Topomania App: topografie op z’n snelst

0
Het leren van topografie is een van de basisonderdelen op de basisschool en de middelbare school. Het is ook een van de vaardigheden waarbij een app ontzettend handig is. Met de Topomania app heb je meer dan 50.000 verschillende kaarten van over de hele wereld tot je beschikking. De meeste kaarten zijn gebaseerd op wat je in een atlas vindt, maar sommige kaarten focussen op een evenement, zoals de Tour de France of een voorbij WK.

Leer naar spelletjes toe in de Topomania app

De kaarten zijn gemaakt door gebruikers, vooral door ouders en leerkrachten. Toch kan je zelf ook een kaart samenstellen als het uitgebreide aanbod aan kaarten niet heeft wat je zelf nodig hebt. Nadat je de juiste kaart hebt gevonden, druk je op start om te beginnen. Hierbij krijg je een geografische locatie (zoals een water, plaats of regio) en klik je op de kaart waar je denkt dat de plek is. Heb je het goed, dan ga je verder. Als je er echt niet uitkomt, kun je ook een hint vragen. Hierbij worden drie mogelijkheden uitgelicht, zodat je op weg wordt geholpen. Ben je beter bekend met een van de kaarten, dan test je je kennis echt met een van de vier beschikbare spelletjes. Dit is een prima manier om je kennis te laten beklijven of als beloning voor het goed afronden van een kaart.

Werk aan je wereldwijde kennis

Hoewel de app vooral voor leerlingen geschikt is, kan je ook als volwassene heel veel kaarten vinden en je kennis van bepaalde regio’s uitbreiden. Wil je graag weten hoe de 50 verschillende staten van de VS in elkaar zitten? Daar is een kaart voor. Ga je binnenkort op reis door Italië en wil je goed voorbereid op weg? Kies dan een van de Italiaanse kaarten. Met Topomania bouw je heel makkelijk aan je wereldwijde topografische kennis.

Plus- en minpunten

  • Meer dan 50.000 kaarten.
  • Sluit aan op bekende lesmethodes.
  • Lastig spelen op kleinste schermen.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
39 MB
Ontwikkelaar
David Pront
Prijs
€2,69 - €2,99

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0