Financiën

Krap bij kas? 8 apps om geld te besparen

Hebben het onverwachte bezoekje aan de tandarts, de kapotte wasmachine of wellicht het onderhoud aan je auto een flinke deuk in je budget gemaakt? Het overkomt ons allemaal wel eens, de maand is te lang en je rekening is leeg. Tijd om te besparen. Je kan natuurlijk wat vaker gezellig bij vrienden eten, dat ene abonnement opzeggen, of bewuster inkopen. Maar er zijn nog meer hulpmiddelen als het gaat om geld besparen. Een overzicht van je financiële situatie kan bijvoorbeeld al een eye-opener zijn. En met kortingsbonnen kan je ook flink besparen op je aankopen. Met de volgende 8 apps helpen we je snel op weg als je even krap bij kas zit.

8

Marktplaats

Fashion
1
Meer info

Uiteraard is Marktplaats dé plek om je gebruikte spullen te verkopen. Werk je in het zweet en ruim je huis eens lekker op. Met een muziekje op de achtergrond bespaar je jezelf in ieder geval al de kosten voor de sportschool. Zoek uit wat weg kan en maak hier foto’s van. Eenvoudig uploaden in de Marktplaats app en gratis een advertentie plaatsen. Zo vang je twee vliegen in één klap! Heb je juist zelf iets nieuws nodig maar wil je er niet de volle mep voor betalen? Dan kan je natuurlijk zelf op Marktplaats op zoek gaan naar tweedehands spullen.

7

Scoupy

Financiën
0
Meer info

Wie houdt er nou niet van korting? Met Scoupy hoef je geen bonnen meer uit te knippen of printen, maar heb je alle acties digitaal op zak. Scoupy biedt in vrijwel iedere plaats in Nederland kortingsacties aan. Door middel van de ingebouwde GPS functie in je telefoon, krijg je direct een overzicht van alle kortingsacties bij jou in de buurt. Heb je een leuke kortingsactie gevonden, dan kan je deze direct bij het desbetreffende bedrijf of winkel inwisselen door de bon in de app te tonen. Simpel en erg effectief!

6

Reclamefolder

Winkelen
1
Meer info

Zoals de naam al doet vermoeden geeft deze app snel en overzichtelijk alle reclamefolders weer. Indien je de GPS functie in de app toestaat, krijg je alle folders te zien van winkels bij jou in de buurt. Geen geblader door papieren folders, maar eenvoudig met je vinger door de aanbiedingen heen sliden. Onder het kopje ‘korting’ vind je alle kortingscodes terug, die je dan weer in de winkel kunt inleveren door de code in de app bij de kassa te tonen.

5

Groupon

Winkelen
0
Meer info

Groupon is de ideale app voor diegenen die naast besparen ook nog een beetje willen genieten van het leven. In de Groupon app vind je allerlei leuke kortingsacties voor vrijetijdsbesteding zoals eten en drinken, sauna en spa, de kapper en geschenken. Ook op andere diensten worden flinke kortingen aangeboden. Zo kan je bij Groupon zelfs geld besparen op rijlessen, theorielessen en verhuisdiensten! Niet alleen een hele leuke app, maar ook erg prettig voor de portemonnee.

4

Jip

Financiën
0
Meer info

Voor wie regelmatig met de auto op pad moet, is Jip een perfect hulpmiddel. Deze app laat je namelijk zien waar je het voordeligste tanken kan. De app wordt dagelijks bijgewerkt en toont meer dan 3000 tankstations, er is er dus altijd wel ééntje in de buurt. En indien je niet bekend bent in de buurt, stuurt Jip je er gewoon heen door middel van de ingebouwde routebeschrijving. Hoe handig is dat?

3

Budgetbeheerder

Financiën
0
Meer info

Heb je geen idee waar je geld naar toe gaat elke maand? Met deze app heb je een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Zo kan je zien of je nog ergens op kan besparen. De app beschikt over grafieken, een ingebouwde rekenmachine waardoor je de app niet hoeft te verlaten, een transactie overzicht per categorie en nog veel meer handige functies. Al met al een gebruiksvriendelijke en nuttige app.

2

Money Pro

Financiën
1
Meer info

Money pro is een zeer uitgebreide app, met verschillende mogelijkheden om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Het kost wel enige tijd om volledig onder de knie te krijgen, maar dan heb je ook alles overzichtelijk bij elkaar. Zo kan je in de app al je rekeningen bijhouden, zoals je spaar- en betaalrekeningen, maar ook je creditcard of persoonlijke lening. Je kan zelfs verbinding maken met je eigen bank en internet bankieren met deze app. Klein minpuntje, de app is niet gratis.

1

Peerby

Financiën
0
Meer info

Indien je een artikel maar zelden nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een behangtafel, is kopen of huren niet alleen duur maar ook erg zonde. Met Peerby kan je gratis diverse artikelen lenen, of zelf je spullen uitlenen. Denk bijvoorbeeld aan boormachines, kettingzagen, maar bijvoorbeeld ook een partytent of een autokrik. Wat ook prettig is; er komt geen reclame voorbij in deze app.

Krap bij kas zitten is nooit prettig, maar met de bovenstaande apps kan je alvast flink gaan besparen. Misschien heb je er straks wel plezier in en maak je er een sport van zoveel mogelijk te besparen.

Met welke app zou jij beginnen?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.