Blog afbeelding

Apps

TV kijken op de Chromecast via de KPN-app

28 februari 2019

Ben je klant van KPN? Dan hebben wij goed nieuws voor je. KPN heeft namelijk de iTV app geïntroduceerd. Of ja, geïntroduceerd, sterk verbeterd moeten we zeggen. Met de app was het namelijk al mogelijk voor klanten van KPN om televisie te kijken, de tv-gids te gebruiken en opnames vooraf in te plannen en achteraf in de app te bekijken. Hier heeft KPN nu de functie aan toegevoegd die het mogelijk maakt om televisie of video’s te kijken op een groot scherm door de Chromecast ondersteuning. Wat een Chromecast is en hoe dit in zijn werk gaat? Dat lees je hier.

Een Google Chromecast? Wat is dat?

Een Google Chromecast geeft je de mogelijkheid om via een tablet of telefoon, media af te spelen op je televisie. Voorheen moest je hiervoor door middel van een kabel, verbinding maken tussen je telefoon en je computer. Dit was namelijk niet eens mogelijk tussen je televisie en een telefoon of tablet. Met de introductie van de Google Chromecast is dit niet meer nodig. De Google Chromecast kun je simpelweg aansluiten op de HDMI-poort van je televisie. Wanneer je deze vervolgens verbindt met het Wifi-netwerk waarop je telefoon of tablet is aangesloten, kun je starten met het bekijken van jouw favoriete film of serie via de Chromecast op je televisie.

De vereisten

Om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheid, zijn er een aantal vereisten waaraan je zult moeten voldoen. Allereerst zal je klant moeten zijn bij KPN, aangezien dit hele artikel hierom draait. Wanneer je klant bent bij KPN, is het daarnaast ook een vereiste om de iTV aap geïnstalleerd te hebben op je telefoon of tablet. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om in te loggen met jou KPN-inloggegevens, waardoor je dus ook de mogelijkheid hebt om televisie te kijken, de tv-gids te bekijken en programma’s op te nemen.

Een laatste vereiste is dat je in het bezit moet zijn van een Chromecast. Deze Chromecast moet tevens aangesloten zijn op hetzelfde netwerk als het apparaat waarop je de iTV app hebt geïnstalleerd. Wanneer je aan deze vereiste voldoet, heb je de mogelijkheid om op een groot scherm je films of video’s af te spelen.

KPN App Tv-kijken via de chromecast

Het afspelen van films en video’s op groot scherm

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je de films en video’s op je televisie kunt bekijken? Eigenlijk is dit het eenvoudigst van allemaal. Wanneer zowel je telefoon of tablet als je Chromecast is aangesloten op hetzelfde netwerk, krijg je namelijk vanzelf een melding. Deze melding is het icoon van de Chromecast. Door op deze afbeelding te klikken, maakt je telefoon of tablet vanzelf verbinding met de Chromecast en zal jouw video of film beschikbaar zijn op je televisie. Dit klinkt allemaal erg mooi en functioneel, maar zitten er ook nadelen aan deze manier van televisie kijken?

De nadelen

Helaas zijn er nog wel een aantal nadelen die aan deze manier van televisie kijken verbonden zitten. Allereerst zal je de beschikking moeten hebben over voldoende internetsnelheid. Beschik je niet over voldoende internetsnelheid, dan kan het beeld nog weleens haperen. Ook geldt in deze gevallen, hoe verder je bij het modem vandaan zit, hoe lastiger het zal zijn om vloeiend televisie te kijken. Dit hoeft voor je Chromecast geen probleem te zijn. Je moet er echter wel voor zorgen dat je telefoon of tablet over voldoende internetsnelheid beschikt.

Daarnaast zit de vernieuwde iTV app van KPN nog in een beginnende fase. Aangezien de vernieuwde app pas rond mei in gebruik is genomen, komen er nog veel vragen binnen over hoe het precies in zijn werk gaat, suggesties voor verbeteringen en vragen omtrent de indeling van de app. Hier valt dus ook het gebruik van de Chromecast onder. Het maakt de app daarom ook nog zeker niet vlekkeloos in gebruik. KPN vraagt je als gebruiker dan ook om vooral geduld te hebben terwijl zij steeds met verbeteringen komen en bugs proberen op te lossen.

Over het algemeen zijn wij erg enthousiast over de mogelijkheden die de iTV app in combinatie met Chromecast biedt. Zeker bij het bekijken van films, video’s of foto’s blijkt de oplossing er handig. Hoewel je de komende tijd nog geduld moet opbrengen, zien wij zeker toekomst in de oplossing die KPN biedt. Ben je nou ook geïnteresseerd in deze manier van televisie kijken, maar beschik je niet over een KPN-abonnement? Geen probleem. Wanneer je een Chromecast aanschaft geven ook andere aanbieders je de mogelijkheid om televisie te kijken via dit apparaat. En nog een groot pluspunt; het werkt ook met Netflix!

Maak jij ook gebruik van een Chromecast? Laat ons weten in de reactie hoe deze je bevalt!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Youri 23/04/2019
Gelijk een Chromecast gekocht
Eindelijk ondrsteund de KPN app ook Chromecast. Heb er gelijk een gekocht. Kan ik eindelijk op zolder ook TV kijken waar ik geen kabels heb lopen. Werkt perfect zo via wifi. Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Smartphones

Refurbished iPhone kopen: wat houdt het [...]

27 februari 2019
Tips

Tip: Zo navigeer je offline met Google M[...]

16 januari 2019
Tips

10 online games waar gamers veel geld me[...]

27 augustus 2019