Gezondheid & Fitness

Clear your head: 8 apps om te relaxen na een lange werkdag

Sommige werkdagen vergen veel van je en dan is thuiskomen wel zo fijn. Maar om echt te relaxen, hebben wij acht handige apps op een rijtje gezet die daarbij kunnen helpen. Kom helemaal tot rust en vind de energie om er weer tegenaan te gaan! Kies hieronder een app uit die het beste bij jouw wensen past.
8

Buddhify

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Meditatie lijkt met de dag populairder te worden en om die reden zijn er ook veel applicaties beschikbaar die hierbij een handje helpen. De Buddhify app is perfect voor iedereen die wat rust in zijn leven zoekt. Dankzij technieken en het gebruiksgemak kan je hulp krijgen bij het mediteren en gebruik maken van mindfulness trainingen.

7

Pocket Pond 2

Gezondheid en fitness
0
Meer info

We weten allemaal dat de natuur ons helemaal tot rust kan brengen, maar dit is niet voor iedereen binnen handbereik. Wil je toch genieten van wat de natuur te bieden heeft, maak dan gebruik van de Pocket Pond 2 applicatie. Kom tot rust met de relaxende beelden van een vijver, welke je naar eigen voorkeur kan inrichten.

6

Deep Relaxation

Gezondheid en fitness
0
Meer info

De applicatie Deep Relexation is heel eenvoudig, want er staan namelijk vier opnames op van ongeveer twintig minuten. Hierin zal je worden begeleid in de zoektocht naar ontspanning. De geluiden zorgen voor een lekker relaxed gevoel. Na twintig minuten kan je er dan hopelijk weer helemaal tegenaan. Wil je meer opnames beluisteren? Schaf dan meer opnames aan in de app.

5

Meditation Helper Plus

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Een goede meditatie zorgt ervoor dat je even niet meer denkt aan wat er allemaal speelt in je leven. De applicatie Meditation Helper heeft veel hulpmiddelen voor je klaarstaan en helpt je om een sessie succesvol af te ronden.

4

Samsara Timer

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Een goede relaxapplicatie hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, integendeel zelfs. De app Samsara staat juist voor eenvoud en is ook nog eens helemaal gratis. Start met een meditatie en bepaal zelf de tijdsduur. Het is een gemakkelijke applicatie zonder onnodige extra’s.

3

Oak

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Kan jij de tijd niet vinden om te gaan mediteren na een lange werkdag, dan is de Oak applicatie de oplossing. Deze app beschikt over ademhalingsoefeningen, die niet al te lang duren. Als je de applicatie opent, zal er eerst een korte introductievideo beginnen. Hierin wordt uitgelegd wat je kunt verwachten van de Oak app.

2

Take a Break

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Een pauze nemen is altijd slim, je kan namelijk niet altijd maar bezig blijven. De Take a Break applicatie helpt om even uit de sleur van de dag te komen. Kies uit één van de twee meditaties, die ongeveer zeven minuten duren. Er is ook nog een speciale Stress Relief mogelijkheid, deze duurt nog geen kwartier. Je kunt zelf kiezen naar welke geluiden je wilt luisteren. Een ideale applicatie voor werkende ouders die even snel tot rust willen komen.

2

Headspace

Gezondheid en fitness
0
Meer info

De app Headspace is ook een echte aanrader, vooral op meditatie- en mindfulness gebied. Het is echter wel sterk aan te raden om een abonnement op Headspace te overwegen. We raden niet zomaar een abonnement voor een app aan, maar voor Headspace maken we een uitzondering, aangezien je toegang krijgt tot heel veel ontzettend goede content.

1

Calm

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Calm is één van de populairste applicaties van dit moment. Door middel van geluiden en beelden kom jij in een totaal andere wereld terecht. Of je nu uitkijkt over de oceaan, tot rust komt in een regenwoud of de wolken bekijkt, Calm heeft het in huis. Het is ook mogelijk om te luisteren naar de relaxende meditatieteksten. Deze applicatie is wel Engelstalig. Door de vele mogelijkheden en het gemak van deze applicatie vinden wij dit de grootste aanrader voor elke rustzoeker!

Gebruik jij apps voor je mentale gezondheid?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Charlotte 07/06/2019
Love it!
Ben een fan van dit soort apps maar ik kende er toch een paar niet, leuk! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.