Blog afbeelding

Tips

Loopt je iPhone vast? Zo fix je het!

27 februari 2019

We hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens. Je bent met een belangrijk project bezig of wil net die belangrijke e-mail versturen, maar op het moment dat je op ‘verzenden’ klikt, verstijft het beeld en reageert je telefoon nergens meer op. Gefrustreerd klik je nog een aantal keer op verschillende knoppen, maar dit levert je ook niets op. Voor je gevoel zit er maar één ding op; het opnieuw opstarten van je telefoon. Maar zijn er ook andere manieren om je telefoon te herstellen? Zeker. Deze behandelen we in dit artikel.

Kijk waar het aan ligt

In sommige gevallen is het mogelijk dat het niet aan je iPhone ligt, maar aan de app die je op dat moment aan het gebruiken bent. Probeer daarom eerst eens om de app zelf af te sluiten. Dit doe je door tweemaal de home-knop van je iPhone kort achter elkaar in te drukken. Hierdoor krijg je de apps te zien die je op dat moment open hebt staan. Als je vervolgens de app omhoog veegt, zal deze zich sluiten. Lukt het niet om tweemaal kort achter elkaar de home-knop in te drukken, dan heeft het vastlopen waarschijnlijk een andere oorzaak.

iPhone opnieuw opstarten

Ligt het aan je iPhone, dan kan het helpen om je telefoon opnieuw op te starten. Dit kun je simpelweg doen door de aan-/uitknop ingedrukt te houden. Dit zal ervoor zorgen dat je iPhone zichzelf afsluit. Als je deze vervolgens weer opnieuw aanzet, zou het probleem verholpen moeten zijn. Echter kan het ook zo zijn dat deze optie ook niet werkt. Probeer dan om je iPhone te resetten.

Loopt je iPhone vast Zo fix je het

iPhone resetten

Een andere mogelijkheid kan zijn om de iPhone te resetten. Dit is een andere manier om je iPhone opnieuw op te starten. Resetten klinkt voor velen ernstiger dan dat het in werkelijkheid is. Er zullen namelijk geen gegevens verwijderd worden. Het is puur en alleen een manier om je iPhone opnieuw op te starten wanneer de hierboven genoemde optie niet werkt.

Het resetten van je iPhone doe je daar opnieuw de aan-/uitknop te gebruiken, maar daarbij ook nog de home-knop ingedrukt te houden. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat je een wit scherm te zien krijgt met daarop het Apple logo. Vervolgens zal je telefoon zich opnieuw opstarten. Wanneer je telefoon zich opnieuw heeft opgestart, werkt alles weer naar behoren.

Verwijder de app

Heb je nou te maken met een app die constant vastloopt, dan adviseren wij je om de app eens te verwijderen en opnieuw te installeren. Het kan namelijk zo zijn dat er tijdens de installatie van de app iets fout is gegaan, waardoor deze steeds vastloopt. Het verwijderen van een app doe je op de volgende manier:
1. Je houdt de app lang genoeg ingedrukt totdat deze gaat bewegen en er een kruisje linksboven de app verschijnt.
2. Wanneer je op dit kruisje klikt, vraagt je iPhone of je zeker weet dat je de app wilt verwijderen of dat je het verwijderen wilt annuleren.
3. Vervolgens verwijder je de app.
4. Als je de app opnieuw wilt installeren, open je de App Store en zoek je naar de app die je zojuist verwijderd hebt. Vervolgens kun je deze eenvoudig opnieuw installeren.

Breng je telefoon weg

Wanneer al deze opties niet werken, kunnen we je maar één ding adviseren. Breng je telefoon terug naar de winkel of stuur deze op. Het kan namelijk zo zijn dat de hardware van je toestel beschadigd is geraakt, waardoor deze kuren vertoond.

Dus heb jij ook wel eens last van een vastgelopen iPhone. Ga dan van boven naar beneden dit lijstje af. Hoe sneller het probleem verholpen is, hoe kleiner de kans is dat het daadwerkelijk aan je iPhone ligt. Nog een kleine tip, houdt het geheugen van je telefoon zo vrij mogelijk. Een vol geheugen van je telefoon kan er ook voor zorgen dat je telefoon meer moeite heeft om taken te volbrengen, waardoor het al snel kan voelen alsof je telefoon vastloopt, terwijl dit niet zo hoeft te zijn.

Heb jij ook wel eens last gehad van het vastlopen van je iPhone op belangrijke momenten? Laat het ons weten in de reacties.

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

OverigTips

De beste wallpaper websites voor je iPho[...]

31 mei 2019
Actueel

Instagram haalt Boomerang en Hyperlapse [...]

12 april 2022
Geschiedenis

De geschiedenis van de Android telefoon

27 februari 2019