Blog afbeelding

Tips

Is je iPhone geblokkeerd? Maak het ongedaan met deze tips

27 februari 2019

We hebben het allemaal weleens gehad, je wilt je iPhone ontgrendelen maar de code is onjuist. De eerste paar keer denk je nog dat je een typfoutje hebt gemaakt, maar wanneer de vierde en vijfde keer ook onjuist is, twijfel je toch even. Na dit korte moment van twijfel neem je het besluit, toch nog een keer proberen. En ja hoor, opnieuw niet goed. Dan krijg je ook nog eens de melding, ‘iPhone is geblokkeerd’. Lekker is dat. Deze tips zorgen ervoor dat je je iPhone weer kunt ontgrendelen.

Nog even ter info

Wat nog even belangrijk is om te melden, is dat je bij alle tips je iPhone zult moeten herstellen door een eerder gemaakt reservekopie terug op je iPhone te zetten. Hierdoor zullen alle apps en instellingen die je op dat moment had, terug op je iPhone gezet worden. Dit is ook de beste optie, aangezien je ook kunt kiezen voor de fabrieksinstellingen, waarbij de iPhone wordt hersteld zoals deze uit de doos kwam. Alle apps en persoonlijke instellingen worden verwijderd, wat niet echt de voorkeur heeft als je de iPhone zo snel mogelijk weer wilt gebruiken.

Het is daarbij ook nog belangrijk om te vermelden dat je altijd een computer nodig hebt om je iPhone te deblokkeren. Als je dacht het ook te kunnen zonder computer, dan kom je helaas van een koude kermis thuis.

Tip 1: Door middel van iTunes

De makkelijkste manier om jouw iPhone te deblokkeren is door gebruik te maken van iTunes, aangezien vrijwel alle iPhones hiermee verbonden zijn. Begin met het koppelen van je iPhone aan de computer waarmee de iPhone gesynchroniseerd is. Zorg ervoor dat iTunes de gehele synchronisatie van je iPhone kan voltooien. Klik vervolgens op ‘Herstel iPhone’. Nu kun je een reservekopie terugzetten of overgaan naar de fabrieksinstellingen.

Het kan ook zijn dat je computer vraagt om de toegangscode van je iPhone. Als de computer hierom vraagt, heb je waarschijnlijk niet de computer te pakken waarmee de iPhone in eerste instantie gesynchroniseerd is. Om je iPhone toch te kunnen deblokkeren, ga dan verder naar tip 2.

Kijk op iTunes wanneer iphone is geblokkeerd

Tip 2: Gebruik ‘Zoek mijn iDevice’

Gebruik je iCloud op je iPhone? Goed bezig! Hierdoor kun je namelijk op een eenvoudige manier je iPhone weer deblokkeren. Hiervoor moet je iPhone echter wel verbonden zijn met een het internet of een Wifi-netwerk. Is dit gecheckt? Mooi, dan kun je nu op een Mac of pc naar icloud.com/#find en daar inloggen met je Apple ID. Bovenaan in het venster vind je de knop ‘Alle apparaten’, kies de geblokkeerde iPhone en klik op ‘Wis iPhone’. Hierdoor wordt je iPhone gewist, waardoor je de fabrieksinstellingen of een reservekopie kunt terugzetten. Dit geeft meteen de mogelijkheid om een nieuwe toegangscode in te stellen.

Ben je er nou nog steeds niet achter op welke computer jij je iPhone hebt gesynchroniseerd en maak je ook geen gebruik van iCloud op je iPhone, dan zit er nog maar één ding op, het herstellen van je iPhone. Voor deze stappen, ga snel verder naar tip 3.

Tip 3: De herstelmodus gebruiken

De herstelmodus is de voorlaatste optie om je iPhone te deblokkeren, maar wel eentje die vrijwel altijd werkt. Het deblokkeren van je iPhone via deze weg kan namelijk op elke computer. Als eerste sluit je je iPhone aan op een computer. Open vervolgens de iTunes app. Nog niet geïnstalleerd? Dan moet je dat nog even doen. Dan is het nu tijd om de iPhone te deblokkeren. Hiervoor houd je de thuisknop en de aan-/uitknop tegelijkertijd ingedrukt. Na verloop van tijd krijg je het Apple-logo te zien. Vervolgens krijg je een scherm waarop je ervoor kunt kiezen om de iPhone te herstellen. De iPhone zal worden gewist en ook hier krijg je dan de mogelijkheid om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen of een reservekopie op de iPhone terug te zetten.

Tip 4: Apple Support

Apple Support is dan echt de laatste optie om je iPhone te deblokkeren. Apple Support loodst je door een keuzemenu dat er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je service in kan stellen op je iPhone en op deze manier je iPhone kan deblokkeren. Kom je er dan nog niet uit, dan kun je er altijd nog voor kiezen om naar een Apple Store of Apple Reseller te gaan. Zij zijn altijd in staat om je van advies te voorzien hoe je dit het beste kan aanpakken.

Apple Support iPhone geblokkeerd

Dus, heb je het weer eens voor elkaar dat je iPhone vergrendeld is, dan moet je er op deze manier altijd uit kunnen komen. Heb je dit nou vaker en ben je daar eigenlijk helemaal klaar mee, dan kun je ook je vingerafdruk als toegangscode gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je door middel van je vingerafdruk toegang kan krijgen tot je iPhone. Werkt je vingerafdruk niet, kun je alsnog je code invoeren. Je kunt je toegangscode altijd nog verwijderen, alleen zal dit je iPhone er niet veiliger op maken natuurlijk.

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Battle

Siri vs. Google Assistant - Welke is bet[...]

28 februari 2019
Tips

Loopt je iPhone vast? Zo fix je het!

27 februari 2019
Apps

AliExpress app: alles wat je moet weten

26 februari 2019