5k Runner App: van bankzitten tot hardlopen

2
Er staan een heleboel apps in de Play Store of App Store voor hardlopers, maar veel minder apps voor mensen die helemaal aan het begin staan van een leven lang hardlopen. Voor al die mensen voor wie hardlopen op zichzelf al een doel is, is er de 5kRunner app. Met deze app bouw je je conditie langzaam op, tot je vijf kilometer op één tempo kunt hardlopen. In acht weken ga je van vooral wandelen naar een tempo dat je nooit eerder voor mogelijk had gehouden.

Langzaam aan je conditie werken

Het geheim achter de app is dat je niet zozeer bezig bent met hardlopen, maar vooral aan je conditie werkt. Als je begint met de app, zul je merken dat je eigenlijk vooral aan het wandelen bent en af en toe even rent. Naarmate je verder komt in het schema, neemt het wandelen in tijd en frequentie af en ren je langere stukken. Door de zorgvuldige opbouw in het schema ren je nooit veel meer dan je op dat moment aankunt. De ingebouwde coach vertelt je precies wanneer je begint en stopt met rennen. Luister je graag naar muziek tijdens je sessies, dan werken je muziek en de coach samen.

Gebruik samen met andere apps

Een van de voordelen van de app is dat het samenwerkt met andere hardloopapps. Zo neem je je voortgang gelijk mee naar een hardloopapp, zodat je door kunt gaan waar je gebleven bent als je het programma van acht weken hebt afgerond. Een ander voordeel van de 5k Runner app is dat je een hele club van mensen op Facebook hebt die net als jij beginnen met hardlopen, zodat je jouw prestatie van twee gerende kilometers niet tussen de marathonlopers. Hoeft te delen.

Plus- en minpunten

  • Voor absolute beginners.
  • Je persoonlijke fitnesscoach.
  • GPS functie vereist veel batterij.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
127 MB
Ontwikkelaar
FITNESS 22LTD
Prijs
€ 9,99

Waar wacht je nog op?!

4 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Bas 26/04/2019 Reactie van App.nl!
Handige hardloopapp
Fijne app, gebruik ik al maanden nu. Ben het eens met minpunt, de batterij gaat wel snel leeg erdoor. Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Reacties laden [1]
Appfan!05/06/2019
Handige hardloopapp
Hey Bas, wat jammer van de batterij, zelf vinden wij het ook een erg fijne app.