Blog afbeelding

Apps

Zo verwijder je een WhatsApp bericht

28 maart 2019

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je hebt zojuist een WhatsApp bericht verzonden naar de verkeerde persoon of je hebt een afbeelding gestuurd waarvan je eigenlijk niet wil dat anderen deze nog langer zien. Wanneer je er snel bij bent, is het mogelijk dat diegene dat bericht nooit te zien krijgt. Het is namelijk mogelijk om dit WhatsApp bericht te verwijderen. Hoe je dit voor elkaar krijgt, lees je in dit artikel.

Hoe werkt het?

Om te beginnen is het noodzakelijk dat jij zelf een WhatsApp bericht hebt verzonden. Wanneer je aan deze vereiste hebt voldaan, heb je ook de mogelijkheid om dit bericht te verwijderen. Wanneer je onderstaande stappen volgt, heb je de mogelijkheid om het bericht te verwijderen.

1. Houdt het bericht lang genoeg ingedrukt totdat er een pop-up scherm verschijnt. Op dit scherm zijn verschillende opties mogelijk.
2. Klik op de onderste optie ‘Verwijder’.
3. Wanneer je dit gedaan hebt, krijg je tevens de mogelijkheid om andere berichten te selecteren die je graag zou willen verwijderen.
4. Selecteer eventueel berichten die je ook wil verwijderen.
5. Heb je alle berichten geselecteerd? Klik dan op de prullenbak die is weergegeven onder in het scherm.

Als je deze stappen doorlopen hebt, is het bericht verwijderd. Anderen zullen nu ook te zien krijgen dat je dit bericht hebt verwijderd. De volgende tekst verschijnt bij hen: ‘Dit bericht is verwijderd’.

Mogelijkheden en beperkingen

Als je goed hebt opgelet, is het ook mogelijk om berichten van anderen te verwijderen. Echter verwijder je deze op dat moment alleen voor jezelf. Wanneer je bijvoorbeeld in een groepsapp zit, wordt dit bericht voor jezelf verwijderd, maar blijft deze voor anderen beschikbaar. Het is dus niet mogelijk om berichten van anderen permanent te verwijderen voor iedereen.

Een andere beperking waar je tevens rekening mee moet houden, is het feit dat berichten wel verwijderd kunnen worden, maar anderen deze nog steeds gelezen kunnen hebben. Wanneer jij er bijvoorbeeld na een dag pas achter komt dat je een bericht wilt verwijderen, is de kans groot dat dit bericht wel al gelezen is. Ons advies is daarom ook, als je een bericht wilt verwijderen, doe dit dan zo snel mogelijk om de kans zo klein mogelijk te maken dat dit bericht al gelezen is.

De mogelijkheid voor het verwijderen van berichten bestaat overigens voor allerlei berichten. Dit kan voor zowel tekstberichten, filmpjes, afbeeldingen en links naar websites. Voor alle berichten die je verzendt, heb je de mogelijkheid om ze te verwijderen.

Dus, maak je tegenwoordig maar niet druk meer. Door deze nieuwe functionaliteit van WhatsApp heb je de mogelijkheid om berichten te verwijderen zonder dat de ontvanger deze heeft gelezen. Hiervoor moet je er echter wel op tijd bij zijn.

Wanneer was de laatste keer dat jij een WhatsApp bericht hebt verwijderd? En wat was hier de reden van? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Tips

Vermoeide ogen? Zo dim je het scherm van[...]

28 februari 2019
Tips

Hoe verwijder ik een app?

08 februari 2024
ActueelApps

Dit zijn de 5 beste voetbal wedden apps

07 maart 2023