Sociaal

9 social media apps die je op je telefoon moet hebben

Het gebruik van een smartphone is net zo normaal geworden als eten en douchen. Kortgeleden kwam dan ook het nieuwsbericht naar buiten dat kinderen meer aandacht besteden aan een smartphone dan aan vriendjes, laat staan de volwassenen. Het succes van de mobiele telefoon is natuurlijk grotendeels te danken aan de bijkomende applicaties, bijvoorbeeld om met elkaar in contact te kunnen blijven. Bekijk hieronder welke 9 social media apps jij beslist moet hebben:
9

Pinterest

Sociaal
0
Meer info

Het gebruik van een smartphone is net zo normaal geworden als eten en douchen. Kortgeleden kwam dan ook het nieuwsbericht naar buiten dat kinderen meer aandacht besteden aan een smartphone dan aan vriendjes, laat staan de volwassenen. Het succes van de mobiele telefoon is natuurlijk grotendeels te danken aan de bijkomende applicaties, bijvoorbeeld om met elkaar in contact te kunnen blijven. Bekijk hieronder welke 10 social media apps jij beslist moet hebben:

8

Cool Monkey

Sociaal
0
Meer info

Monkey is een vrij onbekende app in Nederland, maar bevat een uniek concept. Ontmoet nieuwe mensen door 15 seconden te videobellen of chatten met elkaar. Als je een klik hebt met de persoon dan kan je meer tijd toevoegen aan je videochat. Maak gebruik van filters tijdens het videobellen en voeg jouw nieuwe vriend toe door een vriendenverzoek te sturen. Best een spannende app, maar zeker het proberen waard!

7

Snapchat

Sociaal
0
Meer info

Snapchat is met name onder de jeugd één van de meest succesvolle social media apps ooit. Deze applicatie geeft de gebruiker de kans om foto’s en video’s met elkaar te delen, deze zullen maximaal 24 uur beschikbaar zijn voor andere om te openen. Daarna verdwijnen deze bestanden en zullen ze nooit meer te zien zijn. Wanneer een andere gebruiker een screenshot maakt, dan zal jij daarvan een melding krijgen. Snapchat heeft ook grote bekendheid gekweekt doordat de gebruikers een filter op een foto of video kunnen gebruiken, bijvoorbeeld met konijnenoortjes.

6

Facebook Messenger

Sociaal
0
Meer info

Facebook is vanzelfsprekend ‘the place to be’ als het om social media gaat. Miljoenen Nederlanders maken dagelijks gebruik van deze applicatie, ook om elkaar berichten te kunnen sturen. Hiervoor hebben de leden de Facebook Messenger app nodig. De overzichtelijke en handige app is volledig kosteloos. Het is ook mogelijk om elkaar via Facebook Messenger te bellen.

 

5

Instagram

Sociaal
3
Meer info

Tegenwoordig kan jij er niet meer omheen, zo goed als iedereen is een fan van Instagram. Jij kan als het ware een eigen fotoboek samenstellen en deze delen met de andere leden. Het is ook mogelijk om foto’s en video’s voor slechts een korte tijd te delen, deze verdwijnen dan na 24 uur.

Alle foto’s worden vierkant op Instagram vertoond en gebruikers kunnen allerlei leuke filters toevoegen.

4

YouTube

Video
4
Meer info

Iedereen kent YouTube, dus een introductie is niet echt noodzakelijk. Echter zit er wel een groot voordeel aan de applicatie van YouTube, wat zeker voor smartphone gebruikers de oplossing is. Wanneer jij surft naar de website kan het zijn dat sommige video’s vast lopen of niet snel laden, dat probleem bestaat niet op de app. Daarnaast kan jij makkelijker zoeken naar bepaalde filmpjes en is het ook mogelijk om zelf iets te plaatsen.

3

Hootsuite

Sociaal
0
Meer info

De Hootsuite applicatie zal bij sommigen niet bekend voorkomen en dat kunnen wij jullie niet kwalijk nemen. Deze app behoort namelijk niet tot een van de bekende platforms. In Hootsuite worden verschillende social media bij elkaar gebracht en kan jij posts eenvoudig vergelijken. Het is simpel en zal veel tijd besparen.

2

Facebook

Sociaal
0
Meer info

Facebook kent gebruikers van over de hele wereld en is daarmee ook het grootste social media platform. De applicatie is bijzonder handig. Je hoeft niet steeds opnieuw in te loggen, er kan makkelijk gescrold worden en contact worden opgenomen met vrienden en familie. Natuurlijk is Facebook helemaal gratis!

1

WhatsApp

Sociaal
1
Meer info

Whatsapp is verreweg de meest succesvolle applicatie ooit. Iedereen kan nu eenvoudig en snel chatten met bekenden via de app. Voordeel is dat berichten direct aankomen, het gratis is en er ook kosteloos met elkaar kan worden gebeld. Er kunnen ook chatgroepen worden gemaakt met meerdere personen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een webversie te gebruiken van Whatsapp, zodat je niet de hele tijd op de smartphone hoeft te kijken. Er kunnen ook foto’s, video’s en stemberichten worden verzonden.

Welke social media apps zou jij aanraden?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.