Gezondheid & Fitness

De 8 beste apps om te stoppen met roken

Eigenlijk is het niet meer van deze tijd en ook steeds meer mensen stoppen met roken of stappen over op een elektrische sigaret. Wil je helemaal stoppen, dan zijn er alternatieven zoals kauwgom of de welbekende nicotinepleisters. Deze pleisters zorgen ervoor dat er kleine hoeveelheden nicotine in het lichaam komt, zonder hierbij schade aan te richten. Zijn dit nou hulpmiddelen die niet bij je werken, dan krijg je van ons 8 apps die jou gaan helpen om te stoppen met roken!
8

Stoppen Met Roken

Gezondheid en fitness

Stoppen met roken is eigenlijk geen app, maar meer een widget. Deze app is alleen beschikbaar op Android apparaten. Aangezien het een widget is, kan deze app standaard op je homescreen getoond worden. De app laat je standaard drie dingen zien:

  1. Het aantal dagen, uren en minuten dat je al geen sigaret gerookt hebt.
  2. Het bedrag dat je hebt bespaard.
  3. Het aantal sigaretten dat je niet gerookt hebt.

Aangezien de app verder weinig functionaliteiten biedt, is deze app ook op nummer 5 geëindigd.

7

QuitNow!

Gezondheid en fitness
0
Meer info

QuitNow! is een anti-rook app die zich op een bescheiden manier wil onderscheiden van zijn concurrenten. De app biedt standaard functies aan, zoals statistieken over je rookgedrag en het sturen van notificaties over de positieve effecten van het stoppen met roken. Naast deze ‘basis’-opties, biedt de app toegang tot een stoppen met roken community waarin je met anderen in contact komt die ook willen stoppen met roken. Dit kan een extra motiverende factor zijn om te stoppen, want gedeelde smart is tenslotte halve smart.

6

Smoke Revoke

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Smoke Revoke is een anti-rook app die alleen beschikbaar is voor iOS en het daarnaast volledig anders aanpakt. In plaats van je direct te laten stoppen met roken, wil deze app ervoor te zorgen dat het interval tussen twee sigaretten steeds groter wordt. De lengte van het interval wordt bepaald door doelen die je zelf opstelt. Als deze interval voorbij is, krijg je een notificatie dat je weer een sigaret mag opsteken. De app is gratis te downloaden in de App Store. Voor de volledige versie betaal je echter wel € 12,99.

5

Rookvrij Pro

Gezondheid en fitness
0
Meer info

Rookvrij Pro is een van de best beschikbare apps om te stoppen met roken. Dat komt doordat de app je zowel actief als passief motiveert om te stoppen. Zo krijg je actief statusrapporten van de app om je voortgang weer te geven. Passief worden in de app allerlei statistieken bijgehouden die je een overzicht geven van bijvoorbeeld hoeveel geld, tijd en sigaretten je al hebt bespaard. Daarnaast krijg je ook informatie over de giftige stoffen in sigaretten die je juist niét hebt ingenomen. De app kost wel €1,99 en is alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers, maar als je daardoor stopt met roken is dit het dubbel en dwars waard.

4

Quit Buddy

Gezondheid en fitness
0
Meer info

De app onderscheidt zich op basis van een aantal aspecten van zijn concurrenten. Allereerst maakt deze app het mogelijk om via sociale media je voortgang te delen. Daarnaast is de app geheel gratis én is deze beschikbaar voor zowel Android als iOS. Verder krijg je hierop ook te zien wat je voortgang is, hoeveel geld je al hebt bespaard en het aantal sigaretten dat je niet hebt gerookt. Dit zijn echter functies die in alle apps aan bod komen.

3

Stopstone

Gezondheid en fitness

De Stopstone app is voornamelijk op jongeren gericht die willen stoppen met roken, maar eigenlijk is de app voor iedereen wel relevant. Stopstone houdt je gemotiveerd door o.a. statistieken te tonen –  van hoeveel geld je hebt bespaard tot hoeveel beloningen je hebt verdiend. Doordat de app als basisdoelgroep personen tussen de 16 en 24 target, voelt de app heel toegankelijk en relaxed. Zo kun je bijvoorbeeld jouw beloningen zelf instellen, zoals een weekendje weg of een avondje naar de bioscoop. Wat ons betreft is dat super motiverend!

2

Stoptober

Gezondheid en fitness

De Stoptober app is deel van de campagne ‘Stoptober’, waarin de roker wordt aangemoedigd om in de maand oktober te stoppen met roken. Deze app is dus volledig gericht op personen die specifiek de ‘stopmaand’ oktober willen gebruiken om van hun slechte gewoonte af te komen. De app zorgt ervoor dat je samen met veel andere mensen binnen 28 dagen van het roken af bent. Klinkt goed toch? Let wel op: de app is, niet heel verrassend, alleen rond de maand oktober te downloaden.

1

Kwit

Gezondheid en fitness

De Kwit app is ideaal als je je rookgewoontes wilt tracken. Stel in hoeveel sigaretten of pakjes je per dag rookt en wat de prijs is per pakje. Dit overzicht kan best confronterend zijn maar kan jou júist helpen om meer motivatie te krijgen! Ook in deze app zie je gelijk hoe jouw gewoontes zijn veranderd en hoeveel geld je eigenlijk al bespaard hebt. Nog een extraatje in de app is de gezondheidsmeter. Deze meter laat alle gezondheidsaspecten zien die zijn verbeterd sinds jij gestopt bent met roken. Je gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste! Daarom staat de Kwit app bij ons op nummer 1.

Ben je nu al gestopt met roken? Dan bij deze onze complimenten! Wil je graag stoppen met roken of anderen laten stoppen met roken, dan zijn dit de apps die je de oplossing kunnen bieden!

Welke app gebruik jij om gewoontes aan te leren of ervan af te komen?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Omer 28/07/2019
Is goed voor iedereen die rookt
Stop met roken dit is een goeie actie Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Dirk 12/07/2019
Stoppen met roken
Top! Ga het proberen! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Reacties laden [1]
Appfan!12/07/2019
Stoppen met roken
Leuk Dirk! Laat ons weten hoe het gaat?