Angry Birds App: met reden een klassieker

0
Er zijn maar weinig apps die hun eigen speelfilm hebben gekregen, maar Angry Birds is zowel als game op je smartphone als film te downloaden. In deze review bespreken we de game Angry Birds waar het allemaal mee is begonnen. Hoewel er tegenwoordig allerlei verschillende versies te verkrijgen zijn, is het idee achter het spel in iedere versie nog steeds hetzelfde: boze vogels proberen met jouw hulp de geïmproviseerde stellingen van kwaadaardige biggen omver te kegelen.

Boze vogels en kwaadaardige biggen

Die boze vogels zijn letterlijk het kanonnenvoer in jouw katapult. Door je vinger over het scherm te slepen, stel je de kracht en richting van de katapult bij en lanceer je een vogel richting de biggen. Afhankelijk van hoe goed je de katapult hebt afgevuurd, storten de stellingen van de biggen in elkaar en heb je het level met succes afgerond. Er zijn verschillende vogels die allemaal hun eigen specialiteit hebben, zodat je sommige levels met specifieke wapens kunt aanpakken. Op die manier is Angry Birds niet alleen een spel waarin je de katapult goed leert hanteren, maar waarin strategie ook een belangrijke rol speelt. Na ieder level dat je hebt afgerond, ontgrendel je nieuwe levels. De levels worden steeds iets moeilijker naarmate je verder komt en bovendien moeilijker om met een perfecte score van drie sterren te voltooien. Gelukkig krijg je ook steeds beschikking over meer geavanceerde vogels in je katapult.

Leuk, verslavend en niet te makkelijk

Angry Birds is leuk, verslavend en moeilijk genoeg om je echt even bezig te houden. Vooral voor iemand die het liefst alle levels afsluit met een perfecte score heeft Angry Birds genoeg te bieden om heel lang bovenaan je lijstje met meest gebruikte apps te staan.

Plus- en minpunten

  • Simpel concept dat blijft uitdagen.
  • Altijd nieuwe levels om te ontdekken.
  • Niet in het Nederlands.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
190 MB
Ontwikkelaar
Rovio Entertainment Oyj
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0