Snapchat App: berichten met een hoge funfactor

0
Hoewel Snapchat begon als een obscure app met maar één kenmerkende factor, is het inmiddels uitgegroeid tot één van de grote sociale netwerken. Nog steeds verdwijnen je berichtjes nadat ze zijn binnengekomen (tenzij iemand in het gesprek ze opslaat), maar Snapchat heeft meer te bieden. Met content van gerenommeerde mediabedrijven en zogenaamde ‘influencers’, is er altijd wat te vinden op Snapchat, zelfs als je vrienden niet heel actief zijn.

Verdwijnende foto’s en berichtjes

Het unieke aan Snapchat is altijd geweest dat berichtjes en foto’s na een tijdje vanzelf verdwenen. Iedere keer dat je het gespreksscherm opende, begon je met een leeg scherm. Later zijn hier wel veranderingen in aangebracht. Zo kun je foto’s nog een keer terugkijken en sla je ieder berichtje op door het even ingedrukt te houden. Door een ingebouwd systeem waarin punten worden bijgehouden, heeft Snapchat nog een extra verslavende werking. Omdat je beste vrienden in de app speciale emojis krijgen, beloont de app regelmatig contact tussen personen. Voor sommige mensen is het neerzetten van een indrukwekkende ‘streak’ (= een ononderbroken reeks dagen waarin je contact hebt) een doel op zich.

Filters en spelletjes

Het meest populaire aan de app zijn echter de filters. Met deze filters maak je foto’s op een heel nieuwe manier. Door een laag van ‘augmented reality’ (aangepaste realiteit) krijg je bijvoorbeeld hondenoren, zweef je tussen de sterren of verwisselt de app zelfs jouw gezicht met dat van iemand anders. Als je liever een spelletje speelt met een van je contactpersonen, kan dat ook. Je hebt hierbij een wisselende keuze uit simpele spelletjes of quizzen die je tegen elkaar speelt. Ten slotte is er een ‘Discovery’ scherm vol met bekende Snapchatters en andere media, waar je nieuwsberichten en andere verhalen kunt volgen op een typische Snapchatmanier.

Plus- en minpunten

  • Hoge funfactor met filters.
  • Volg alles en iedereen.
  • Duurt even om te leren.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
12+
Downloadgrootte
294 MB
Ontwikkelaar
Snap, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0