Pinterest App: inspiratie voor het leven

0
Pinterest geeft je de mogelijkheden om alles wat je nog eens wilt proberen als een visuele bladwijzer op te slaan. Pinterest staat dan ook vol met reisplannen, menu’s, knutselwerkjes, verbouwideeën en kampeertips. Wat je ook maar nog wilt doen in je leven, Pinterest heeft er een oplossing voor, die je nu alvast kunt opslaan en ordenen. Door dit virtuele prikbord aan te passen op jouw leven, maak je van Pinterest een gids voor alles wat je in het dagelijkse leven doet.

Je eigen prikbord voor alles

Pinterest is misschien het best te vergelijken met een heel ouderwets kookboek. Zo’n kookboek waarin je grootmoeder allerlei recepten uit tijdschriften knipte, verzamelde van vriendinnen en dan allemaal in één bundel stopte. Met Pinterest doe je eigenlijk precies hetzelfde, maar dan online. En in plaats van alleen recepten voor maaltijden, verzamel je bij Pinterest recepten voor van alles. Als je je account hebt aangemaakt, begin je met het maken van borden. Dit zijn virtuele prikborden die je als categorieën in je account hebt staan. Iedere keer dat je iets tegenkomt op internet dat je wilt onthouden, later of terug wil komen, of delen met anderen, prik je dat op het virtuele prikbord dat in die categorie past. Op je prikbord met recepten verzamel je dus recepten. Maar veel mensen hebben borden voor van alles. Kerstmaaltijden hebben vaak hun eigen prikbord. Net als knutselwerkjes, doe-het-zelfprojecten die je in een weekend kunt afmaken, zelfgemaakte cadeau-ideeën, naaipatronen voor jurken uit het Victoriaanse tijdperk… Alles wat je wilt, prik je op een bord.

Nog meer inspiratie van anderen

Door anderen te volgen, kom je op nog meer ideeën. Je ziet wat zij op hun borden hebben geprikt, hoe ze hun borden hebben ingedeeld en vindt dus steeds meer van waar je in geïnteresseerd bent. Ook geeft Pinterest je af en toe eigen suggesties, waarmee je nog meer geïnspireerd raakt.

Plus- en minpunten

  • Een visuele to-do voor het leven.
  • Inspiratie gebaseerd op interesses.
  • Door de bomen zie je het bos niet meer.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
121 MB
Ontwikkelaar
Pinterest, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0