Clash of Clans App: verover de wereld

27
Met Clash of Clans doe je mee aan één van ’s werelds grootste strijdtonelen. Voeg je bij een bestaande ‘clan’ of richt een nieuwe stam op waar jouw vrienden en familie bijhoren en ga de strijd aan met andere stammen. Dit strategische spel mengt de klassieke volkeren met elementen uit de fantasie en magische wereld. Bouw jouw eigen dorp en oorlogsmachine om zo de wereld te veroveren.

Klassieke strategiegame in een nieuw jasje

Clash of Clans is een klassiek strategische game. Je begint met een klein dorp en simpele manschappen die je dorp verdedigen, maar door steeds te investeren in je dorp en in je mogelijkheden, bouw je langzaamaan een wereldstad die een geavanceerd leger kan ondersteunen. Het verschil met strategiespellen van vroeger is dat je Clash of Clans niet alleen of tegen de computer speelt. De ‘clan’ is een echte stam, waarbij spelers samen een verbond aangaan om het op te nemen tegen weer andere clans. Hierdoor wordt spelen als gezin of vriendengroep een ervaring op zich. Mocht je wel zelf willen spelen, dan is er ook een zogenaamde ‘single player campaign’, waar je bekend raakt met alle opties van het spel en oefent tegen de computer. Dat oefenen kan ook weer tegen je vrienden in een vriendschappelijke oorlog. Uniek aan Clash of Clans is dat het geen ‘real-time’ strategie is. Je bent dus niet actief je manschappen aan het besturen om te verdedigen of aan te vallen. Jouw taak is om ervoor te zorgen dat je manschappen duidelijke instructies hebben en dat alle instructies samen een goed strijdplan opleveren. Hoewel je wel moet spelen om aan te vallen, hoef je er niet bij te zijn als het tijd is om te verdedigen. Hierbij doet je opgezette verdediging alles zelf, waarbij je achteraf te zien krijgt hoe goed of slecht je plan was.

Simpel en ingewikkeld tegelijk

Clash of Clans is tegelijkertijd heel simpel en ingewikkeld. Het deel waarin je de strategie bepaalt is complex genoeg om echt een verschil te maken, terwijl je niet alles zelf hoeft te doen. Door samen met vrienden of familie te spelen, is Clash of Clans misschien wel het nieuwe Risk.

Plus- en minpunten

  • Strategiespel in je handpalm.
  • Speel met familie of vrienden.
  • Kan veel data vragen.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
9+
Downloadgrootte
144 MB
Ontwikkelaar
Supercell
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

4.5 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0