Oak App: mediteren voor mensen zonder tijd

0
Oak is een meditatieapp voor mensen met weinig tijd. Nu zijn er meer apps die die insteek hebben, maar Oak valt op door een aantal dingen anders te doen. Of beter gezegd: niet te doen. Oak geeft je geen meditaties rondom bepaalde thema’s, geen introductiecursussen, geen hippe yogadocenten en geen speciaal uitgebreid slaapprogramma. Met Oak heb je eigenlijk veel minder, maar juist dat maakt de app zo geschikt voor mensen die graag eventjes willen mediteren.

Drie manieren van mindful

Vooropgezet: de app heeft nog steeds programma’s voor mensen die hun meditaties het liefst zorgvuldig opbouwen en misschien een onderwerp in willen duiken. Deze programma’s vind je in het eerste onderdeel van de app, de meditaties. Hier kies je tussen een begeleide meditatie of een meditatie die je zelf doet, waarbij je de begeleide meditatie kunt instellen van 5 tot 30 minuten en de open meditatie van 5 minuten tot een hele dag. Verschil met de meeste apps hierbij is wel dat je de keuze hebt uit slechts drie verschillende meditaties. Zo ben je geen tijd kwijt met het zoeken naar de best passende sessie. Voor een nog snellere benadering kies je een van de ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen zijn bijzonder kort en overal te doen. Ideaal als je even snel een korte vorm van meditatie wilt beoefenen zonder dat je je ruimte ernaar hoeft in te richten of op een speciale manier hoeft te zitten. Gevorderden zullen vooral de meditatie timers op prijs stellen. Deze zachte tonen helpen je door je open meditatie heen zonder je af te leiden. Eventueel zet je ook een van de rustgevende achtergrondgeluiden aan.

Maak van voortgang een prestatie

De app houdt ook al je progressie bij. Hoe meer je mediteert, hoe meer speciale medailles je ontgrendelt waarmee je voortgang de vorm van een prestatie aanneemt.

Plus- en minpunten

  • Mediteren in minder tijd.
  • Simplistische app.
  • Alleen in het Engels.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
166 MB
Ontwikkelaar
Courtney Circle LLC
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0