Blog afbeelding

Overig

Waarom je een Apple Watch moet hebben

26 februari 2019

Tegenwoordig komen er steeds meer smartwatches op de markt. Van grote technologie giganten als Apple en Samsung tot van origine modemerken als Fossil en Michael Kors, steeds meer merken proberen een aandeel te veroveren op de smartwatch markt. Door de hevige concurrentie op deze markt, is het wel noodzakelijk om te blijven innoveren. Laat dat nou net dé kwaliteit zijn waar Apple om bekend staat. In dit artikel vertellen wij je waarom jij een Apple Watch moét hebben.

Het design

Om te beginnen is dit natuurlijk het element waar Apple over het algemeen om bekend staat. Het design van eigenlijk alle apparaten van Apple ziet er altijd piekfijn uit. Dit geldt ook voor de Apple Watch natuurlijk. Of het nu gaat om de allereerste Apple Watch die men uitbracht of de splinternieuwe Apple Watch 4, het ziet er allemaal gewoon erg goed uit.

Doordat de Apple Watch beschikt over slechts één knop, een zogenaamde Crown en een Force-Touch screen, is deze smartwatch erg gemakkelijk te bedienen. Het Touch screen zorgt voor een gemakkelijke bediening, waar de Crown je voorziet van navigatie-mogelijkheden. De enige echte knop die op de Apple Watch zit, laat je de apps zien die je open hebt staan en functioneert als aan/uitknop.

Bandjes voor elk design

Een tweede erg interessante mogelijkheid met een Apple Watch, is dat er verschillende bandjes mogelijk zijn voor verschillende gelegenheden. Het siliconen-bandje kan gemakkelijk gebruikt worden tijdens het sporten en het dagelijks leven en is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om bandjes te kopen van leer, roestvrijstaal en een geweven bandje. Het geweven bandje en het sportbandje zijn daarbij de goedkoopste varianten die ook het meest divers verkrijgbaar zijn. Ga je echter voor het roestvrijstalen- of leren bandje, dan zijn de keuzes wat beperkter.

De verschillende bandjes zijn daarnaast toepasbaar op verschillende modellen van de Apple Watch. Naast de verschillende modellen, is de Apple Watch zelfs ook verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, te weten spacegrijs, goudkleurig en zilverkleurig aluminium. Hierdoor kun je door middel van een Apple Watch en de verschillende bandjes eindeloos combineren. Let er daarbij wel op dat de grootte van de kast van je Apple Watch invloed heeft op het bandje dat hierbij past. Bandjes voor een kast van 40 mm passen namelijk niet op een kast van 44 mm.

apple watch

Snel gewenste info checken

Doordat de schermen van je Apple Watch naar wens aan te passen zijn, heb je altijd de informatie bij de hand die jij relevant vindt. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende designs, van analoge klokken tot digitale klokken en van foto’s uit je fotoalbum tot Mickey Mouse die de tijd aangeeft. De Apple Watch geeft je daarnaast de mogelijkheid om je te voorzien van informatie betreffende bijvoorbeeld je agenda, activiteit en het weer.

Veredelde gezondheidscoach

Ook functioneert je Apple Watch als een veredelde gezondheidscoach. Door middel van drie ringen laat je Apple Watch weten hoe jouw gezondheidsdoel er voor die dag voor staat. De binnenste blauwe ring staat voor het aantal uren waarin je gestaan hebt voor die dag. Om dit doel te bereiken, moet je in minimaal twaalf uren van de dag minimaal één minuut in beweging zijn. De middelste groene ring staat voor het aantal minuten waarin je een verhoogde hartslag hebt gehad, ook wel de uren waarin getraind wordt. Dit kan al bereikt worden wanneer je op een goed tempo wandelt, maar kan ook door middel van een work-out, hier komen we later op terug. Het dagelijkse doel is hier standaard gesteld op 30 minuten. De buitenste rode ring staat voor het aantal calorieën dat je op die dag hebt verbrand. Dit wordt bepaald door een combinatie van factoren, zoals je gewicht, activiteit en hartslag. Dit calorieëndoel kun je in eerste instantie zelf instellen. Op basis van calorieën die je dagelijks verbrand, geeft je Apple Watch vervolgens een doel voor de komende week. Hoe vaker je dit doel haalt, hoe hoger je Apple Watch dit doel zal stellen.

Zoals eerder gezegd, is het doel om per dag minimaal 30 minuten een verhoogde hartslag te hebben. Naast wandelen tijdens het dragen van je Apple Watch, is dit ook mogelijk door daadwerkelijk een work-out op je Apple Watch te kiezen. Er zijn namelijk standaard activiteiten opgenomen, zoals fietsen, wandelen of bewegen op de crosstrainer. Je Apple Watch zal vervolgens door middel van je hartslag het aantal calorieën bijhouden dat je verbrand. Hierdoor werk je aan zowel de blauwe als de rode ring voor die dag.

Je gezondheidscoach geeft je daarbij ook meldingen die je stimuleren om je bewegingsdoelen voor die dag te voltooien. Zo krijg je meldingen wanneer je in een bepaald uur van de dag nog niet gestaan hebt, tenzij je je doel voor die dag al behaald hebt. Ook geeft de coach je meldingen om je te motiveren. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Ga 25 minuten wandelen om je caloriedoel voor vandaag te halen’ of ‘wat een geweldig begin van de dag’.

Het gebruik van Siri

Daarnaast is het ook mogelijk om Siri te gebruiken via je Apple Watch. Over het algemeen reageert je Apple Watch hier vrij goed op. Wanneer je de Apple Watch ongeveer op heuphoogte houdt, reageert deze nog redelijk op het gebruik van Siri. Hiervoor moet je Apple Watch echter wel verbonden zijn met je mobiele telefoon, aangezien het in Nederland nog niet mogelijk is om apart gebruik te maken van mobiel internet via je Apple Watch.

Navigatie-aanwijzingen

Via je Apple Watch is het ook mogelijk om je navigatie in te stellen. Je kunt aan je Apple Watch het adres doorgeven, waarna je Apple Watch via je iPhone de route gaat berekenen. Je krijgt dan tijdens het rijden aanwijzingen via je smartwatch. Dit wordt gedaan door middel van trilsignalen wanneer je bijvoorbeeld dichter bij een afslag komt en spraakondersteuning tijdens het rijden. Hierdoor heb je je telefoon dus niet meer nodig tijdens het navigeren en kun je je aandacht gebruiken om je op de weg te focussen.

Je iPhone zoeken met je Apple Watch

Een laatste handige functie van je Apple Watch is dat het mogelijk is om via je smartwatch je iPhone te zoeken. Hiervoor moet je smartwatch echter wel verbonden zijn met je iPhone. Deze functie is dus alleen te gebruiken als je je telefoon bijvoorbeeld in huis kwijt bent. Is je telefoon gestolen of ben je deze echt kwijt, dan zal deze functie niet beschikbaar zijn. Wanneer je deze functie gebruikt, kun je je telefoon een geluidje laten maken. Hierdoor kun je erachter komen waar je telefoon op dat moment ligt.

Als het aan ons ligt is een Apple Watch dé smartwatch die elke liefhebber moet hebben. Is het een onmisbaar stukje technologie? Nee, dat niet. Is het een ideale toevoeging aan je Apple-collectie? Dat zeker wel. Ben je nou overtuigd geraakt van een Apple Watch, maar ben je benieuwd welke smartwatches van Apple er allemaal verkrijgbaar zijn? Kijk dan eens op de site van Apple.

Heb jij al ervaringen met een Apple Watch? Laat ons in de reacties weten hoe deze bevalt!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Tips

15 beste AR apps die je móet uitprobere[...]

20 februari 2024
Apps

Welk Netflix abonnement past het beste b[...]

26 juni 2019
Smartphones

De beste budget smartphones tot € 400

27 februari 2019