Evenementen

Feestbeesten opgelet: de beste 8 apps voor al je events!

Iedereen is wel in voor een feestje toch? Wij wel in ieder geval! Wat wij altijd een heel gedoe vinden is het halen van tickets. Wie gaat ze kopen, waar kun je ze halen en bovenal, wat kosten ze? Soms ben je net te laat en zijn de kaartjes uitverkocht. Hierdoor zal je via via een kaartje moeten zien te bemachtigen. In beide gevallen zijn er prima apps beschikbaar die je gemakkelijk voorzien van kaartjes voor je favoriete festival, feestje of concert. Maar welke app is nou het beste voor jou? Wij geven je hieronder de beste 8 apps die jou gaan voorzien van tickets, informatie en updates!  
8

Eventbrite

Evenementen
0
Meer info

Eventbrite is een app die niet erg bekend is. De app is namelijk alleen geschikt voor het organiseren van evenementen en de verkoop van tickets voor deze evenementen. De app is gebruiksvriendelijk voor zowel grote events als de wat kleinere evenementen. Doet de app waar deze voor staat? Zeker weten. Is de app handig voor het grote publiek? Nee, dat helaas niet. Daarom hebben we deze app op nummer 8 gezet.

7

Songkick Concerts

Evenementen
0
Meer info

Je favoriete zanger bijhouden via Facebook, Instagram en Snapchat geeft je een behoorlijk beeld van waar hij of zij optreedt. Wil je hier echter niet zelf naar zoeken, maar simpelweg een melding krijgen, dan is Songkick de perfecte app. Door te kijken naar je muziekbibliotheek vormt de app een lijst met favoriete artiesten. Treedt deze artiest bij je in de buurt op? Dan krijg je hier meteen een melding van! Kaartje kopen? Dat kan gewoon in de app van Songkick, mega handig dus!

 

6

Bandsintown Concerts

Evenementen
0
Meer info

Bandsintown biedt een vergelijkbare dienst als Songkick. Ook hier kun je door middel van het volgen van artiesten bijhouden waar zij optreden. Evenals bij Songkick krijg je hier ook meldingen indien ze bij je in de buurt optreden en kun je eenvoudig via de app kaartjes kopen doordat zij samenwerken met ticket verkopers. Zijn er dan geen nadelen? Helaas wel. Doordat beide apps niet erg bekend zijn bij het grote publiek, is het bereik dat je als artiest hebt ook minder groot. Echter zijn de volgens op Bandsintown en Songkick dan waarschijnlijk wel weer échte fans.

5

Ticketmaster

Evenementen
0
Meer info

Ook ticketmaster geeft je de mogelijkheid om tickets voor concerten, festivals en poppodia. Wat is het voordeel van ticketmaster? Het is hier ook mogelijk om voor internationale concerten tickets te kopen. Als je gewoon eens naar een concert zonder specifieke voorkeuren wil, dan loopt de lijst met concerten uiteen tot meer dan 1000 evenementen, wat een klein nadeel kan zijn. Weet je wat je wil, dan zijn vrijwel alle bekende evenementen binnen handbereik. Van Marco Borsato in de Rotterdamse Kuip tot Disney on Ice, bij Ticketmaster heb je een aanbod voor jong en oud.

 

4

Appic

Evenementen
1
Meer info

Appic geeft je de standaard functies, zoals festivals, evenementen en clubs volgen die je interessant vindt. Echter zitten er een aantal functies op de app die bij andere apps ontbreken. Zo kun je met deze app je eigen timetable samenstellen en zit de plattegrond van het festival in de app. Een andere unieke functie is de meet-up functie, waardoor je mensen kan leren kennen die ook naar het festival gaan. De Find Your Buddy functie zorgt ervoor dat je op een interactieve plattegrond kan zien waar je vrienden zijn, helemaal top als je ze kwijt bent natuurlijk.

3

Woov

Evenementen
1
Meer info

Woov en de hiervoor genoemde Appic zijn twee vergelijkbare apps die je als gebruiker dezelfde functies bieden. Wat zijn dan de verschillen? Die zijn er eigenlijk niet zoveel. Woov heeft echter het voordeel dat het samenwerkt met grote festivals zodat de info up-to-date blijft. Ook de gebruiksvriendelijkheid van Woov is iets groter, wat de app een plek 3 oplevert ten opzichte van zijn concurrent.

2

TimeSquare

Evenementen
0
Meer info

Misschien niet direct de meest bekende app, wel de meest veelbelovende. Timesquare is namelijk ook een app die kaartjes voor festivals aanbiedt, niet zo spannend zou je zeggen. Wat de app echter uniek maakt, is dat het in de app mogelijk is om te bekijken waar welke artiest optreedt en wie van je vrienden hier ook heen gaan. Daarnaast geeft het je dus de mogelijkheid om direct een kaartje te kopen. Door dit alles-in-een concept, is de app uniek en erg veelbelovend. De app is nog niet erg bekend, maar timmert wel hard aan de weg.

1

Ticketswap

Evenementen
0
Meer info

TicketSwap is een platform dat de mogelijkheid geeft om via via kaartjes te kopen voor concerten, festivals, sportwedstrijden, theaters of zelfs dagjes weg. Het grote voordeel van TicketSwap? Het platform maakt gebruik van strenge controles en samenwerkingen met organisatie om fraude te voorkomen. Tickets en verkopers worden namelijk op basis van verschillende criteria geverifieerd. De kopers van kaartjes worden door het platform beschermd, doordat de prijs maximaal 20% boven de originele ticketprijs mag liggen. Kortom, TicketSwap is dé app voor het doorverkopen en aankopen van kaartjes.

Krijg je na het lezen van dit artikel ook al zo’n zin in een goed festival? Wij wel in ieder geval! Hoe je het beste te werk kan gaan? Trommel wat van je vrienden op, koop tickets voor je festival via Timesquare of TicketSwap en gaan met die banaan! Oh ja, download ook even Woov, zodat je precies weet welke artiest waar optreedt en je nooit meer je vrienden kwijtraakt!

Heb jij al leuke festivals op de planning staan?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.