Call of Duty Mobile app voor Android en iOS - review

1
Call of Duty: Mobile is sinds oktober 2019 beschikbaar in de App Store en bij Google Play. Het spel werd al enige tijd geleden aangekondigd, maar de liefhebbers moesten er een tijdje op wachten. Call of Duty: Mobile komt uit de handen van Tencent en Activision. Alleen spelers uit België, Vietnam en China kunnen vooralsnog geen gebruik maken van de applicatie. De officiële ontwikkelaar van de game is TiMi Studios.

Over de Call of Duty app

Nooit eerder was het voor gamers mogelijk om een free-to-play, first-person action-game te spelen op de smartphone. Net zoals bij de gelijknamige games op de Playstation en de Xbox is het nu ook mogelijk om mee te spelen op diverse maps, de bekende wapens te verkrijgen en een eigen personage te kiezen. Alle populaire kenmerken uit de spellen Call of Duty: Black Ops en Call of Duty: Modern Warfare komen terug in de mobiele versie. Het leuke aan de Call of Duty: Mobile app is dat de spelers ook toegang kunnen krijgen tot de multiplayer-modus en het online tegen elkaar kunnen opnemen. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een nieuwe spelmodus toegevoegd, namelijk Battle Royale.

Battle Royale-modus

Fortnite is momenteel de meest populaire game ter wereld en vooral de Battle Royale-modus heeft daarin een groot aandeel gehad. De ontwikkelaar van Call of Duty: Mobile heeft niet zitten slapen en deze immens populaire spelmodus ook toegevoegd aan het nieuwe schietspel. In Battle Royale zal jij het opnemen tegen 99 andere spelers. De speler die als laatste overblijft is de winnaar. In de Battle Royale-modus kunnen de deelnemers van personage en wapens wisselen.

In-app aankopen

De Call of Duty: Mobile app kan gratis worden gedownload. Maar om snel succesvol te worden in het spel zijn er nog meer dan genoeg in-app aankopen beschikbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een betere uitrusting te kopen. Daarnaast worden er kratten met voorwerpen aangeboden, echter is het bij aankoop wel nog onduidelijk om wat voor voorwerpen het gaat. Deze kratten worden ook wel ‘lootboxen’ genoemd en zijn verboden in België. Hierdoor is het spel niet beschikbaar bij onze zuiderburen. De in-app aankopen beginnen bij een bedrag van 1,09 euro en kunnen oplopen tot maximaal 109,99 euro. De ontwikkelaar heeft al aangekondigd in de toekomst met gratis extra content te komen voor alle spelers van Call of Duty: Mobile. Er moet dan gedacht worden aan nieuwe maps en wapens. We moesten nog even wennen aan het spelen van COD op mobiel, maar het bevalt steeds beter. De graphics zijn geweldig en de opties zijn eindeloos. Al met al bevalt het spel goed!

Plus- en minpunten

  • Bekende maps en wapens.
  • Gratis content-update.
  • Battle Royale-modus.
  • Heel veel in-app aankopen.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
17+
Downloadgrootte
1,5 GB
Ontwikkelaar
Activision Publishing, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

1 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Bjorn 27/10/2020 Reactie van App.nl!
Slechte app
Hij is tamelijk slecht het hapert continue als je je wapens bij stelt dan moet je na elke game weer opnieuw instellen zeer slecht en me wifi heeft vol bereik en me netwerk ook dus daar kan het niet aan leggen. Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.