Skype App: klassiek videobellen met een paar twists

0
Skype is zo ingeburgerd dat het ongeveer de enige videoapp is die ook als werkwoord gebruikt wordt. Na de introductie in 2003 (vier jaar voor de eerste iPhone) op computers, waarmee videobellen eindelijk gewoon werd, is de app voor smartphones tegenwoordig nog steeds heel populair. Hoewel videobellen nu in een heleboel apps is geïntegreerd, heeft Skype nog steeds een aantal opties die de app bijna onmisbaar maken.

Chatten en videobellen

De meeste ruimte in de Skype app is ingedeeld voor chatten en videogesprekken. Hoewel Skype bekend is geworden met de videogesprekken, zijn alle chatmogelijkheden nog steeds beschikbaar. Met een eigen arsenaal aan emoji’s maak je alle gesprekken leuker en kleurrijker. De videogesprekken verschillen in een paar dingen van videogesprekken in andere apps. Zo is het met Skype heel simpel om een videogesprek met meerdere mensen te voeren. Tijdens een videogesprek voeg je contactpersonen toe om als groep door te blijven praten. Ideaal voor een werkomgeving dus, waarin je een vergadering ook op afstand kunt doen.

Bellen naar gewone nummers

Met een Skype account bel je ook heel simpel naar gewone nummers. Dit is vooral ideaal voor mensen die regelmatig in het buitenland zitten. Omdat je belt via een internetverbinding, hoef je niet van simkaart te wisselen om toch te blijven bellen. Hierbij is het natuurlijk wel handig om aangesloten te zijn op Wi-Fi. Voor wie in zo’n situatie ook bereikbaar wil blijven, zijn er (tegen kosten) ook Skypenummers beschikbaar. Met zo’n Skypenummer kan iedereen een nummer bellen, waarna het gesprek wordt doorverbonden met je Skypeaccount. Zo ben je dus altijd bereikbaar voor iedereen met een mobiele telefoon, zolang je je Skype maar aan hebt staan.

Plus- en minpunten

  • Groepsgesprekken over video.
  • Bellen naar en van gewone nummers.
  • Ietwat verouderde chat.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
91 MB
Ontwikkelaar
Skype Communications S.a.r.l
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0