Video

De 10 beste apps voor videobewerking

Sommige mensen kiezen ervoor om veel foto’s te maken van plekken waar ze geweest zijn of dingen die ze meemaken. Anderen kiezen er echter voor om juist alles te filmen. Evenals bij foto’s zitten er bij video’s natuurlijk ook stukken tussen die minder of juist helemaal niet interessant zijn. Deze zou je er het liefst op een zo natuurlijk mogelijke manier uit monteren, zonder daarbij het vloeiende beeld van de video’s ernstig aan te tasten. Dit kun je natuurlijk het beste doen door gebruik te maken van je computer. Heb je deze echter niet tot je beschikking, dan zijn er gelukkig ook voldoende apps beschikbaar die dit voor je kunnen doen. Van ons krijg je de 10 beste apps voor het bewerken van je video’s.  
10

WeVideo

Video
0
Meer info

WeVideo maakt het als enige app mogelijk om via de cloud te werken. Dit zorgt ervoor dat er geen geheugen van je toestel gebruikt wordt om de video’s te bewerken. De kracht én zwakte van WeVideo is het gebruik van de app. De app is namelijk gemakkelijk in gebruik, waardoor de functies ook meteen erg beperkt zijn. Een ander nadeel van de app is de prijs. De app is zelf gratis, maar wil je video’s uploaden of exporteren, dan moet hier al snel voor betaald worden. De betaalfunctie en het gemak van de app zorgen ervoor dat deze net de top 10 gehaald heeft.

9

MoviePro: Video Recorder

Video
0
Meer info

Bij MoviePro staat het gebruikersgemak centraal. De app heeft namelijk weinig poespas en vooral een hele degelijke bewerkingstool. De voordelen ten opzichte van zijn concurrenten is dat het ook ondersteuning biedt aan video’s met 4K resolutie en video’s met een hoog aantal frames per seconde. Weegt dit op tegen de prijs van de app? Nee, wij denken van niet. Met een prijs van €6,99 is de app aan de dure kant en bieden andere apps betere functionaliteiten tegen een lagere prijs.

8

Clips

Video
0
Meer info

Deze app is voor een groot deel gericht op de jongere generatie. Doordat deze veel met sociale media bezig is, hebben de makers van deze app zich gefocust op gebruikersgemak en snelheid. De app stelt je in staat om video’s te maken en te bewerken in de app. Daarbij kunnen ondertiteling, filters en stickers en emojis worden toegevoegd. Ook is er de mogelijkheid om muziek toe te voegen. De eenvoud, het gemak en het feit dat deze app gratis is, maakt het zeer interessant. Echter is deze app alleen voor iOS beschikbaar en zijn de functionaliteiten redelijk beperkt, plek 8 dus.

7

Splice

Video
0
Meer info

Splice is een app die vergelijkbaar is met iMovie, een app die later nog terugkomt in dit artikel. Het voordeel van Splice is dat het mogelijk is om niet alleen muziek onder de video’s te zetten, maar hiervoor ook je eigen stem kunt gebruiken. Daarnaast bevat het natuurlijk de standaard functionaliteiten die je van een videobewerkingsapp mag verwachten. De app vertoont echter wel reclame in de app, die overigens niet wordt verwerkt in je video’s. Wil je van deze reclame af, dan moet je helaas voor de app betalen. Helaas zijn de functionaliteiten ook redelijk beperkt.

 

6

Hyperlapse

Video
0
Meer info

Hyperlapse is een app die door Instagram is ontwikkeld. Zoals je van Instagram gewend bent, is de app zeer eenvoudig in gebruik. Wat maakt deze app zo speciaal en tegelijk beperkt? De enige functie die de app biedt is het maken van een hyper Lapse. Video’s maken om deze vervolgens op hogere snelheid te afspelen. In combinatie met de app van Instagram kun je hier ook filters aan toevoegen en kleine bewerkingen toepassen. Het grote voordeel? De app stabiliseert automatisch de beelden, waardoor schokken tot een minimum beperkt blijven. Daarnaast is deze volledig gratis. In het geheel van Instagram erg goed, als je echter naar de app apart kijkt, zijn de functionaliteiten te beperkt. Plek 6 dus.

5

Videon

Video
0
Meer info

Videon heeft een extra functie naast het bewerken van video’s. De app maakt het namelijk mogelijk om een video op te nemen. Hier gaat het echter niet om, het gaat om de videobewerking. Het is namelijk mogelijk om krachtige kleurfilters toe te passen op je camerabeelden. Het bewerken met Videon geeft je dezelfde functies als die mogelijk zijn voor het bewerken van foto’s. Zo is het mogelijk om contrast, belichting, kleurtemperatuur en nog veel andere aspecten aan je video aan te passen. Een nadeeltje? De app kost helaas wel €5,49. De prijs en de het beperkte gebruikersgemak zorgt voor plek 5.

4

Powerdirector

Video
0
Meer info

De app maakt het mogelijk om zowel foto’s als video’s te kunnen bewerken. De kracht van de app ligt echter bij het bewerken van de video’s. De app maakt het mogelijk om zowel muziek als een spraakbericht onder de video te zetten. PowerDirector is een van de weinige apps die het mogelijk maakt om video’s te bewerken in 4K formaat. De app is gratis te downloaden. Als je er behoefte aan hebt om het watermerk te verwijderen en 4K-video’s te exporteren, dan moet je echter €6,59 betalen, helaas is plek 4 het hoogst haalbare.

 

3

Magisto

Video
0
Meer info

Kies jij graag voor gemak en eenvoud? Dan is de app van Magisto dé app voor jou. De app gebruikt namelijk maar 3 verschillende stappen. Je kiest een of meerdere video’s, selecteert een thema en selecteert de muziek. Vervolgens zal Magisto je het resultaat opsturen. De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om een video van de mooiste momenten samen te stellen. Denk je nou, dit kan zo makkelijk toch niet zijn? Probeer de app dan vooral eens uit! De app is helemaal gratis, maar helaas wel alleen beschikbaar voor iOS. Dit pure gemakt maakt de app goed voor plaats 3.

2

Adobe Premiere Clip

Video
0
Meer info

Het grote voordeel van Adobe Premiere Clip? Het is mogelijk om de app te synchroniseren met het gelijknamige programma op je computer. Via de app kun je veel basisfuncties uitvoeren, waarna je de video later verder bewerkt op de computer. De app is daarbij gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS. Wat de app zo goed maakt? Hij is vooral heel simpel. De intentie is dan ook om via de app de eerste bewerkingen uit te voeren en deze later verder te perfectioneren via de variant op de computer. Dit maakt de app toch net wat minder dan de nummer 1.

1

iMovie

Technologie
0
Meer info

iMovie is de officiële videobewerkingsapp van Apple. Het grote voordeel van deze app is dat er meerdere templates beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat je films er meteen goed uitziet. Daarnaast is het gebruik van de app heel gebruiksvriendelijk. Dit is ook de reden waarom de app op nummer 1 staat. De app, ondanks het Touch screen, extreem gebruiksvriendelijk met veel functionaliteiten. Andere apps zijn óf gebruiksvriendelijk óf hebben veel functionaliteiten. iMovie maakt het mogelijk om heel eenvoudig via het Touch screen beelden te knippen, snelheid te veranderen en speciale overgangen te gebruiken. Daarnaast worden video’s geëxporteerd in HD-formaat, waardoor het voor de kijkers ook zeer aantrekkelijk is om deze beelden te bekijken. Nog een voordeel, de app is voor Apple-gebruikers gratis!

Dus heb jij nog wat oude video’s op je telefoon die alleen maar je opslagruimte bezet houden? Zoek ze eens op, bewerk ze en maak er mooie video’s van waar alleen de hoogtepunten in verwerkt staan. Dit bespaart je niet alleen veel opslagruimte, maar zorgt er ook meteen voor dat je alle mooie momenten in één overzicht krijgt in plaats van die losse filmpjes. Welke app wij aanraden? De app van Adobe Premiere Clip als je net dat beetje extra wil. Ben je nou vooral op zoek naar eenvoud, dan is de app van Magisto op iOS en Android dé app om te gebruiken.

Welke beleving zou jij graag om willen zetten in een gave video?

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Jan 12/11/2020
Er is een nieuwe ster aan het firmament!
Sinds twee jaar ben ik, naarst Final Cut Pro X op een 9 jaar oude iMac, een enthousiast gebruiker van LumaFusion, een zeer capabele NLE die werkt op een normale iPad, en zelfs op een iPhone. Dit programma zou hier op 1 moeten staan! Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.