Blog afbeelding

Apps

Alles over de FUT 19 Web App en FIFA Companion App

31 mei 2019

Een aantal jaren geleden was het computerspel toe aan veranderingen. Door de introductie van online gamen, kwamen er ook nieuwe mogelijkheden voor FIFA. Het meest verkochte voetbalspel ter wereld kwam met een aantal nieuwe features, zoals online spelen met en tegen vrienden, het smeden van je eigen team en het online verhandelen van spelers. De naam van deze nieuwe opzet; FIFA Ultimate Team. Ondertussen heeft FIFA het spel steeds verder ontwikkeld en ook de FUT Web App geïntroduceerd. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Wat is FIFA Ultimate Team

Allereerst is het belangrijk om te weten wat FIFA Ultimate Team precies inhoudt. Bij dit speltype draait het erom dat je jouw selectie van de grond af aan opbouwt tot jouw eigen droomselectie. Met deze selectie kun je vervolgens strijden, zowel online als offline. Wanneer je deze wedstrijden speelt, zijn er munten te verdienen. Deze munten kun je vervolgens weer gebruiken om je selectie te versterken. Het gaat er uiteindelijk om dat je je selectie zo goed mogelijk maakt.

Wat maakt deze gamemodus nou zo uniek? Dat is het feit dat deze gebaseerd is op de echte voetbalwereld. Wanneer een speler op het veld goed presteert, is het mogelijk om een speciale editie van deze speler te kopen tijdens tijdelijke promotie-evenementen. Deze editie heeft betere statistieken en is dan ook beter dan de standaardversie.

Dit is eigenlijk de basis van de hele gamemodus. Wanneer je begint met FIFA Ultimate Team krijg je een starterspakket. Dit pakket bevat genoeg spelersitems om een basisopstelling mee te maken en een aantal wisselspelers. Hierdoor kun je in ieder geval wedstrijden spelen, waardoor je weer meer munten kunt verdienen. Het is belangrijk om in de gaten te houden dat de contracten van spelers ook af kunnen lopen. Deze items zullen dan ook aangeschaft moeten worden. Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer munten je krijgt en hoe beter je je team kunt maken. Maar wat is dan de hele functie van de FUT Web app?

Selectie- en clubmanagement in de FUT 19 Web app

Dit is misschien wel een van de belangrijkste functies van de app. Via de app is het namelijk mogelijk om je selectie en club te managen. Ben je benieuwd naar wat andere opstellingen terwijl je in de trein zit? Dan kun je door het gebruik van de Web app nieuwe opstellingen, tactieken of formaties samenstellen. Hoewel je er geen wedstrijden mee kunt spelen via de app, worden deze nieuwe instellingen wel gesynchroniseerd met je console. Hierdoor kun je direct beginnen met spelen in je nieuwe formatie als je weer achter je console kruipt.

Een belangrijke functie die hiermee samenhangt, is de transfermarkt die beschikbaar is via de Web app. Door gebruik te maken van de transfermarkt, kun je nieuwe spelers aantrekken om je selectie te versterken. Dit gaat door middel van biedingen, die continu up-to-date worden gehouden via de app. Heb je een nieuwe speler aangeschaft? Mooi, dan kun je deze ook direct in je nieuwe selectie verwerken.

De transfermarkt is ook beschikbaar voor het verkopen van jouw eigen overbodige spelers. Via de app heb je dezelfde mogelijkheden als via de console. Je kunt de prijs aanpassen, de tijd dat de speler op de transfermarkt staat en de biedingen in de gaten houden. Via de app is dit echter stukken makkelijker te bedienen dan wanneer je dit via een console moet doen.

Een winkel in de FUT web app

Ook is natuurlijk de winkel in de app geïntegreerd. Dit is ook niet geheel onlogisch, het is namelijk de manier waarop de makers van FIFA het meeste geld verdienen. Via de winkel is het namelijk mogelijk om zogenaamde ‘pakketjes’ te kopen. Je kunt daarbij uit verschillende pakketjes kiezen, die ook verschillen in prijs en inhoud. Er is een verschil gemaakt tussen brons, zilver en goud. De bronzen pakketten bevatten de minste spelers, maar zijn wel het goedkoopst, terwijl de gouden pakketten de beste spelers bevatten en ook een stuk duurder zijn.

Via de winkel heb je de mogelijkheid om pakketjes op twee verschillende manieren te kopen. Allereerst is het mogelijk om een pakketje aan te schaffen met de munten die je verdiend hebt met het spelen van wedstrijden of met het verhandelen van spelers. Hier zit voor de makers van FUT nog geen verdienmodel aan verbonden. Een tweede manier om pakketjes aan te schaffen, is door middel van FIFA-punten. Maar hoe kom ik dan aan FIFA-punten? Nou, die moet je dus met echt geld kopen. En dat is nou net het hele verdienmodel van de FUT Web app.

Een aankoop die via de Web app kan plaatsvinden wordt vele malen makkelijker gedaan dan een reguliere aankoop. Het kopen van de FIFA-punten is eigenlijk in een handomdraai gebeurt, wat het daarom ook heel gevoelig maakt voor impulsaankopen. Hoewel de prijs relatief goedkoop is, vanaf ongeveer € 5, is een vervolgaankoop makkelijk gedaan. Pas hier daarom erg mee op, aangezien het erg snel in de kosten kan lopen.

 

Opdrachten en doelstellingen

FIFA heeft de game een stuk aantrekkelijker gemaakt door het toevoegen van uitdagingen. Op dagelijkse en wekelijkse basis kun je uitdagingen voltooien waarmee je unieke beloningen kunt verdienen. De opdrachten kunnen erg verschillen van aard. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om opdrachten op managementniveau te voltooien, zoals het kopen van contracten of het tijdelijk upgraden van spelers.

Daarnaast is het ook mogelijk om uitdagingen te voltooien op de transfermarkt. Je moet daarvoor bijvoorbeeld een bepaald aantal spelers kopen, voor een bepaald bedragen spelers kopen of juist voor een bepaal bedrag spelers verkopen. Het doel van deze opdrachten is om unieke beloningen te verdienen. Deze beloningen kunnen sterk verschillen. De ene keer zijn de opdrachten eenvoudiger en is de beloning minder kostbaar. Andere keren zijn de uitdagingen juist erg moeilijk, waardoor de beloning ook vele malen hoger ligt, zoals het behalen van gouden pakketjes.

 

Selectiesamenstellen-uitdagingen

De mooiste functie van de FUT Web app is de selectiesamenstellen-uitdagingen. Deze zijn ook het meest lucratief en kunnen ervoor zorgen dat je erg gemakkelijk aan mooie beloningen komt. Eerst is het belangrijk om de essentie van deze uitdagingen te behandelen.

Het gaat er bij de selectiesamenstellen-uitdagingen om dat je een selectie samenstelt die aan verschillende eisen voldoet. De eisen verschillen enorm van elkaar, evenals het aantal spelers waaruit de selectie moet bestaan. De verschillende eisen kunnen zijn:
– Aantal spelers
– Bronzen, zilveren of gouden spelers
– Teamgeest
– Competitie waarin de spelers spelen
– Land van afkomst van de spelers
– Team gemiddelde
Op basis van deze eisen moet je dus een team samenstellen dat aan een of meerdere van deze eisen voldoet. Wanneer je hierin slaagt, krijg je verschillende beloningen. Hoe eenvoudiger de uitdaging, hoe kleiner de beloning. Wanneer je echter zeer complexe uitdagingen voltooid met bijvoorbeeld alleen maar gouden spelers, kan de beloning ook een goede speler zijn, zoals Messi of Ronaldo.

Dit maakt dat het samenstellen van selecties een mooie manier kan zijn om een goede selectie samen te stellen. En het leukste is nog dat dit allemaal via de Web app kan. Via de app is dit ook een stuk gemakkelijker dan via een console. De app stelt je namelijk in staat om makkelijker met spelers te slepen, spelers te zoeken of uitdagingen te bekijken. Via de console is dit allemaal wat complexer en de besturing van een controller duurt simpelweg wat langer.

Daarbij komt dat de integratie met de transfermarkt hier zeer geschikt voor is. Ben je nou nog op zoek naar die ene speler uit Argentinië of de Engelse competitie om je selectie compleet te maken, dan kan dit erg gemakkelijk via de app.

 

Onze ervaring

Wij hebben ervaren dat de app een dikke voldoende scoort. Het gaat daarbij niet zozeer om de losse functies die aan de app gekoppeld zitten, maar meer om de integratie van alle functies bij elkaar. Ze sluiten namelijk naadloos op elkaar aan en kunnen eigenlijk alles wat je op je console ook kunt, op het spelen van wedstrijden na dan. Daarbij komt dat de ‘look and feel’ van de app helemaal aansluit op het design dat FIFA gebruikt.

Het grootste voordeel dat wij ervaren hebben is dat de besturing simpelweg een stuk aangenamer is. De besturing op je console via een controller loopt nou eenmaal een stuk moeizamer. Het duurt daarnaast ook net allemaal wat langer. Door het gemakkelijker swipen en slepen op je smartphone, zijn de functies wat makkelijker te beheren.

Al met al scoort de app dus een dikke voldoende. Complimenten aan het adres van de makers van FIFA zijn dan ook zeker op z’n plaats. Speel jij zelf ook FIFA Ultimate Team? Laat ons in de reacties weten hoe het je bevalt! En wil je anderen nou jaloers maken, doe er dan meteen een screenshot van je beste selectie bij!

Maak jij al gebruik van de apps?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
dennis 11/04/2020
ik krijg geen beloningen terwel ik inlog bij de fifa 20 fut app via web en de telefoon hoe zit dat gr dennis Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

AppsTips

KNVB app: parkeren in Lyon, tickets en m[...]

26 juni 2019
Apps

AliExpress app: alles wat je moet weten

26 februari 2019
Tips

De 20 beste VR apps van 2019 die je móe[...]

28 augustus 2019