Blog afbeelding

Apps

YouTube films huren en bekijken: zo werkt het

01 februari 2019

Ondertussen is het bij iedereen wel bekend, online series en films streamen via Netflix of Videoland. Maar ondertussen heeft ook YouTube vrij geruisloos een eigen streamingsdienst geopend, die tot nu toe alleen over films beschikt. Ben je hier nog niet mee bekend? Dat is helemaal niet zo gek, het bedrijf heeft er nog vrijwel geen reclame voor gemaakt, hoewel zij toch al sinds 2011 meer dan 6.000 filmtitels beschikbaar hebben. Ben je nou benieuwd hoe je films van YouTube kan huren en/of kopen en wat de voor- en nadelen zijn, lees dan snel verder.

Waar kan ik het vinden

Voor veel mensen is dit kanaal niet erg bekend. Dat komt omdat, tenzij je weet wat je in de browser in moet geven, je dit alleen kan bereiken via YouTube zelf. Waar bijvoorbeeld Netflix en Videoland een eigen naam in de browser hebben, zoals Netflix.com en Videoland.nl, heeft YouTube dit niet. YouTube Films is te bereiken als je bij YouTube in de linker menubalk naar beneden scrolt. Daar staat onder het kopje ‘Meer van YouTube’, YouTube Films weergegeven. Dit brengt je naar het kanaal van YouTube waar films gehuurd en gekocht kunnen worden.

De voordelen

Het grote voordeel ten opzichte van concurrenten is dat YouTube de allernieuwste films in het assortiment heeft. Waar je bij Netflix en Videoland vaak lang moet wachten voordat de nieuwste films beschikbaar zijn, gaat dit bij YouTube een stuk sneller. Een ander voordeel is dat de films al vanaf €1,49 te huren zijn. Dit is een stuk voordeliger dan een avondje naar de bioscoop en kan lekker vanuit je luie stoel.

Een voordeeltje waar een ‘maar’ aan verbonden zit, is de optie om deze op je televisie te streamen. Door middel van een Chromecast is het mogelijk om de films met je Android apparaat naar je televisie te streamen. Dit is alleen noodzakelijk als je geen smart-tv hebt. Heb je deze wel, dan kun je de YouTube-app hier gewoon op gebruiken. Een nadeel is dat je hiervoor wel een Chromecast moet hebben of er eentje moet aanschaffen. Dit is qua kosten goed te doen, want voor €39 heb je al een Chromecast, wat natuurlijk veel goedkoper is dan een nieuwe smart-tv kopen.

YouTube films huren en bekijken zo werkt het

De nadelen

Er zijn een aantal nadelen ten opzichte van andere streamingsdiensten. Allereerst is het niet mogelijk om een abonnement af te sluiten dat je onbeperkt toegang geeft tot content. Het is alleen mogelijk om films per stuk te kopen of te huren. Ben je een filmliefhebber? Dan maakt het huren en/of kopen van films dit al snel een duur grapje. Het kopen van een film staat toch al snel gelijk aan het goedkoopste Netflix abonnement voor een maand.

Daarnaast wordt het kijken van films al snel een stuk duurder als je besluit om deze te kopen. Hier komt nog een extra bedrag bovenop als je de kwaliteit van de film wil verhogen, bijvoorbeeld van SD- naar HD-kwaliteit. Tot slot zijn de meeste films die YouTube film aanbiedt, ook te vinden bij andere streamingsdiensten. Kom je voor de nieuwste films, dan ben je hier aan het juiste adres. Voor de wat oudere films zijn andere streamingsdiensten een betere optie.

De aankoop

Hoe werkt de aankoop of het huren van een film precies? In zowel de YouTube app als via de webbrowser gaat dit erg gemakkelijk. Klik allereerst op de film die je graag zou willen huren of kopen. Dit opent de trailer van de film, waarna onder de trailer de optie verschijnt om deze film aan te schaffen. Voor veel films verschijnen er verschillende opties. Zo kan de film gehuurd en gekocht worden, waarbij daarnaast de kwaliteit aangepast kan worden in het format waarin de film gekocht wordt. Wanneer je de gewenste optie kiest, doorloop je het betalingsproces. Heb je je betaalpas aan je Google-account gekoppeld, dan gaat dit proces wat gemakkelijker. Zo niet, dan moet je je gegevens nog even handmatig invullen.

In de YouTube-app kun je de film terugvinden onder het kopje ‘Bibliotheek’. Bij een gehuurde film blijft deze meestal 48-uur staan vanaf het moment dat het afspelen begint. Ben je nog niet begonnen met afspelen, dan blijven ze tot 30 dagen in je bibliotheek aanwezig. Heb je een film gekocht, dan blijft deze permanent in je bibliotheek staan.

Dus wil jij kunnen meepraten over de nieuwste films? Ben jij zo iemand die liever thuis op de bank geniet van de nieuwste films? Of wil je je date verassen met die nieuwe romantische komedie? Dan zit er nog maar één ding op. Steek de kaarsjes aan, pak er een lekker hapje en drankje bij en kies je nieuwe favoriete film via de YouTube-app in de App Store of Google Play Store. Aan het eind van de avond weet je in ieder geval één ding zeker, aan de film kan het niet gelegen hebben.

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
J.Windt 18/11/2019
film huren via Youtube
Het is goedkoper om een film te huren via YouTube dan via de bibliotheek als die van verder weg moet komen.Ik heb geen PayPal maar via mijn google account zag ik de mogelijkheid om met ideal te betalen.Gr.J.Windt. Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Apps

Alles over de FUT 19 Web App en FIFA Com[...]

31 mei 2019
Smartphones

Zeven verborgen functies op de iPhone X

26 februari 2019
ActueelApps

Dit zijn de 5 beste voetbal wedden apps

07 maart 2023