Onderwijs

Laat de kids spelenderwijs leren: 5 apps

Ga eens bij jezelf te raden, op welke manier kun jij het beste leren? Lees jij het liefst alles uit een boek of leer je liever spelenderwijs door middel van filmpjes, quizvragen en afbeeldingen? Kinderen in ieder geval wel. Zij zijn tijdens het leren heel gevoelig voor spelletjes, animaties, kleuren en interactie. Door spelenderwijs te leren, nemen kinderen sneller informatie op en onthouden ze deze informatie ook beter. Wil jij je kinderen nou spelenderwijs kennis laten maken met verschillende onderwerpen? Dan zijn dit 6 apps die je moet downloaden!  
5

Zoek het uit!

Onderwijs
0
Meer info

In eerste instantie klinkt deze app natuurlijk niet heel erg aantrekkelijk. Deze is echter heel interessant voor kinderen. Het is namelijk een app van het Klokhuis. De app zorgt ervoor dat door middel van dagelijkse gebruiksvoorwerpen, allemaal wetenschappelijke proefjes gedaan kunnen worden. De proefjes zijn kindvriendelijk en hebben (vrijwel) geen begeleiding van ouders nodig. Als je stiekem ook interesse hierin hebt, mag je natuurlijk altijd aan je kids vragen of je even mee mag doen.

4

Easy Peasy

Onderwijs
0
Meer info

Zijn je kinderen al wat ouder, dan is deze app erg geschikt voor hen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen op jonge leeftijd veel beter talen kunnen leren dan op latere leeftijd. Laat Engels nou net de meest gesproken taal ter wereld zijn. De app vraagt je eerst om de hoeveelheid woordjes die je dagelijks wil leren, waarbij je kan kiezen uit 5, 10 of 15. Vervolgens ga je op een interactieve manier aan de gang om steeds nieuwe woordjes te leren. Door middel van medailles en bekers wordt je gestimuleerd om steeds meer woordjes te leren.

3

Reken Tafel Spel

Onderwijs
0
Meer info

Deze app is qua vormgeving niet heel erg aantrekkelijk, maar zorgt er wel voor dat je kind bekend raakt met cijfers en de tafels. De opzet is als volgt: er wordt een afbeelding gegeven met daaronder vier verschillende antwoordkeuzes. Dit is voor de tafels 1 tot en met 6 gratis. Voor de tafels 7 tot en met 12 zal betaald moeten worden, wat wel een klein nadeel is van deze app. Hierdoor blijft deze app steken op plek 3.

2

Juf Jannie reeks

Onderwijs
0
Meer info

De Juf Jannie reeks bestaat uit verschillende apps. Ze komen echter allemaal van dezelfde ontwikkelaar en zijn daarom ook erg effectief. Er zijn voor eigenlijk alle doelgroepen apps beschikbaar, die uiteenlopen van het herkennen van letters tot het leren lezen en van het herkennen van cijfers tot aan het leren van tafels. Ook ruimtelijk inzicht, puzzelen en woordenschat komen aan bod. Door het brede aanbod aan apps, is de reeks voor je kinderen erg herkenbaar. Dit herkenbare aspect en de simpele manier van leren zorgt ervoor dat de app een 2e plek verdient.

 

1

Bounden

Games
0
Meer info

Bounden is erg goed voor de motoriek en het samenwerken van kinderen met leeftijdsgenootjes of ouders. Twee personen moeten daarbij allebei één kant van de telefoon of tablet vasthouden. Door vervolgens met z’n tweeën te dansen en te bewegen, moet er een balletje in het midden van een cirkel gehouden worden. De app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android, al zal daar helaas wel voor betaald moeten worden. Doordat de app erg speels is en kinderen meer laat bewegen, heeft deze app plek 1 meer dan verdiend.

Apps geven je kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs nieuwe dingen te leren. Door interactie en spelvormen leert je kind op een leuke manier omgaan met dagelijkse situaties, cijfers en letters. Dit zorgt voor een vroege ontwikkeling en stimuleert het brein van je kind.

Welke apps gebruik jij om op een interactieve manier nieuwe dingen te leren?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.