Zoek het uit! App: wetenschap in twaalf challenges

0
Het Klokhuis is al decennialang een populair programma op televisie dat wetenschappelijke onderwerpen toegankelijk maakt voor kinderen op de basisschool (en iets ouder). Diezelfde benadering zit ook in de Zoek het uit! app, die is uitgegeven door Het Klokhuis. In deze app krijgen kinderen (en hun ouders) de kans om verschillende wetenschappelijke experimenten uit te voeren. Het bijzondere hierbij is dat de experimenten gebruik maken van gewone huis- tuin en keukenspullen, zodat ze gemakkelijk op te zetten zijn.

Niet alleen op je mobiele apparaat

Het unieke aan de app is dat je zowel bezig bent op je mobiele apparaat als op een praktisch creatieve manier. Zeker voor ouders die de tijd die kinderen doorbrengen op hun mobiele apparaten iets meer willen geven, is de Zoek het uit! app ideaal. Er zijn in totaal twaalf verschillende experimenten die zijn opgezet als ‘challenge’. Hiermee sluiten niet alleen de experimenten zelf, maar ook de presentatie goed aan op de belevingswereld van de doelgroep.

Beantwoord sappige vragen

De experimenten zijn georganiseerd rondom verschillende ‘sappige vragen’. Het doel van het experiment is het beantwoorden van deze wetenschappelijk geïnspireerde vragen. In het welkomstscherm zie je alles wat je nodig hebt om het experiment te doen en resultaten van andere gebruikers die het experiment (al dan niet) succesvol hebben afgerond. Is het jullie ook gelukt? Neem dan een foto om je succes met anderen te delen. Ook is het mogelijk om zelf ‘sappige vragen’ te stellen en vervolgens te beantwoorden. Met Zoek het uit! heb je altijd een manier om nieuwsgierigheid te bevorderen en oplossingsgericht te leren denken.

Plus- en minpunten

  • Wetenschap voor het hele gezin.
  • Experimenten met huishoudspullen.
  • Prijsvraag inmiddels afgelopen.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
143 MB
Ontwikkelaar
NTR
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0