Calm App: maakt van mediteren een gewoonte

0
De kunst van het mediteren wint de laatste jaren aan populariteit. Dat is niet verrassend, als je de voordelen van regelmatig mediteren ziet. Mensen die mediteren slapen beter, hebben minder stress, een lagere bloeddruk en zijn meer stressbestendig. De vraag is dan hoe je begint met mediteren. De Calm app helpt je hierbij door je duidelijke instructies te geven en voor ieder niveau van mediteren een ruime keuze in oefeningen en meditaties te bieden.

Slaap, mediteer en luister

De drie belangrijkste functies van Calm zijn: slaap, meditaties en muziek. Vanuit het hoofdmenu kies je uit een van deze categorieën of luister je naar de korte meditatie die dagelijks wordt aangeboden. Naast deze dagelijkse meditatie zijn er in het meditatiemenu ook andere sessies beschikbaar. Doordat deze sessies rondom een bepaald thema zijn georganiseerd, pak je met Calm specifieke problemen in je leven aan. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van stress, beter slapen, je concentratie verbeteren of bijvoorbeeld aan je zelfbeeld werken. De slaapfunctie is een bijzondere functie die je helpt in slaap te vallen. Dit doet de app met meer dan 100 verschillende verhaaltjes voor volwassenen, die je langzaam in slaap laten sukkelen. Sommige van deze verhalen worden verteld door bekende sterren, wat een leuk extraatje is. De laatste functie geeft je muziek die speciaal is ontworpen om je te helpen in slaap te vallen, te focussen of juist te relaxen. Naast de muziek zijn er ook rustgevende geluiden die je altijd kunt aanzetten, zodat je in de meest chaotische situaties nog een kalmerend geluid hebt waarmee je kunt relaxen.

Mediteer meer met een abonnement

Hoewel je de app gratis kunt downloaden, is een abonnement wel vereist om het meeste uit de app te halen. Met de gratis versie heb je toegang tot de eerste meditatie in een serie, één slaapverhaal, een aantal begeleide meditatiesessies en vier verschillende thema’s met muziek en achtergrondgeluiden. Voor alle andere opties heb je een abonnement nodig. Dit abonnement sluit je af of maand- of jaarbasis en kost rond de € 10 per maand of € 60 per jaar.

Plus- en minpunten

  • Honderden meditaties in een app.
  • Voel je mentaal en fysiek beter.
  • Niet in het Nederlands.
  • Beperkte gratis inhoud beschikbaar.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
124 MB
Ontwikkelaar
Calm.com, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0