NOS App: de makkelijkste weg naar het laatste nieuws

0
De NOS is in Nederland al actief sinds 1969 en biedt nieuws, achtergronden en sportnieuws via radio, televisie en natuurlijk een app. Op de app vind je het laatste nieuws en een overzicht van alle nieuwskanalen en actuele informatie over het weer en de verkeerssituatie in Nederland. Ook kijk je alle journaals of andere programma’s makkelijk terug via de videoknop.

Het laatste nieuws en achtergronden

De app is ingedeeld aan de hand van vijf knoppen onderin. Op het moment dat je de app opent, zie je de voorpagina. Hier staat het belangrijkste nieuws gelijk op een rijtje. De tweede knop is voor het laatste nieuws. Het verschil met de voorpagina is dat de berichten gesorteerd staan op het laatste nieuws, waarbij kleine en relatief onbelangrijke berichten ook bovenaan kunnen staan; ideaal voor iemand die regelmatig het nieuws checkt. Met de derde knop open je al het sportnieuws, waarbij de belangrijkste berichten bovenaan staan en informatie van eventuele wedstrijden die aan de gang zijn kort is weergegeven. De vierde knop is voor video’s, waarbij je zowel hele uitzendingen als nieuwsfragmenten of sportvideo’s vindt. De laatste knop heet ‘Meer’ en laat een overzicht van alle onderwerpen zien, waardoor je de laatste nieuwsberichten per onderwerp gesorteerd ziet.

Extra functies

De NOS app draait dus echt om nieuws. Op technisch vlak zijn er ook wat functies die opvallen en het nog makkelijker maken om jouw nieuws te vinden. Zo is er een donker thema, waardoor je ook in omgevingen met weinig licht nog kunt lezen zonder je te verblinden. De app biedt ook de mogelijkheid om berichten te bewaren of te zoeken op onderwerp.

Plus- en minpunten

  • Laatste nieuws uit betrouwbare bron.
  • Technisch snelle en mooie app.
  • Lage drempel voor breaking news.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
124 MB
Ontwikkelaar
Nederlandse Omroep Stichting
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0