Headspace App: Meditaties voor alles in het leven

0
Dat meditatie goed voor je is, weten de meeste mensen wel. Mensen die regelmatig mediteren ervaren minder stress, slapen beter en hebben een lagere bloeddruk. Hoewel die voordelen van meditatie bij veel mensen bekend zijn, is het vaak lastiger om een manier van mediteren te vinden die bij je past. Mediteren is een vaardigheid en om meditatie te leren, kan iedereen wel wat hulp gebruiken. Headspace biedt die hulp, door meditatie op je telefoon makkelijk te maken.

Een gratis introductie voor iedereen

Als je de app voor het eerst gebruikt, heb je toegang tot een introductiecursus mediteren. Het goede nieuws is dat je die introductie altijd kunt gebruiken, ook als je besluit om geen abonnement te nemen. Zo is de basis voor mediteren altijd gratis. De Headspace app biedt echter heel veel meer dan alleen de basis. Nadat je in de introductie van dertig dagen de eerste technieken onder de knie hebt gekregen, gaat er een wereld aan meditatiemogelijkheden voor je open. Iedere dag is er een korte gesproken meditatie waardoor je op een moment in de dag even kunt mediteren. Ook zijn er naast de introductie nog veel meer cursussen van 30 dagen, zoals cursussen rondom gezondheid (bijvoorbeeld goed eten, slaap, omgaan met stress of pijn), je emotionele welzijn (omgaan met boosheid), gelukkig zijn (relaties, geduld, acceptatie), sport en werk. Ook zijn er ‘HeadSpace Pro’ sessies, waarbij je minder begeleiding krijgt tijdens de meditatie. Naast deze cursusses met 10-30 sessies zijn er ook eenmalige meditaties rondom vergelijkbare thema’s, maar ook voor noodgevallen, bijvoorbeeld als je ineens heel gestresst of angstig bent. Nog kleinere meditaties zijn de “mini’s”, die vaak een minuutje duren. Ten slotte is er een aparte categorie voor kinderen, waarbij je in drie verschillende leeftijdsgroepen uit simpele meditaties kiest rondom slaap, kalmte, aardig zijn en concentratie.

Mediteer meer met een abonnement

Voor iedereen die wil beginnen met mediteren is de Headspace app ideaal. Niet alleen is de introductie tot meditatie voor iedereen gratis, je hebt met een abonnement ook toegang tot een uitgebreide collectie van allerlei verschillende meditaties die op alle facetten van het leven toepasbaar zijn. Een abonnement kost € 13 per maand of € 95 per jaar.

Plus- en minpunten

  • Leer gratis mediteren.
  • Voor alle niveaus.
  • Niet in het Nederlands.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
4+
Downloadgrootte
163 MB
Ontwikkelaar
Headspace, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0