Blog afbeelding

Tips

Zoek mijn iPhone: zo werkt het

28 februari 2019

Linker broekzak? Leeg. Rechter broekzak? Ook leeg. Jaszak? Hé, daar voel ik iets. Oh nee, dat is mijn portemonnee. Binnenzak? Nog niks. Herken je dit gevoel ook? Dat je op zoek bent naar je telefoon maar hem niet kan vinden? Dat de lichte paniek toeslaat en je je afvraagt waar je je iPhone voor het laatst hebt gebruikt? Eigenlijk heb je geen idee waar dat apparaat in vredesnaam ligt. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van Apple hier iets op bedacht. De functie heet, heel logisch, ‘Zoek mijn iPhone’. Hoe de functie werkt en hoe je het ook voor jouw iPhone kunt gebruiken, lees je hier!

Wat is de intentie van zoek mijn iPhone

In tegenstelling tot wat de naam zegt, is de functie niet alleen te gebruiken voor je iPhone, maar hier later meer over. In eerste instantie is de functie ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het minder aantrekkelijk is voor dieven om je Apple-apparatuur te stelen. De functie maakt het namelijk mogelijk om op afstand je iPhone te vergrendelen en deze via een kaart te volgen. Daarnaast heeft ‘Zoek mijn iPhone’ ook de optie om op afstand al je gegevens te wissen, om op die manier gevoelige informatie uit handen van anderen te houden. Later is hier nog de functie aan toegevoegd die het mogelijk maakt om een geluidje af te spelen op je iPhone, voor het geval je deze in huis, of voor dames in je tas, kwijt bent geraakt.

Uiteindelijk is de functie verder uitgebreid, zodat het ook mogelijk is om al je andere Apple-apparatuur op een kaart zichtbaar te maken. En als je je dan afvraagt of dit ook mogelijk is bij bijvoorbeeld je Apple Watch of je AirPods, dan kan dit alleen maar bevestigd worden. Zelfs voor deze nieuwe technologische snufjes is het mogelijk om op een kaart weer te geven waar ze zich bevinden.

Hoe gebruik ik ‘Zoek mijn iPhone’?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat ‘Zoek mijn iPhone’ op twee verschillende manieren gebruikt kan worden. Allereerst dus via je eigen iPhone, voor als je bijvoorbeeld een van je accessoires (Apple Watch, AirPods of MacBook) kwijt bent. Daarnaast kan dit ook via je laptop als je je iPhone of een van je accessoires kwijt bent. Om beide functies te kunnen gebruiken, moet je de functie geactiveerd hebben op je iPhone. Dit doe je op de volgende manier:
1. Ga naar de instellingen van je iPhone.
2. Tik vervolgens op je eigen account bovenin het scherm.
3. Ga naar de iCloud.
4. In het eerste blok met informatie, helemaal onderaan staat ‘Zoek mijn iPhone’. Zet deze functie aan.

Wil je nou ook voor je iMac of MacBook instellen dat deze functie actief is, doe dan het volgende:
1. Ga naar Systeemvoorkeuren op je iMac of MacBook.
2. Kies hier vervolgens ook iCloud.
3. Hier staat de functie ‘Zoek mijn Mac’. Activeer deze en doorloop vervolgens de stappen in het proces.

Voor je Apple Watch hoef je in principe niks in te stellen. Wanneer je de functie op de gekoppelde iPhone hebt geactiveerd, is deze automatisch ook geactiveerd voor je Apple Watch. Hoe je dat doet voor je iPhone is al hierboven besproken.

Zoek mijn iphone

Zoek mijn iPhone op een computer

Gelukkig is deze functie ook beschikbaar op een computer, anders zou de gehele functie praktisch nutteloos zijn. Ben je dus je iPhone kwijt, dan ga je naar https://www.icloud.com/#find. Hier krijg je de mogelijkheid om met je Apple ID in te loggen. Als je vervolgens het onderdeel ‘Zoek mijn iPhone aanklikt’, krijg je al je apparaten te zien op een kaart.

Het is daarbij ook mogelijk om meer informatie van een van je apparaten op te vragen. Door op het infosymbooltje te klikken, is het mogelijk om bijvoorbeeld je batterijpercentage op te vragen, hoeveel minuten geleden het apparaat voor het laatst actief was en dus ook waar je apparaat zich op dat moment bevindt.

Hier krijg je ook de mogelijkheid om tussen drie verschillende opties te kiezen. Deze opties worden verderop nog toegelicht.
– Speel geluid af: Deze functie zal ervoor zorgen dat je Apple apparaat een geluidje maakt. Deze functies is dus vooral geschikt als je je apparaat tijdelijk kwijt bent.
– Verloren modus: Stelt je in staat om je iPhone te vergrendelen en vervolgens te volgen waar het apparaat heen gaat.
– Wis iPhone: Deze functie is eigenlijk je laatste hoop. Het zal er namelijk voor zorgen dat al je gegevens op je iPhone gewist worden, zodat deze niet door anderen gebruikt kunnen worden.

Zoek mijn iPhone via de app

Het is dus ook mogelijk om via de app een iPhone te zoeken. Je zal daarvoor wel een ander iOS apparaat moeten gebruiken, zoals een iPad of een iPhone van een van je vrienden. Je logt op dat apparaat dan in met je eigen Apple ID. Na het inloggen op een ander apparaat, kun je dus zien waar je apparaten zich bevinden. Ook hier krijg je de mogelijkheid om meer informatie op te vragen en een van de drie hierboven genoemde functies toe te passen.

Indien je apparaat offline is, kun je hiervoor een melding instellen. Dit zorgt ervoor dat je via een van je apparaten een melding krijgt wanneer bijvoorbeeld je iPhone weer online komt. Een grijze stip zal aangeven dat je iPhone offline is.

Ook is er een cirkel om je apparaat zichtbaar. Hoe kleiner deze cirkel is, hoe preciezer vastgesteld kan worden waar het apparaat zich bevindt.

Apparaat blokkeren of de Verloren-modus gebruiken

Het blokkeren van je apparaat is eigenlijk alleen nuttig als je je iPhone nog niet vergrendeld hebt met een toegangscode. Heb je dat al gedaan, dan kan deze functie niet meer toegepast worden. Heb je dat nog niet gedaan, dan kun je met deze functie op afstand een 4- of 6-cijferige code instellen. Vervolgens kies je ervoor om de verloren-modus in te schakelen, wat je instaat stelt om de iPhone te volgen.

Hierna zal je de vraag krijgen om een telefoonnummer in te voeren. Voer hierbij altijd een telefoonnummer in dat nog beschikbaar is. Dit stelt je namelijk in staat om locatiewijzigingen te blijven zien en ook te blijven volgen via dat telefoonnummer. Je krijgt hier ook de mogelijkheid om nog een bericht achter te laten op je toestel. Als je je iPhone kwijt bent, kan dit nuttig zijn. Is deze gestolen, dan is deze optie veelal nutteloos.

‘Zoek mijn iPhone’ uitzetten

Wil je geen gebruik meer maken van deze functie, dan kan deze heel gemakkelijk uitgeschakeld worden. Hiervoor volg je op zowel iPhone als je Mac dezelfde stappen als hierboven. Echter, zet je in dit geval het vinkje uit. Dit zal ervoor zorgen dat de functie wordt uitgeschakeld. Wil je je apparaat volledig verwijderen omdat je deze bijvoorbeeld verkocht hebt? Dan dien je je apparaat via https://www.icloud.com/#find te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat je hier geen beschikking meer over hebt.

Dus, ben jij een echte sloddervos of heb je de pech dat je iPhone gestolen is? Met ‘Zoek mijn iPhone’ hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat de kans stukken groter is dat jij je Apple-apparatuur nog terug vindt.

Wanneer en hoe ben jij voor het laatst je telefoon kwijtgeraakt?

Wat vind jij ervan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.

Op zoek naar iets anders?

Tips

Tip: Zo navigeer je offline met Google M[...]

16 januari 2019
Battle

iPhone XS vs. iPhone XR - welke is beter[...]

27 februari 2019
Battle

Huawei vs. Samsung smartphones: welk mer[...]

27 februari 2019