Gezin

8 must-have apps voor jonge gezinnen

Heb je een jong gezin? Hoe heerlijk het ook is, soms kan het allemaal even teveel worden. Je hebt hulp nodig… Waarom dan niet wat virtuele hulp gebruiken? Er bestaan veel apps die je echt een handje kunnen helpen met het organiseren van je gezinsleven, het kopen van de boodschappen, het vinden van geschikte entertainment voor de kids, het “in de gaten houden” van je kinderen of het nemen van de juiste opvoed keuzes. Haal je handen uit je haar en ontdek deze 8 must-have apps voor jonge gezinnen.
8

Cozi Family Organizer

Gezin
0
Meer info

Cozi is een populaire organisatie-app die op verschillende apparaten kan worden gesynchroniseerd. Zo kun je als gezins hier je agenda op bijhouden, iedereen is dan op de hoogte van wanneer papa en mama werken en wie wanneer een muziek-, sport- of bijles heeft.  Houd hier verder ook taken- en boodschappenlijstjes bij en deel die met elkaar. Je kunt er zelfs al je recepten opslaan en bekijken vanaf elke smartphone of computer. Mag er iets niet vergeten worden? Stel daarvoor dan een reminder in. De app zorgt er kortom voor dat jullie gezinsleven net wat makkelijker wordt.

7

Ourhome

Gezin
0
Meer info

OurHome is een familieplanner waarmee je de routine een stuk leuker maakt. Elk gezinslid kan todo-lijsten maken en bewerken, nieuwe taken toevoegen, deadlines zetten en aangeven wie wat moet doen. Houd bij welke taken zijn gedaan en wat er morgen nog gedaan moet worden. Een leuk kenmerk van de app is het motivatie systeem waarmee je kinderen (of je luie partner) bij het huishouden kunt betrekken. Verzin een taak voor je kids en rijk punten uit als het gedaan is. Zij kunnen dan de punten inwisselen voor prijzen, zoals een extra uur gamen of het eten van hun favo maaltijd.

6

Kunst van Opvoeden

Gezin
0
Meer info

Opvoeden is een kunst… Kun je er ook wel eens wat hulp bij gebruiken? Ben je zoals iedereen op zoek naar opvoed keuzes waarmee je het gewenste effect krijgt? De Kunst van Opvoeden app is een geschenk uit de hemel. Krijg inzicht in de beste aanpak en word bewust van de effecten van je keuzes. Krijg spelenderwijs meerdere situaties te zien die voorzien zijn van verschillende perspectieven en reactiemogelijkheden. Krijg feedback op je keuzes en word bewuster van je opvoeding. De app is ontwikkeld door Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en biedt dus echt het perspectief van experts.

5

Google Family Link

Gezin
1
Meer info

Beheer de Google-accounts van je kids met de Google Family link app. Zitten je kids wel erg veel op hun smartphones en tablets? Dan kan het weleens handig zijn om hun accounts in de gaten te kunnen houden: oordeel of ze een nieuwe app mogen installeren, stel zoekfilters in, achterhaal hun live locatie of stel een limiet in en probeer een beetje hun elektronica verslaving tegen te gaan. Zorg kortom voor een veilig gebruik van de smartphones.  Download de app op jouw smartphone en op die van je kind, verifieer je account en maak een kinder-account aan. Klaar is kees!

4

Life360

Gezin
0
Meer info

Vind je het fijn om te kunnen checken waar je kids zich bevinden? Dan is de Life360 app perfect voor jou. Deel met elkaar jullie locatie, maak gebruik van de incheck optie en chat via de app. Het is een slimme tracking app waarbij er een persoonlijke gezinskaart gemaakt wordt waarop de exacte locatie van alle gezinsleden wordt weergegeven. Overschrijdt je kind graag de grenzen? Stel dan een locatie grens in waarbij je een bericht ontvangt wanneer deze overschreden wordt. Of zet een grens rond de school van je kids zodat je weet wanneer ze aankomen en weggaan.

3

Out of Milk

Winkelen
0
Meer info

Je kunt natuurlijk je boodschappenlijstjes gewoon opschrijven… Maar dan loop je toch echt het risico dat je dat lijstje vergeet. Of je kunt het handschrift van je oh zo behulpzame partner niet lezen. De slimme Out of Milk app redt je gelukkig uit dit soort penibele situaties en geeft je de mogelijkheid om op één plek handige shopping- en actielijsten te maken en te coördineren. Het goede aan deze app is dat je de lijstjes ook met andere mensen kunt delen. Maak je leven wat makkelijker en zorg ervoor dat je nooit meer opnieuw terug moet naar de appie.

2

NPO Zappelin

Gezin
0
Meer info

De NPO Zappelin zender heeft een leuke app voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar oud. Kijk filmpjes, lees boekjes, speel spelletjes, maak tekeningen en zing liedjes mee met Fenna. De app is erg gebruiks- en kindvriendelijk, het kent een eenvoudige bediening die erg intuïtief werkt. Zo kunnen je kinderen content zoeken op hun favoriete karakter. Kies samen voor een Zappelin karakter zoals Pip, Bert en Ernie, Nijntje of Woezel en vind direct alle content die daaraan gekoppeld is. Verder kent de app praktische filteroptie per contenttype: video’s, spelletjes, kleurplaten, verhaaltjes of liedjes.

1

Baby Tracker

Gezin
0
Meer info

De Baby Tracker is een populaire app voor de nieuwe mama´s en papa´s (of de ervaren ouders die weer een nieuw kleintje hebben). Houd hier de dagelijkse gewoontes, luierwissels, slaappatronen, groeicurves, voeding, mijlpalen en gezondheid van je baby bij. En voeg als je dat leuk vindt ook foto´s en opmerkingen toe. Zo deel en synchroniseer je gemakkelijk de belangrijkste informatie van jouw baby met familieleden, vrienden, dokters of oppassers. Leer slaappatronen herkennen en ontdek luier veranderingen. Houd in het gezondheid onderdeel doktersbezoeken en vaccinaties bij. Heb alles op één plek en geniet zo nog meer van het ouderschap.

Welke app is voor jou echt een must-have?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.