Twitter App: het snelst op de hoogte van alles

0
Twitter is al jaren één van de toonaangevende sociale netwerken. Met een unieke benadering waarin alle berichten zo kort mogelijk zijn, heeft Twitter al jaren een vaste plek in de top van alle ‘app hitlijstjes’. Twitter werkt het beste bij live evenementen en is één van de meest laagdrempelige manieren om nieuwe mensen en gesprekspartners te ontmoeten.

Snel en heel effectief

Hoewel Twitter het maximale aantal tekens inmiddels heeft verdubbeld van 140 naar 280 tekens (inclusief spaties), is het idee achter de app nog steeds hetzelfde: om zoveel mogelijk te vertellen zonder daarbij langdradig te worden. Hoewel het in eerste instantie even wennen is (en soms ten koste gaat van grammaticale correctheid om het passend te maken), is die benadering heel effectief. Doordat Twitter zo kort is, is het ook een heel snel medium. Die combinatie maakt Twitter heel effectief bij live evenementen, of het nou een TV programma is dat aan de gang is, een sportwedstrijd die je volgt of een politieke ontwikkeling die je meemaakt, met Twitter zoek je heel gemakkelijk naar gesprekspartners en meng je je zo in allerlei conversaties die al aan de gang zijn. Om die redenen is Twitter ook heel populair bij journalisten.

Niet alleen met tekst

Om het meeste uit Twitter te halen, gebruik je het dus tijdens je favoriete events. Hoewel het maximale aantal tekens dus beperkt is tot 280, kun je ook gebruik maken van video en foto’s om je ervaringen te delen. Hierdoor is Twitter geen snelle tekstmachine meer, maar een heel effectieve manier om op de hoogte te blijven van de mensen en onderwerpen die jou het meeste boeien. Bovendien is er geen snellere manier om aan sociale media te doen dan de Twitter app te downloaden.

Plus- en minpunten

  • Het snelste sociale medium.
  • Volg alles en iedereen.
  • Duurt even om te leren.

Aanvullende informatie

Minimale leeftijd
17+
Downloadgrootte
182 MB
Ontwikkelaar
Twitter, Inc.
Prijs
Gratis

Waar wacht je nog op?!

0 van de 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0