Blog afbeelding

Tips

Zo maak je een hotspot met je telefoon

15 maart 2019

Soms is werken op je tablet of laptop fijner dan op je mobiele telefoon. Het kan echter een beperking zijn dat deze apparaten veelal niet beschikken over een eigen internetverbinding. Erg vervelend als je geen Wifi tot je beschikking hebt. Via je telefoon heb je dan de mogelijkheid om een hotspot te creëren. Op dat moment gebruik je de internetbundel van je telefoon om andere apparaten te voorzien van internet. In dit artikel leggen we je uit hoe je de hotspot op je telefoon instelt.

Hoe werkt een hotspot maken met je telefoon?

Hoe zit een hotspot nou precies in elkaar? Je kunt de hotspot eigenlijk vergelijken met een wifi-netwerk. Evenals bij een wifi-netwerk, is het mogelijk voor andere apparaten om zich aan te melden bij een hotspot. Daarbij heb je de mogelijkheid om je hotspot te beveiligen met een wachtwoord. Op deze manier kun je voorkomen dat vreemden ook gebruik gaan maken van jou hotspot.

Als je eenmaal je apparaten bij de hotspot hebt aangemeld, gebruiken deze apparaten de internetverbinding van je hotspot. Hierdoor kun je vanaf dat moment ook op je laptop of tablet gebruik maken van het internet. Een bijkomend voordeel is dat je tegelijkertijd je smartphone ook nog kunt gebruiken om bijvoorbeeld sociale media te checken. Let hier wel op, want dit kan er wel snel voor zorgen dat je veel data van je bundel gaat gebruiken.

Hoe stel ik een hotspot op mijn telefoon in?

Om je een duidelijk overzicht te geven van hoe je precies een wifi-hotspot instelt, hebben we een onderverdeling gemaakt tussen de iPhone en Android smartphones. Volg het stappenplan hieronder voor jouw smartphone en je kunt voortaan altijd en overal gebruik maken van je hotspot!

Hotspot op je iPhone

Het stappenplan voor iPhone smartphones:
1. Open de ‘Instellingen’-app op je iPhone.
2. Tik op ‘Mobiel netwerk’.
3. Tik op ‘Persoonlijke hotspot’. Bij de nieuwste modellen is deze optie ook direct bij het openen van je instellingen zichtbaar.
4. Schuif de schakelaar op groen. Dit zorgt ervoor dat je telefoon nu als Wifi-hotspot dient.

Bij de knop ‘wifi-toegang’ is het nog mogelijk om een persoonlijk wachtwoord in te stellen voor je hotspot. Daarnaast staan er ook nog instructies onder die je verschillende mogelijkheden geven om verbinding te maken met je hotspot. Ga je echter op je apparaten naar het instellen van je wifi-verbinding, dan zou je smartphone hier vanzelf moeten verschijnen.

Het voordeel van de hotspot van je iPhone is dat je iPhone zelf een wachtwoord voorstelt dat ingevuld moet worden op je andere apparaten. Aangezien dit wachtwoord uit willekeurige cijfers en letters bestaat, is de kans zeer klein dat deze geraden gaat worden. Stel je zelf een wachtwoord in? Zorg dan dat deze moeilijk te raden is voor anderen door er letters, cijfers en eventueel tekens in te verwerken.

Zo maak je een hotspot voor Android en iPhone telefoons

Een hotspot op je Android toestel

Het stappenplan voor Android smartphones:
1. Open de ‘Instellingen’-app op je Android smartphone.
2. Tik op ‘Meer’.
3. Tik op ‘Tethering en mobiele hotspot’.
4. Vul een naam voor je hotspot in, samen met een wachtwoord en een beveiligingsmethode.
5. Tik vervolgens op de schakelaar om je hotspot actief te maken. Boven in de statusbalk van je smartphone kun je vervolgens zien dat je hotspot actief is.

Het is hier dus wel belangrijk dat je zelf een wachtwoord instelt. Kijk hierbij uit. Wachtwoorden die we zelf instellen zijn vaak makkelijker te raden dan wachtwoorden die het systeem voorstelt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van Password Generator. Deze Android app stelt je in staat om wachtwoorden te genereren, waarbij je zelf kunt selecteren van welke tekens er gebruik wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het wachtwoord nergens wordt opgeslagen. Heb je eenmaal een wachtwoord ingesteld bij je wifi-hotspot, dan blijft deze voor jou altijd zichtbaar.

Nadelen van een hotspot

Een hotspot klinkt en is ideaal wanneer je onderweg gebruik wilt maken van apparaten zonder dat er Wifi in de buurt is. Echter moet je wel opletten met twee aspecten. Allereerst is het belangrijk dat je let op je dataverbruik. Via laptop en/of tablet kan dit namelijk erg snel gaan doordat je gemakkelijker verschillende websites bezoekt.

Ten tweede moet je je batterij in de gaten houden. Het gebruik van een hotspot vraagt namelijk veel van je telefoon, waardoor je batterij ook sneller leeg zal gaan. Schakel daarom na gebruik altijd je hotspot weer uit.

Een hotspot is dus een ideaal middel om onderweg je productiviteit te verhogen. Als je let op je dataverbruik en je batterij, geeft het je de mogelijkheid om onderweg veel werk te verzetten, zoals in de trein, taxi of bus. Zelfs als je op reis bent geeft het je de mogelijkheid om te werken, al moet je daarbij extra voorzichtig zijn met je dataverbruik. Geen zin om thuis nog te moeten werken of ’s avonds nog huiswerk te maken. Stel je Wifi-hotspot in en doe je huiswerk onderweg!

Dus, waarvoor ga jij je Wifi-hotspot gebruiken?

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Tom 25/07/2019
Goede uitleg
Het was erg nuttig en er werd heel goed uitgelegd ik ben dankbaar! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Tips

Dé do's en don'ts op je online datingpr[...]

07 mei 2019
Geschiedenis

De geschiedenis van de Android telefoon

27 februari 2019
Apps

TV kijken op de Chromecast via de KPN-ap[...]

28 februari 2019