Kunst & Design

De leukste 7 apps voor creatievelingen

Vroeger werden creatieve geesten vooral beoordeeld aan de hand van handenarbeid op school. Het ging dan om onder andere schilderen, tekenen, knutselen en schrijven. Creativiteit werd op deze manier erg gestimuleerd. Tegenwoordig hoor je vaak dat de creativiteit van kinderen minder wordt gestimuleerd, omdat alles tegenwoordig digitaal gebeurd. We zitten steeds meer en maken minder tijd vrij om de creativiteit te stimuleren. Maar wie zegt dat in dit digitale tijdperk de creativiteit niet tot bloei kan komen? Wij hebben 7 apps voor je verzameld die de creativiteit weer in je naar boven halen.
7

Draw Cartoons

Kunst en design
0
Meer info

Draw Cartoons is een vergelijkbare app met ComicBook, die je al snel terug zal vinden in dit artikel. Wat Draw Cartoons echter deze laatste plek bezorgt, is het feit dat de cartoons van begin af aan zelf gemaakt dienen te worden. Dit is erg lastig en tijdrovend, aangezien je werkelijk waar alles zelf moet doen. Er zijn wel wat stickers en lay-outs beschikbaar, maar dit is zeer beperkt. Het gaat daarbij om eenvoudige poppetjes en wat achtergronden, maar dan houdt het helaas al snel op. Wat ons betreft een laatste plek.

6

Comic Book

Kunst en design
0
Meer info

ComicBook doet precies waar het voor staat. Het stelt je in staat om een stripboek helemaal zelf samen te stellen. Hierdoor kun jij voor jezelf of voor je kinderen zelf een verhaaltje samenstellen. De app werkt gemakkelijk en is erg gebruiksvriendelijk. Doordat er lay-outs en stickers beschikbaar zijn, kun je al snel beginnen met het maken van je eigen stripverhaal. Er zijn wel twee kleine nadeeltjes hierbij. Er gaat namelijk erg veel werk in zitten. Ook is stripverhalen schrijven vrij lastig en niet voor iedereen weggelegd. Tot slot betaal je helaas wel € 3,49 voor de app.

5

Sketch Photo Maker

Kunst en design
0
Meer info

De Sketch Photo Maker is eigenlijk niet echt een app om je creativiteit te boosten, maar meer een app die mooie schetsen van je huidige foto’s kan maken. In de app is het mogelijk om je foto’s te importeren en vervolgens een manier te kiezen waarop de app ze kan verwerken. De app zal de foto dan omzetten in verschillende soorten schetsen. Voor je eigen creativiteit werkt het niet heel bevorderd, echter krijg je er wel mooie schetsen mee. Een mooi alternatief kan zijn om deze schetsen na te maken, wat dan weer wel goed voor je creativiteit is.

4

Paper

Kunst en design
0
Meer info

De Paper app gaat ervoor zorgen dat jij te allen tijde kunt beschikken over je creaties. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om schetsen te maken, die je vervolgens in kan delen in verschillende schetsboekjes. Hierdoor kun je je schetsen ordenen. Een extra voordeel hiervan is dat je daardoor ook boekjes kunt gebruiken om puur en alleen notities te maken. De pagina’s uit je boekjes kunnen vervolgens gemakkelijk gedeeld worden via je sociale media. Qua verdere mogelijkheden schiet de app echter tekort, waardoor plek 4 het hoogst haalbare is.

3

Coloring

Kunst en design
0
Meer info

Coloring is een hele eenvoudige maar zeer bruikbare app. De app geeft je namelijk kleurplaten, variërend van simpel tot uitdagend, die je kan inkleuren. Ook al is de app erg simpel, voor veel mensen zal dit een leuke manier van tijdverdrijf worden. Je hoeft er namelijk geen ingewikkelde dingen voor te doen, behalve het kiezen van een kleurplaat en deze in te kleuren. Deze eenvoudigheid maakt de app daarom ook voor alle doelgroepen erg interessant. De app is ook nog eens helemaal gratis.

2

Procreate Pocket

Kunst en design
0
Meer info

Ben je op zoek naar creativiteit, dan is deze app wat ons betreft een mooie aanrader. Het laat aan alle kanten zien dat het gemaakt is voor creativiteit. De kleuren die je kunt gebruiken, de hoeveelheid tools die er beschikbaar zijn en het feit dat je in lagen kan werken maken de app een goede nummer 2. De app is daarnaast erg makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat deze gebruikt kan worden van beginner tot gevorderde. De app kost helaas wel € 5,49, maar is dat de app wat ons betreft dubbel en dwars waard.

1

Autodesk Sketchbook

Kunst en design
0
Meer info

De Autodesk Sketchbook app is een erg goede app en komt daarmee ook op een verdiende eerste plaats. Met deze app is het mogelijk om mooie schetsen te maken, mede door het uitgebreide scala aan tools, kleuren en ideeën. Het is daarnaast ook mogelijk om de app op je desktop te gebruiken, waardoor je zowel onderweg als thuis je schetsen kan perfectioneren. Wat maakt de app dan zo onderscheidend? Dat is het feit dat de app gratis is en verder over vrijwel dezelfde mogelijkheden beschikt als Procreate.

 

Deze 7 apps gaan ervoor zorgen dat jouw creativiteit weer helemaal naar boven komt. Uit onderzoek blijkt dat je creativiteit een grote rol speelt in je dagelijkse productiviteit. Hierdoor heb je hiermee zomaar een win-win situatie te pakken!

Welke apps gebruik jij om je creativiteit te stimuleren?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.