Weer

6 onmisbare weer apps

Ken je dat? Je werkdag is afgelopen, je pakt je spullen in en bent blij dat je naar huis mag. In een ietwat hoger tempo loop je naar de uitgang en gooi je de klapdeur open. Eindelijk naar huis! Meteen zakt de moed je dan ook weer in de schoenen. Het regent en het regent hard. En uitgerekend jij bent je paraplu vergeten en hebt geen capuchon aan je jas. Had je je hier nou maar op voor kunnen bereiden… Geen zorgen, met deze 6 apps ben jij altijd voorbereid op elk soort weer. Check ook de beste entertainment apps voor een regenachtige dag, als je toch bezig bent! ;)
6

Buienalarm

Het weer
0
Meer info

Buienalarm is een hele simpele app, die wel in zijn functie uitblinkt. Door middel van één grafiek krijg je namelijk de verwachte neerslag zien, die ingedeeld is in ‘licht’, ‘gematigd’ en ‘zwaar’. Dit maakt de app erg accuraat. Via notificaties kun je daarbij ook op de hoogte gehouden worden van de neerslag op je huidige locatie. Je kunt dit ook instellen op andere locaties, zoals je school, thuis en sportvereniging. Hierdoor heb je op alle locaties inzicht in de mate van neerslag. Weersvoorspellingen voor de komende periode zijn dan weer niet zichtbaar in de app, waardoor plek 5 het hoogst haalbare is.

5

Buienradar - Weer

Het weer
12
Meer info

Buienradar is ook wel bekend van de buienradar site. De app geeft een goed overzicht van de komende 24-uur, maar laat daarna toch wel te wensen over. Qua temperatuurweergave is de app helaas ook redelijk beperkt. Op de korte termijn geeft de app een duidelijk overzicht van de temperatuur en de mate van neerslag. Ga je echter in eigen land op vakantie voor een langere periode, dan is het toch lastig om met deze app een goede voorspelling zichtbaar te krijgen.

 

4

Yahoo Weather

Het weer
0
Meer info

Yahoo Weather is in eerste instantie erg populair vanwege de perfecte en gelikte uitstraling die de app heeft. Hier heeft de app ook verschillende prijzen voor gewonnen. De app is zeer eenvoudig, maar dit maakt ‘m ook erg prettig. Maar het belangrijkste van de app is toch wel dat de app ook betrouwbare informatie over het weer in de regio laat zien. Door de gedetailleerde kaarten die de app geïntegreerd heeft, kun je precies zien waar en wanneer het gaat regenen of sneeuwen. Qua uitgebreide functies komt de app echter net tekort voor een plek in de top 3.

3

Weatherpro

Het weer
0
Meer info

WeatherPro is afkomstig van MeteoConsult. Aangezien MeteoConsult in Nederland een zeer betrouwbare instantie is, is de app ook erg betrouwbaar. De app voorziet je van statistieken betreffende de temperatuur, de mate van neerslag in de komende periode en de luchtvochtigheid. Wil je echter extra functies ingeschakeld krijgen, dan zal je helaas moeten betalen voor de app. Ondanks dat je moet betalen, is de gratis versie van de app ook erg goed. Wat ons betreft een terechte nummer 3.

 

2

Weather Channel

Het weer
0
Meer info

Weather Channel is een goede app die je op allerlei manieren voorziet van de beste, meest betrouwbare informatie. Deze app geeft je ook informatie over de UV-index, zodat je altijd weet of je zonnebrand moet smeren. Daarnaast maakt de app gebruik van je locatie, zodat je altijd het laatste nieuws wat betreft het weer krijgt over je huidige locatie. Wat voor veel mensen niet erg veel toevoegt, maar wat de app wel weergeeft, is bijvoorbeeld de windrichting en -snelheid. Helaas is dit echter nog geen eerste plek waard.

1

AccuWeather

Het weer
0
Meer info

AccuWeather onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie door de integratie met je agenda. De app biedt namelijk de mogelijkheid om het weer in je agenda weer te geven. Op die manier kun je zien of dat je het dagje naar het pretpark wel op de juiste dag hebt gepland of dat je deze juist een dag kunt verplaatsen. Daarnaast geeft de app je ook meldingen wanneer er extreem weer verwacht wordt. Echter, plek 1 is vooral verdiend door de integratie met je agenda, een echte onderscheidende factor.

Van simpele tot zeer uitgebreide apps, voor iedereen zit er wat tussen. Ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze gaan ervoor zorgen dat jij te allen tijde voorbereid bent op het weer dat komen gaat! Zo hoef je ook niet meer verregend op een afspraak aan te komen ;).

Wanneer was de laatste keer dat jij je liet verrassen door het weer?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.