Blog afbeelding

Smartphones

Zeven verborgen functies op de iPhone X

26 februari 2019

Tegenwoordig vinden er veel technologische ontwikkelingen plaats, termen als Virtual Reality en Augmented Reality hoor je steeds vaker voorbijkomen. Een groot deel van de nieuwe ontwikkelingen kan toegepast worden op de mobiele telefoon. Om de gebruikers tevreden te houden rollen bedrijven als Apple bij iedere update ook nieuwe functies uit. Door alle nieuwe functies kan het soms moeilijk zijn om bij te houden wat de telefoon in je broekzak allemaal kan. De kans is groot dat je een aantal functies van de iPhone X nog niet gebruikt, gelukkig zijn wij er om je te helpen met het ontdekken van handige functies op de iPhone X.

1. Snel switchen van app.

Misschien ken je het wel, je wil wat informatie van internet delen met je vrienden maar je vergeet constant wat je wilde typen. Op de iPhone X zal je daar geen last meer van hebben door een handige functie die de ontwikkelaars hebben toegevoegd. Wil je snel naar de app kijken die je net open had staan? Leg je vinger dan op de zwarte balk onderaan het scherm en swipe naar links om de vorige app te openen, of swipe naar rechts om de volgende app te openen. Door deze functie hoef je niet meer omhoog te swipen en de app in het app-overzicht te zoeken, dit scheelt veel tijd als je snel iets na moet kijken.

2. Gesloten tabbladen terughalen.

Wanneer je de Safari app gebruikt kan het zo zijn dat je zonder dat je het doorhebt ineens heel veel tabbladen open hebt staan. Omdat het moeilijk is om de goede website te vinden, zullen veel mensen een aantal tabbladen sluiten. Een veel voorkomend probleem is dat je het verkeerde tabblad sluit. Vaak is het dan net die ene website die je nodig had. In plaats van het openen van een nieuw tabblad en de website opnieuw opzoeken, kan je ook het plus-icoontje onderin ingedrukt houden. Als je dit icoontje ingedrukt houdt, zal je zien dat er een lijst met recent gesloten tabbladen tevoorschijn komt. Deze handige truc werkt helaas niet in de privémodus.

3. Zoeken in oneindig veel tabbladen.

Houd je je tabbladen toch liever open? Dan heb je geluk, op de iPhone kan je nu namelijk een ongelimiteerd aantal tabbladen open hebben staan. Als je honderden tabbladen open hebt staan kan het moeilijk worden om de website te vinden die je nodig had. In plaats van lang te moeten zoeken naar de website, is het nu ook mogelijk om te zoeken in de tabbladen. Ga naar het menu waar alle tabbladen staan, dit doe je door op het icoontje rechts onderin te klikken. Scroll nu helemaal naar boven tot je niet verder kunt, helemaal bovenaan zal je een zoekfunctie vinden. Typ hier waar je naar op zoek bent, en jouw iPhone doet het werk voor je! Dit scheelt je veel tijd, en vooral veel frustratie wanneer je die ene website maar niet kunt vinden.

4. Typen met één hand.

De iPhone X heeft een mooi en groot scherm. Dit grote scherm brengt zowel grote voordelen als een paar nadelen met zich mee. Er zijn soms situaties waarin je jouw iPhone X niet met twee handen kunt vasthouden, maar je toch moet reageren op een berichtje. Op kleinere iPhones zoals de iPhone 5S of de iPhone SE was dit geen enkel probleem, het scherm was namelijk klein genoeg om met één hand alles aan te kunnen tikken op het scherm. Het scherm van de iPhone X is overduidelijk groter dan die van de iPhone 5S, en je kunt dus niet gemakkelijk met één hand typen. Gelukkig hebben ze bij Apple aan je gedacht. Op de iPhone X is er een mogelijkheid om een eenhandig toetsenbord te activeren. Om dit toetsenbord te activeren ga je naar ‘Instellingen’, vanaf daar klik je op ‘Algemeen’ en vervolgens ga je naar ‘Toetsenbord’. Hier kan je het eenhandig toetsenbord inschakelen, en krijg je de keuze om je linker- of rechterhand te gebruiken. In de toekomst kun je zo gemakkelijk schakelen naar een eenhandig toetsenbord.

5. Scherm donkerder maken.

’s Nachts is je scherm op het donkerst zetten vaak niet donker genoeg, gelukkig hebben iPhones een instelling waardoor het scherm nog donkerder wordt. Ga naar ‘Instellingen’ en druk op ‘Algemeen’, vervolgens ga je naar ‘Toegankelijkheid’. Wanneer je bij de toegankelijkheid instellingen bent, kies je voor ‘Zoomen’. Activeer de zoomfunctie en tik met drie vingers drie keer snel achter elkaar op het scherm. Er verschijnt nu een menu waar je kunt kiezen voor ‘Kies filter’, als je hierop klikt kan je kiezen voor het filter ‘Weinig licht’. Wanneer je dit filter activeert zal je scherm nog donkerder worden, op deze manier kun je in het donker jouw iPhone X gebruiken zonder verblind te worden. Als je ‘Zoomen’ aan laat staan, dan hoef je niet iedere keer naar de instellingen om dit menu te krijgen. Je kunt dit menu tevoorschijn halen wanneer je maar wilt door met drie vingers drie keer op het scherm te tikken.

6. Scannen van documenten.

De iPhone X is revolutionair door de nieuwe camera, deze camera kan super scherpe portretfoto’s maken. Maar wat veel mensen niet weten, is dat deze camera ook optimaal is voor het scannen van documenten. Af en toe wil je een document ook op je telefoon hebben staan, veel mensen maken dan een foto van het papier of van hun beeldscherm. Om een document te scannen ga je naar je ‘Notities’ app, en open je de notitie waar je de scan wil invoegen. Klik op het plus-icoontje en kies voor ‘Scan documenten’, je iPhone zal nu automatisch het document proberen te vinden. Is het toch niet helemaal goed gegaan? Dan kan je zelf de grenzen aanpassen zodat jouw scan er perfect uit komt te zien.

7. Pop-up meldingen in apps verbergen.

De App Store heeft heel veel verschillende apps. Veel mensen geven de voorkeur aan het installeren van gratis apps, dit is logisch omdat we zo min mogelijk geld willen uitgeven. Veel van deze apps hebben pop-up meldingen waarmee ontwikkelaars vragen of je een recensie achter wil laten in de Appstore. Dit kan een ontzettend vervelende melding zijn wanneer je middenin dat ene level zit dat je maar niet kan halen. Je kunt deze meldingen uitzetten via je instellingen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’, klik op ‘iTunes Store en Appstore’ en zet ‘Beoordelingen en recensies’ uit. Je krijgt nu geen meldingen meer van ontwikkelaars met de vraag of je hun app wil beoordelen. Veel succes met dat lastige level!

Ben je weer helemaal bij?

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het ontdekken van verborgen, maar ontzettende handige functies op de iPhone X. Houd App.nl in de gaten om up-to-date te blijven over het laatste nieuws rondom mobiele telefoons. Hebben wij nog handige functies gemist? Laat ons dan weten welke verborgen functies op de iPhone X jij ontdekt hebt!

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Tips

Deze playlists zijn een must tijdens het[...]

10 mei 2019
Apps

Alles over de FUT 19 Web App en FIFA Com[...]

31 mei 2019
Overig

Waarom je een Apple Watch moet hebben

26 februari 2019