Blog afbeelding

Apps

Zo gebruik je de Spotify Web Player

19 februari 2019

Indien je een laptop van het werk hebt of liever niet talloze apps op je laptop wil hebben, kan de Spotify Web Player een uitkomst zijn. Dit is de versie van Spotify die via het web te benaderen is en vrijwel alle functies bevat die de app van Spotify ook biedt. Er zijn echter ook een paar belangrijke verschillen die het waard zijn om even genoemd te worden. Zo kun jij bepalen of je liever gebruik maakt van de app of van de Web Player.

Hoe werkt het?

De Spotify Web Player is eigenlijk erg gemakkelijk in gebruik. Ga simpelweg naar de website van de Spotify Web Player. Daar kun je je direct aanmelden of inloggen op je account. De Web Player werkt praktisch hetzelfde en ziet er ook vrijwel hetzelfde uit als de app voor je laptop. Voor gebruikers van de app zal de overstap niet erg aantrekkelijk zijn, aangezien de app qua gebruikersgemak ver voor loopt op de Web Player.

De app is namelijk overzichtelijker. Spotify heeft geprobeerd de Web Player te voorzien van dezelfde mogelijkheden en opzet als de app, echter is er door het gebruik van de browser ook schermgrootte ingeleverd. Toch heeft men geprobeerd om alles erin te verwerken, waardoor de Web Player erg druk en onrustig oogt.

Flexibiliteit

Misschien wel het belangrijkste verschil tussen beide varianten is dat de Spotify Web Player wat meer flexibiliteit biedt. Mensen die de app gebruiken herkennen het vast wel en vinden het ook zeer prettig dat wanneer zij de app openen, ze direct ingelogd zijn. Daarmee kunnen zij beschikken over zelf opgestelde afspeellijsten, opgeslagen nummers of favoriete podcasts. De Web Player van Spotify biedt eigenlijk dezelfde functies. Echter, omdat je gebruik maakt van de browser, ben je ook flexibeler qua inloggen. Je bent niet automatisch ingelogd in de browser. Aan de ene kant is dit een stuk veiliger en heb je niet op elk apparaat de app nodig. Aan de andere kant zorgt de app juist wel voor dat extra beetje snelheid en gebruikersgemak door altijd en overal ingelogd te zijn op je account.

Zo gebruik je de Spotify Web Player

Geen gebruik aan ruimte

Een ander voordeel dat de Web Player biedt is dat er geen gebruik gemaakt wordt van opslagruimte op je telefoon. Hoewel de meeste moderne telefoons genoeg opslagruimte hebben, kan het voor oudere toestellen nog wel eens voorkomen dat de opslagruimte vol is. De app heeft ruimte nodig op je telefoon om geïnstalleerd te worden. Door gebruik te maken van de Web Player houd je meer ruimte over op je telefoon om foto’s en video’s op te slaan.

Webbrowser

Het grootste nadeel van de Web Player van Spotify is dat je te allen tijde je webbrowser geopend moet hebben. Heb je te veel tabbladen open waardoor je webbrowser crasht, dan kun je gedag zeggen tegen je muziek. Sluit je je webbrowser per ongeluk af, ook dan sluit Spotify automatisch. Het gebruiken van een webbrowser is ook alleen mogelijk voor Chrome, Firefox, Edge of Opera. Gebruik je bijvoorbeeld Safari of Internet Explorer, dan kun je geen gebruik maken van de Web Player.

Nog een ander nadeel is dat de Web Player gewoonweg minder soepel loopt dan de apps voor je desktop en mobiele telefoon. Daarnaast is het via de Web Player niet mogelijk om muziek op te slaan om deze later offline te beluisteren, iets wat bij de apps wel mogelijk is. Dit stelt je in staat om ook offline naar jouw favoriete muziek te luisteren.

Wil jij je privacy wat meer bewaken en geen onnodige apps op je telefoon of laptop installeren, dan is de Web Player van Spotify een aantrekkelijk alternatief. Het geeft je vrijwel dezelfde mogelijkheden als de app, alleen blijft qua performance nog wat achter. Laat je hierdoor echter niet afschrikken. De Web Player werkt namelijk wel naadloos samen met je toetsenbord. Wil je pauzeren, switchen van nummer of het volume beheren, dan kan dat bij de app nog wel eens lastig zijn. De Web Player ondersteunt deze functie echter wel. Wij adviseren zeker om eens een kijkje te nemen op de website!

Heb jij het al eens geprobeerd? Laat ons in de reacties weten hoe de web versie is bevallen.

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Ilona 25/07/2020
Ik zou willen dat als ik aan het luisteren ben niet halverwege een liedje automatisch overspringt naae de webplayer. Of naar een of andere vage lijst die ik niet ken. Dit gebeurt de laatste paar dagen kan niet meer normaal naar mijn spotify luisteren Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
willemiek 09/06/2020
spotify betaald maar stopt steeds op de app maat ook via dit kanaal wifi gewoon goed
hoe ik dit kan oplossen want dit irriteerd enorm Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Reacties laden [2]
15/06/2020
spotify betaald maar stopt steeds op de app maat ook via dit kanaal wifi gewoon goed
Hi Willemiek, wat vervelend! Heb je geprobeerd om de app te verwijderen en opnieuw te downloaden? Het beste is om te kijken op de supportpagina van Spotify: https://support.spotify.com/nl/account_payment_help/payment_help/how-can-i-contact-spotify/
App.nl15/06/2020
spotify betaald maar stopt steeds op de app maat ook via dit kanaal wifi gewoon goed
Hi Willemiek, wat vervelend! Heb je geprobeerd om de app te verwijderen en opnieuw te downloaden? Het beste is om te kijken op de supportpagina van Spotify: https://support.spotify.com/nl/account_payment_help/payment_help/how-can-i-contact-spotify/

Op zoek naar iets anders?

Smartphones

Zo root je een Samsung Galaxy S9 / Galax[...]

19 januari 2019
Apps

Alles over de FUT 19 Web App en FIFA Com[...]

31 mei 2019
Actueel

Mag ik appen, bellen of muziek luisteren[...]

16 juli 2019