Blog afbeelding

Apps

Welk Netflix abonnement past het beste bij jou? Test het hier

26 juni 2019

“Netflix, wie is er niet groot mee geworden”. Deze slogan komt je vast wel bekend voor, hij is namelijk van Calvé pindakaas, maar kan tegenwoordig ook gerust voor Netflix gebruikt worden. Met zo’n 125 miljoen gebruikers wereldwijd is Netflix de marktleider wat betreft het streamen van films en series. Denk je eraan om jezelf ook te abonneren op Netflix, of heb je al een abonnement, maar twijfel je of dit wel het beste abonnement voor jou is? Dan heb ik hier de oplossing voor je!

Netflix abonnementen

Bij Netflix kun je kiezen uit een drietal abonnementen. Het basic abonnement, wat één gebruiker tegelijkertijd toegang geeft tot de films en series, waarbij het niet mogelijk is om in HD of Ultra HD content te bekijken. Het standaard abonnement, waarbij er twee gebruikers tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de dienst en waarbij het mogelijk is om in HD-kwaliteit films en series te bekijken. En het laatste en tevens het duurste abonnement, is het premium abonnement. Dit geeft de mogelijkheid om met vier gebruikers tegelijkertijd Netflix te streamen in zowel HD- als Ultra HD-kwaliteit.

Alle drie de abonnementen geven de gebruiker een gratis maand streamen van eindeloos veel films en series, met de mogelijkheid om op je laptop, tv, telefoon en tablet te kijken. De abonnementen zijn altijd opzegbaar, waarbij rekening moet worden gehouden met de termijn. Bij opzegging loopt je abonnement namelijk altijd door tot de eerstvolgende betalingstermijn.

Wat tevens voor alle abonnementen geldt, is dat er per gebruiker een voorkeur wordt samengesteld op basis van films en series die je gekeken hebt. Hierdoor heeft het maken van aparte gebruikers per persoon het grote voordeel dat er specifiek voor jou films en series worden aangeraden. Let op, er is dus een verschil tussen gebruikers en kijkers. Ook bij het basic abonnement kun je meerdere gebruikers hebben, maar wel maar één kijker tegelijkertijd.

Netflix abonnementen

Het Basic abonnement

Zoals hierboven beschreven geeft het basic abonnement je de mogelijkheid om met één gebruiker tegelijkertijd films en series te streamen. Maar wanneer kies je nou voor dit abonnement? Kijk je vaak alleen, of kijk je juist vaak samen, dan is dit abonnement ideaal. Als je alleen kijkt, heb je niet meer schermen nodig, aangezien alleen jij er gebruik van gaat maken. Kijk je met meerdere mensen samen, maar vrijwel nooit op hetzelfde tijdstip, dan kun je ook voor dit abonnement kiezen. Het is namelijk mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken, de enige beperking is dat er maar één tegelijk kan kijken. Heb je een relatie en kijk je vaak series en films samen, dan is dit ook een hele mooie optie.

Het Standaard abonnement

Het voordeel van het standaard abonnement ten opzichte van het basic abonnement is dat je nu met je broertje, zusje, vader, moeder, vriend of vriendin tegelijkertijd films en series kan streamen. Hierdoor hoef je nooit meer te vechten om wie er nou een serie of film mag gaan kijken. Dit abonnement heb je al vanaf ongeveer €5,00 per gebruiker. Het is mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen zodat de kosten nog lager zijn, echter kun je dan nog steeds maar met twee gebruikers tegelijk kijken.

Daarnaast geeft het standaard abonnement je de mogelijkheid om films en series in HD-kwaliteit te bekijken. Dit is echter nog wel verbonden aan een aantal beperkingen. Zo moet je apparaat dit aankunnen, moet je internetverbinding sterk genoeg zijn en moet ook de content die je wil afspelen in HD-kwaliteit beschikbaar zijn.

Netflix abonnementen

Het Premium abonnement

Dan nog het premium abonnement, die het toelaat om met vier kijkers tegelijk films en series te streamen. Dit is erg geschikt als je bijvoorbeeld een grote familie hebt, of als je het abonnement met een aantal vrienden deelt. Dit geeft als voordeel dat je per persoon het minste betaald, namelijk ongeveer €3,50 bij vier gebruikers. Qua kosten is dit dus het beste waar voor je geld, mits je er wel met vier personen (of meer) gebruik van maakt. Daarbij is het kijken in Ultra HD-kwaliteit ook mogelijk, waarvoor dezelfde beperkingen gelden als hiervoor.

Netflix smartphone-abonnement

Netflix is in de toekomst van plan om een smartphone only abonnement aan te bieden, beginnend in India. Daar gaat het abonnement naar verluid maar 2,59 euro kosten! Dit betekent wel dat je alleen content in 480p kwaliteit. Met het abonnement kun je op smartphones en tablets kijken. De Chromecast functie zal natuurlijk worden uitgeschakeld. Het is vooralsnog niet bekend of dit abonnement ook naar Nederland zal komen. We houden je op de hoogte!

Weet je nou nog steeds niet welk abonnement je moet kiezen? Je kunt altijd beginnen met het gratis abonnement. Start daarna met het basic abonnement. Mocht je dan meer kijkers willen, dan kun je altijd upgraden. Dus ben je overtuigd? Ga je een abonnement aanschaffen of ga je je abonnement veranderen? Vergeet dan zeker niet om de app van Upflix te downloaden. Deze app geeft dagelijks een weergave van films en series die zijn toegevoegd aan het huidige aanbod. Voor €0,99 zijn de reclames te verwijderen die (helaas) wel worden gebruikt.

 

 

Welk Netflix abonnement heb jij?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Smartphones

Zeven verborgen functies op de iPhone X

26 februari 2019
Apps

Zo gebruik je de Spotify Web Player

19 februari 2019
Apps

Zo verwijder je een WhatsApp bericht

28 maart 2019