Blog afbeelding

Tips

Maak snel ruimte vrij op je smartphone met deze tips

04 april 2019

Je kent het vast wel. Je hebt de nodige handige apps geïnstalleerd en die paar leuke foto’s en video’s zijn er inmiddels wel een paar honderd. Die je dan ook graag weer deelt met je vrienden en familie via bijvoorbeeld Whatsapp, Instagram of Facebook. En wellicht heb je ook een spelletje teveel gedownload? En dan verschijnt er opeens die melding dat je niet genoeg opslagruimte meer hebt.

In de loop der tijd heeft je toestel veel nutteloze en overbodige informatie verzameld. Maar hoe haal je nou een bezem door je telefoon? En nog belangrijker, waar moet je beginnen om snel meer ruimte op je telefoon vrij te maken? Dit kan erg lastig zijn, maar met de volgende tips heb je zo weer wat extra ruimte vrij.

Handige Tips

De meest simpele manier om inzicht te krijgen in de opslagruimte is door je apps te controleren. Bij een iPhone gaat dat als volgt. Open ‘Instellingen’ op je toestel. Kies vervolgens ‘Algemeen’ en dan ‘Opslag’ en ‘Beheer Opslag’. Nu krijg je direct inzicht in je verbruik. De opslagslurpers staan bovenaan.

Apps als Whatsapp, Messenger en Facebook bewaren veel documenten en gegevens, wat men ook wel cache noemt. Door de app te verwijderen en opnieuw te installeren, verwijder je alle cache. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkele apps in hun geheel te verwijderen.

Maak snel ruimte vrij op je smartphone met deze tips

Bij een Android toestel heb je twee opties. Open ‘Instellingen’ en open vervolgens ‘Apps en meldingen’. Nu kan je zelf selecteren welke apps je wilt verwijderen. De tweede optie is door ‘Instellingen’ te openen, vervolgens ‘Opslag’ en ‘Ruimte vrijmaken’ te selecteren. Nu krijg je enkele suggesties. Selecteer een suggestie en kies dan ‘Vrijmaken’ om ruimte vrij te maken.

En al die leuke foto’s en video’s dan? Ook deze nemen veel ruimte in beslag.
Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ze via de USB kabel op je pc op te slaan. Een andere manier is het opslaan van foto’s en video’s in de iCloud fotobibliotheek of voor Android toestellen in Google Drive. Op deze manier heb je altijd en overal toegang tot je foto- en videobestanden, omdat ze beide vanaf elke pc met internetverbinding op te vragen zijn.

De ultieme tip om ook ruimte in je broekzak of handtas te besparen? Er wordt gespeculeerd dat er in 2019 een opvouwbare smartphone uitgebracht wordt; de Samsung Galaxy W.

Apps

Apps zijn er in wel duizenden varianten. Een overzicht van alle beschikbare apps voor jouw toestel vind je in de Google Playstore of in de App Store. Hier volgen een paar voorbeelden van apps die je zou kunnen installeren om weer meer ruimte op je toestel te creëren.

1. FileGo

Allereerst een eenvoudige maar behulpzame app voor de wat minder technisch begaafden onder ons. Deze app kan namelijk echt iedereen gebruiken. Het is erg makkelijk te begrijpen en zeer overzichtelijk. Je krijgt direct inzicht in het aantal beschikbare gigabytes aan opslag. De app geeft je suggesties waar je meer opslagruimte vrij kan maken. Je hoeft enkel nog te kiezen wat je wilt opruimen. De app is beschikbaar voor Android toestellen.

2. Magic Cleaner

Ben jij een echte quote verzamelaar? Sla jij ook altijd alle afbeeldingen met snoeiharde levenslessen of wijze levensspreuken op? Om ze vervolgens door te sturen? Dan past deze app erg goed bij jou. Magic Cleaner vindt namelijk alle ‘junk’ foto’s die regelrecht de prullenbak in kunnen, mits je natuurlijk akkoord gaat. Deze app is alleen beschikbaar voor Android toestellen.

3. AVG Cleaner

Naast het opruimen van onnodige gegevens en documenten kan deze app nog veel meer. Zo kan je met AVG Cleaner ook je geschiedenis op je toestel verwijderen. Onder meer de browsergeschiedenis en bijvoorbeeld het klembord zijn eenvoudig te verwijderen, evenals de app-geschiedenis. Zo krijgen nieuwsgierigen geen kans om de geschiedenis op jouw toestel in te zien. Zowel voor Android als voor Apple toestellen beschikbaar.

4. Cleaner – Clean Duplicate Item

Zoals de titel al verraadt, spoort deze app alle dubbele bestanden op je toestel op. Vervolgens enkel nog de bestanden verwijderen en je hebt weer wat opslagruimte gecreëerd. Beschikbaar voor Apple toestellen.

5. Cleaner – Master Phone Battery

Heb je iOS 10 of hoger en wil je naast meer opslagruimte ook inzicht in je batterijverbruik?
Dan is deze app erg geschikt. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid cache op te ruimen en dubbele bestanden te verwijderen. Beschikbaar voor Apple toestellen.

6. Quick Heal Optimizer

Hoe voller het toestel, hoe zieker die zich voelt. Dat moet de ontwerper van deze app waarschijnlijk gedacht hebben. Door middel van kleuren geeft deze app de ‘gezondheid’ van je toestel aan en optimaliseert het de snelheid. De app verwijdert onnodig geheugen dat ongemerkt op de achtergrond van je toestel draait. Deze app is alleen beschikbaar voor Apple toestellen.

De AVG Cleaner app is niet alleen veelzijdig, maar springt er tevens uit omdat deze zowel voor Android als Apple toestellen beschikbaar is. Check voor meer info de volgende links.

Naast al deze apps en tips zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden om je smartphone op te ruimen en je opslagruimte te vergroten. Kan je echt geen afstand van bepaalde bestanden en apps doen? Dan kan je natuurlijk altijd nog de opslagruimte van je smartphone uitbreiden door meer opslagruimte te kopen.

Waar zou jij beginnen om ruimte vrij te maken op jouw smartphone?

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Battle

iPhone 8 vs. Samsung Galaxy 8: welke is [...]

27 februari 2019
Battle

Huawei vs. Samsung smartphones: welk mer[...]

27 februari 2019
Geschiedenis

De geschiedenis van de iPhone

27 februari 2019