verkoopt. Dit maakt dan ook dat wij deze telefoon zeker niet afraden.

Ben jij in het bezit van een van beide telefoons of twijfel je om er een aan te schaffen? Laat ons in de reacties weten hoe jij over beide modellen denkt.

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Apps

GTST Meerdijk app oplossing: bestaat de [...]

27 februari 2019
Smartphones

De beste budget smartphones tot € 400

27 februari 2019
Apps

Alles over de FUT 19 Web App en FIFA Com[...]

31 mei 2019