Navigatie

De 3 beste apps voor kilometer registratie

Heb je het ook wel eens gehad? Dat je elke maand of elke keer een kilometerformulier in moet vullen als je weer eens je kilometers bij je baas wilt declareren. Nog eens extra vervelend is het wanneer je dagelijks dezelfde route rijdt, van je werk naar huis en andersom. Daarom behandelen we vandaag een aantal apps die dit een stuk gemakkelijker voor je gaan maken. En wil je nou een wit voetje halen bij je baas, stel het idee dan voor zodat alle andere medewerkers er ook gebruik van kunnen gaan maken. De beste drie apps voor kilometer registratie behandelen we nu voor je.
3

AlphaGuide

AlphaGuide is wat ons betreft de minste van de drie. Aangezien je zelf de registratie moet starten en stoppen, is het onhandig wanneer je dit vergeet. Wat de app echter wel heeft, is een rittenregistratie die verbonden is met je agenda. Hierdoor weet je precies wanneer je moet vertrekken om op tijd bij je bestemming aan te komen.

De app is vooral erg handig voor mensen met een leaseauto van Alphabet. Je kunt daardoor inzicht krijgen in je leasecontract, schade rechtstreeks via de app melden en contact opnemen met het bedrijf wanneer je met pech langs de weg staat. Dit is zelfs mogelijk in het buitenland. Daarbij komt nog dat de app je makkelijk laat navigeren naar tankstations, dealers, schadeherstelbedrijven en zelfs oplaadpunten voor elektrische auto’s. De app is te downloaden voor zowel Android als iOS

2

Track Assistant

Track Assistant zit er een beetje tussenin. Het is namelijk mogelijk om zowel via gps als handmatig je ritten te registreren. Je kunt daarbij zelfs de registratie afbreken onderweg wanneer dit nodig is. De Track Assistant-app detecteert automatisch wanneer je in de auto zit en begint aan een autorit. Wanneer u uw auto aan het einde van een rit verlaat, detecteert deze het einde van de rit en vult uw kilometeradministratie in, met start/stop datum en tijd, afstand en kilometertellerstanden. Volledig automatisch.

Kilometerregistratie wordt gesynchroniseerd tussen de app en je onlineaccount. Persoonlijke rapporten kunnen alleen via het online account gemaakt worden, niet via de app. Via je online account zijn er wel veel filters mogelijk, zoals datum privé of zakenreis etc.

1

RouteReg

Tot slot onze nummer 1. Hoewel de app € 6,99 kost, is de app zeker het overwegen waard. Dit zijn namelijk maar eenmalige aanschafkosten, wat inhoudt dat er verder geen abonnementskosten aan verbonden zitten. Een erg handige feature van deze app is dat de functies die je niet gebruikt, uitgeschakeld kunnen worden. Hierdoor zit je nooit overbodig te klooien met dingen die je toch niet gebruikt. Hoe werkt de app dan precies? Allereerst is het mogelijk om de HotSpot-functie in te schakelen. Deze functie heeft vanzelf in de gaten wanneer je op de plek van bestemming arriveert, waarna je een melding krijgt om de route in te voeren. Op basis van je gps is de route dan opgeslagen, waardoor het aantal kilometers automatisch ingevoerd wordt.

Het kan echter nog gemakkelijker. Het is namelijk mogelijk om een Bluetooth Smart tag aan te schaffen. Dit apparaat kun je verbinden met je telefoon, waardoor deze vanzelf in de gaten heeft wanneer je het voertuig verlaat of juist wanneer je instapt. Op basis van je gewenste locatie kun je dan een routevoorstel genereren. Bij aankomst kun je de rit automatisch registreren met één klik op de knop. Is dit nou nog te veel werk, dan kun je dit ook volledig automatiseren. Het aantal kilometers wordt dan vanzelf ingediend wanneer je de plek van bestemming bereikt. Je kunt het aantal kilometers dan gemakkelijk koppelen aan een project, waardoor je baas precies weet welke kosten op welk project vallen.

Tot slot is de app te gebruiken met meerdere auto’s en is de app voorzien van een handig dashboard waarin gemakkelijke overzichten te verkrijgen zijn van gereden kilometers, totalen per periode en kosten per project. Een klein nadeel is wel weer dat de app alleen beschikbaar is voor iOS.

Zoals je ziet zijn er verschillende apps die je kunt gebruiken om je kilometers te declareren bij je baas. Wat ons betreft staat RouteReg duidelijk op nummer 1. Dit komt door de automatismen die zijn ingebouwd, de mogelijkheid tot het gebruik bij meerdere auto’s en de Bluetooth functie. Deze is dan ook zeker het proberen waard. Ben je meteen van al die vervelende kilometerformulieren af.

Gebruik je zelf al een kilometerregistratie app? Laat ons dan even weten welke, misschien dat je deze hier dan nog terug gaat vinden!

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.