Dating

Single en ready to mingle: de 10 leukste dating apps

Voor wie tegenwoordig wil daten is de keuze reuze. Dating apps hebben een enorme opmars gemaakt en zijn niet meer weg te denken uit onze digitale wereld. Er zijn echter eindeloos veel dating apps beschikbaar. Wel is er een groot onderscheid in de wat serieuzere en de wat lossere apps. Als je op zoek bent naar een date of een relatie dan is het belangrijk om te weten waar je eigenlijk precies naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een vaste relatie, zoek je iemand met dezelfde interesses of opleiding, ga je liever voor iemand in je directe omgeving of is afstand juist geen probleem voor jou? Elke app heeft weer verschillende mogelijkheden. Daarom hebben we de volgende 10 dating apps voor je op een rijtje gezet.

10

Hello Dating

Dating
0
Meer info

Heb je geen trek in urenlange chats? Dan is deze app wellicht iets voor jou. De app selecteert profielen bij jou in de buurt. Is er een match? Dan kan je gelijk gaan daten. De app geeft je zelfs een suggestie waar je samen iets kunt gaan drinken. Hello Dating is een enigszins beperkte app, maar daarentegen wel helemaal gratis. Omdat het een vrij nieuwe app is, is het ledenaantal nog niet heel hoog. Daardoor heb je wel kans dat er bij jou in de buurt weinig leden zijn.

9

Hot or Not

Dating
0
Meer info

Voor deze app kan je alleen een profiel aanmaken in combinatie met een social media account, zoals Facebook. Veel gegevens worden rechtstreeks van je account geplukt, dus het maken van een profiel is een eitje! Je privacy wordt hiermee echter niet gewaarborgd. Zoals de naam al verraad, kies je ervoor of je iemand Hot, or Not vind. Kies je voor Hot, dan kan de ander dit zien. De meningen over Hot or Not zijn behoorlijk verdeeld. Er moet bijvoorbeeld betaald worden voor foto’s die in de app verstuurd worden. Eerst dus even goed de kleine lettertjes lezen alvorens een account aan te maken.

8

Happn

Dating
0
Meer info

Deze app werkt op basis van personen die je al eens bent tegen gekomen, bewust of onbewust. Heb jij een Happn account en de ander ook? Dan verschijnen jullie profielen bij elkaar op de app. De app laat zien waar, hoe vaak en op welk tijdstip jullie elkaar zijn tegen gekomen. Vind je iemand leuk, dan kan je deze persoon liken. Als deze persoon jou terug liked hebben jullie een match! Erg grappig is het ingebouwde spel ‘CrushTime’. Hierbij krijg je vier personen te zien en jij moet raden welke persoon je onlangs bent tegen gekomen en jou geliked heeft.

7

Bumble

Dating
0
Meer info

Bumble is verrassend. Naast de dating opties, heb je ook de mogelijkheid om zowel je zakelijke als sociale netwerk te vergroten. In de app kan je kiezen voor Bumble Date, Bumble Bizz of Bumble BFF. Door middel van je instellingen kies je er bijvoorbeeld voor om juist wel of niet date verzoeken uit het buitenland te ontvangen. Een date met iemand uit Amerika is natuurlijk wat lastiger te organiseren. Je kan er echter wel voor kiezen om zakelijke of sociale verzoeken uit het buitenland te accepteren. Gek genoeg krijg je bij het zoeken naar vrienden alleen profielen van hetzelfde geslacht. Een ander minpuntje is dat de app alleen in het Engels beschikbaar is.

6

eMatching

Dating
0
Meer info

eMatching is een app die zich richt op hoger opgeleiden, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Er is geen ruimte voor mensen die op zoek naar affaires en alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Je kunt favorieten selecteren, die je op een later tijdstip rustig nog eens beter kunt bekijken. De aanmelding is gratis en gemakkelijk. Na het aanmelden vul je een zoekprofiel in en maak je een eigen profiel aan. Het is verplicht alles in te vullen, met als voordeel dat iedere gebruiker dus een volledig profiel heeft, wat weer zorgt voor betere matches.

5

Relatieplanet

Dating
0
Meer info

Om de app van Relatieplanet te gebruiken moet je eerst via de website een profiel aanmaken. Daarna kan je de app downloaden. Relatieplanet is erg populair onder de single Nederlanders. Naast een gratis versie, waarmee je tot vijf berichten per dag kan versturen, is er ook een betaalde versie waarbij je onbeperkt berichten kan versturen en tot twintig foto’s kan uploaden op je profiel. Relatieplanet organiseert leuke activiteiten waarbij je elkaar in het echt kan ontmoeten en beter kan leren kennen. Zo organiseren ze feestjes, maar bijvoorbeeld ook wijnproeverijen. Ideaal als je een tikkie verlegen bent.

4

Lexa

Dating
0
Meer info

Lexa bestaat al meer dan vijftien jaar en is erg bekend vanwege het hoge aantal relaties dat uit de datingsite voortvloeit. Lexa is aangesloten bij het ‘Keurmerk Veilg Daten’ en is één van de grootste spelers op het gebied van online dating. De Lexa app is gebruiksvriendelijk met leuke opties. Zo kan je naar personen zoeken, en met de functie ‘around me’ zie je profielen van mensen die op dat moment bij jou in de buurt zijn. Tevens worden er speciale Lexa activiteiten georganiseerd, waardoor je mensen in het echt kan ontmoeten en je wellicht een stapje verder durft te gaan als online.

3

Badoo

Dating
0
Meer info

Ook Badoo is een grote speler op het gebied van dating apps, met wereldwijd meer dan driehonderd miljoen gebruikers. De app is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Alle informatie is in één oogopslag makkelijk terug te vinden. Badoo laat ook leden in jouw directe omgeving zien, zodat je snel contact hebt met iemand bij jou in de buurt. Profielen worden gecontroleerd op echtheid. Daarmee is de kans dat je met een fake persoon chat gelukkig een stuk kleiner. Dankzij de diversiteit in de instellingen van je profiel kan je er zelf voor kiezen wat wel en niet getoond wordt en daarmee je privacy goed beschermen.

2

Parship

Dating
0
Meer info

Ook Parship richt zich op hoogopgeleide singles, die op zoek zijn naar een vaste relatie. Parship is één van de meest betrouwbare dating apps, mede dankzij het ‘Keurmerk Veilg Daten’. Anonimiteit en veiligheid staan voorop. De meeste gebruikers zijn tussen de dertig en vijftig jaar oud. De balans tussen mannen en vrouwen is vrijwel gelijk, in tegenstelling tot vele andere dating apps. Voor het aanmelden en inschrijven moet je wel even rustig de tijd nemen. Naast een vragenlijst krijg je ook een persoonlijkheidstest, die zo’n twintig minuten in beslag neemt. De matches die hierop volgen zijn op basis van beide tests, waardoor je gekoppeld wordt aan personen die ook echt goed bij jou zouden kunnen passen.

1

Tinder

Dating
0
Meer info

Tinder is met meer dan één miljoen gebruikers zonder twijfel de meest populaire dating app onder singles in Nederland. Zodra je een profiel aanmaakt kan je gelijk aan de slag. Het werkt heel simpel: je krijgt foto’s te zien van andere gebruikers met daarnaast een hartje of een kruisje. Vind je het niks, dan klik je op het kruisje. Is je interesse gewekt? Dan klik je op het hartje. Tinder stelt jou vervolgens voor aan deze gebruiker zonder dat deze weet dat jij interesse hebt. Heeft deze gebruiker ook interesse? Dan worden jullie aan elkaar voorgesteld en kunnen jullie direct privé met elkaar chatten. Soms komt het voor dat iemand jou niet opmerkt. Stuur dan een superlike. De andere persoon ziet dan gelijk dat jij veel interesse hebt!

Met welke dating app zou jij beginnen?

 

 

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
stefania 13/02/2020
vriendschap
hoop dat het lukt Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.