Blog afbeelding

Tips

Laad je iPhone niet meer op? Dit zijn de oorzaken

27 februari 2019

We hebben het allemaal weleens gehad. Je komt ’s morgens uit bed of je moet naar een afspraak. Uit voorzorg heb je je telefoon nog even aan de oplader gelegd. Je haalt je telefoon uit de oplader en komt erachter dat deze niet voller, maar juist leger is dan toen je deze aan de oplader legde. Hoe kan dit nou? In dit artikel geven we je de meest voorkomende reden waarom je iPhone niet heeft opgeladen en, belangrijker nog, wat je eraan kunt doen. Om het makkelijk voor je te maken, hebben we de redenen geordend op gemak waarmee deze op te lossen is. Laten we daarom maar beginnen met de makkelijkste oplossing.

1. Gebruik een andere kabel

De kabels die gebruikt worden voor het opladen van je telefoon en/of tablet zijn over het algemeen vrij fragiel. Dit is bij de Lightning-kabel van de iPhone niet anders. Het kan daarom nogal eens voorkomen dat deze kabel beschadigd is. Aangezien dit een makkelijke manier is om na te gaan of het aan je iPhone of de kabel ligt, adviseren we je om dit eerst te testen. In veel gevallen lost dit het probleem namelijk al op. Mocht dit niet helpen of heb je geen andere Lightning-kabel liggen, dan kun je de volgende methode overwegen.

2. De Lightning-poort van je iPhone

Een andere veelvoorkomende reden kan zijn dat het aan de Lightning-poort van je iPhone ligt. Deze kan namelijk vervuild zijn, waardoor er geen contact gemaakt wordt tussen de Lightning-poort en de Lightning-kabel. Het is daarom belangrijk om je Lightning-poort af en toe schoon te maken. Houd daarbij de volgende aspecten in het achterhoofd. In de Lightning-poort zitten namelijk pinnetjes en andere onderdelen die het mogelijk maken om je iPhone op te laden. Je moet ervoor opletten dat je deze onderdelen niet beschadigd.

Ons advies is daarom ook om de Lightning-poort schoon te maken met een tandenstoker. Zorg dat de tandenstoker niet meer zo scherp is, door deze wat botter te maken op een tafelblad of iets vergelijkbaars. Dit verkleint de kans dat je cruciale onderdelen raakt. Het blijft natuurlijk opletten, dus ga er niet te ruig doorheen. Het doel moet zijn om stof uit de Lightning-poort te verwijderen. Als je het stof hebt verwijderd en je iPhone laadt nog steeds niet op, kijk dan verder naar ons volgende advies!

Laad je iPhone niet meer op Dit zijn de oorzaken

3. Opnieuw opstarten

Opnieuw opstarten klinkt heel gemakkelijk, maar het is in veel gevallen niet de oorzaak. De kans dat het namelijk aan de software op je iPhone ligt, is niet erg groot. Toch adviseren we wel om deze optie te proberen, mochten de vorige oplossingen niet helpen. Het is namelijk nog een eenvoudige oplossing voordat je wat ernstigere maatregelen moet nemen om je iPhone weer te laten opladen. Deze oplossingen vind je hieronder.

4. Het kalibreren van je accu

Voor het opnieuw kalibreren van je accu heb je wat meer tijd nodig dan de hierboven genoemde oplossingen. Deze maatregel wordt vaak genomen als een van de volgende situaties zich voordoet:
– Het batterijpercentage van je iPhone wordt niet goed weergegeven.
– Je batterijpercentage staat op nog 60% en een kwartier later is deze plotseling leeg.

Om de accu van je iPhone opnieuw te kalibreren, volg je de volgende stappen.
1. Sluit de iPhone door middel van de Lightning-kabel aan op een stopcontact.
2. Tijdens het opladen, voer je een ‘harde reset’ op je iPhone uit. Dit houdt in dat je de aan/uit- en homeknop tegelijkertijd ingedrukt houdt.
3. Je iPhone zal zich opnieuw opstarten en vervolgens beginnen met opladen. Laad je iPhone volledig op en laat deze voor de zekerheid er nog een uurtje aan liggen zodat deze goed kan doorladen.

5. Draadloos opladen

Dit is de laatste oplossing de je wilt gebruiken, aangezien je hiermee het opladen via de Lightning-poort omzeilt. Er zitten dan ook meteen twee nadelen aan. Ten eerste is een draadloze oplader erg duur. Daarnaast kan dit alleen met een iPhone 8. Het is dus een prijzige en beperkte oplossing, die wij daarom ook niet zouden adviseren.

Kom je er dan nog steeds niet uit, dan is er nog maar één advies over. Ga naar de Apple Store en kijk of zij iets voor je kunnen betekenen. Voor € 29 kun je de batterij van jouw iPhone laten vervangen als dat nodig is. Dit kun je doen door contact op te nemen met Apple Support of langs te gaan bij een Apple Store in Amsterdam bijvoorbeeld. Met deze oplossingen hierboven zou je echter al een heel eind kunnen komen!

Heb jij ook weleens last van deze problemen en gebruik jij andere oplossingen? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Apps

AliExpress app: alles wat je moet weten

26 februari 2019
Apps

De Beste Casino Apps in Nederland: Een U[...]

29 juni 2023
Apps

Harry Potter spel komt vrijdag uit: wat [...]

19 juni 2019