Dating

De 7 beste christelijke dating apps: ontmoet christelijke singles

Christelijke singles vinden het soms lastig om een vriend of vriendin te vinden met dezelfde geloofsovertuiging. Daarom hebben we een top 10 gemaakt van gratis christelijke dating apps waarbij je wél snel in contact komt met andere christenen. Blijf weg van de populaire datingapps als Tinder en Happn en vind christelijke singles snel via deze apps!
7

Christian Cupid

Dating

Ben je reislustig en sta je open voor een lange afstandsrelatie? Dan is de Christian Cupid app wellicht wat voor jou, aangezien de app internationaal gericht is. Als je een lange afstandsrelatie niet echt ziet zitten, dan kun je natuurlijk ook de app gebruiken om online vriendschappen te sluiten of om een goed gesprek te starten over jouw geloof.

Een unieke feature in de app is het toevoegen van tags aan je profiel. Zo voeg je bijvoorbeeld de tag ‘sporten’ toe om andere sportliefhebbers te vinden.

Helaas moet je in de Christian Cupid app een betaald abonnement afsluiten om personen daadwerkelijk een berichtje te sturen. De optie om voor maximaal één maand een abonnement af te sluiten bestaat gelukkig wel, zodat je na een maand kunt kijken of een langer abonnement eventueel wat voor je is.

 • Prijs: Gratis, maar abonnement nodig om de app optimaal te gebruiken.
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 18+
6

CROSSPATHS

Dating

CROSSPATHS is een internationale dating app met rond de 200.000 (!) leden. Om er zeker van te zijn dat elk profiel betrouwbaar is, is het alleen mogelijk om je aan te melden met je Facebook profiel. Maak je geen zorgen, de app krijgt geen toegang tot je Facebook gebruikersnaam of wachtwoord. Jouw Facebook vrienden kunnen ook niet zien dat jij CROSSPATHS gebruikt.

Om een match te krijgen moeten zowel jij als de betreffende persoon naar rechts swipen. Wacht niet te lang om jouw match een berichtje te sturen, want na 14 dagen inactiviteit wordt de match opgeheven.

De CROSSPATHS app hebben we op de 6e plek geplaatst, omdat de app vooral leuk is als je upgrade naar een betaald account. Dit abonnement is vanaf 25,99 euro af te sluiten. Het is ook mogelijk om extra ‘Super Swipes’ te kopen vanaf 5,49 euro. Normaal krijg je 1 Super Swipe per dag, die je kunt besteden aan iemand die je wilt laten weten dat je hem of haar érg leuk vindt.

 • Prijs: Gratis, maar abonnement nodig om de app optimaal te gebruiken.
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+
5

Funky Fish

Dating

Funky Fish is een bekend begrip in de Nederlandse en Belgische christelijke dating wereld. Wat veel gebruikers van de christelijke datingsite niet weten, is dat Funky Fish ook een app heeft.

Het aanmaken van een profiel is helemaal gratis en erg gemakkelijk. Let wel op dat jouw gekozen profielfoto eerst gecontroleerd en goedgekeurd moet worden. Dit kan namelijk enkele uren duren.

Verder zijn alle kerkstromingen vertegenwoordigd in de Funky Fish app: katholiek, gereformeerd of evangelisch. De app is naar eigen zeggen niet alleen voor relaties, maar ook voor het vormen van vriendschappen, hiervoor is de community met 25.000 leden geschikt. De app is makkelijk in gebruik, maar werkt soms helaas niet naar behoren. Dit is ook te zien aan de gemixte reviews van gebruikers in de Google Play en App Store. Daarom verdient Funky Fish in deze toplijst de 5e plaats.

 • Prijs: Gratis
 • Taal: Nederlands
 • Minimum leeftijd: 16+
4

Christian Dating for Free

Dating

Op nummer 4 in de toplijst hebben we de grootste christelijke dating app van de Google Play en App Store gezet. De kans dat je hier een connectie vindt is dus vrij groot!

Bij een gratis lidmaatschap in deze app zijn dezelfde features beschikbaar dan wanneer je een betaald lidmaatschap aanschaft, wat vrij uniek is voor een dating app. Waarom zou je dan een betaald lidmaatschap aanschaffen? Voor 5 euro per maand kun je de hinderlijke advertenties in de app verwijderen, wat best handig kan zijn als je de app met regelmaat gebruikt. Dat maakt de app sowieso fijner in gebruik!

Het design van de app is vrij simpel en ouderwets, maar werkt verder prima. De app is internationaal, waardoor het wat lastiger kan zijn om Nederlandse contacten te vinden. Als je daar geen problemen mee hebt, dan is deze app zeker een aanrader om eens te proberen!

 • Prijs: Gratis
 • Taal: Internationaal
 • Minimum leeftijd: 17+
3

Op zoek naar jou

Dating

Opzoeknaarjou.nl is net als Funky Fish een bekende naam onder de christelijke online datingsites. De populaire Nederlandse online datingsite heeft sinds kort ook een app, waar naar verluid rond de 2500 leden actief zijn. Veiligheid staat in de ‘Op zoek naar jou’ app voorop: elk profiel wordt eerst handmatig gecheckt voordat andere gebruikers het profiel kunnen zien. Gebruikers die de regelementen overtreden worden geblokkeerd en verwijderd.

Een proefabonnement is helemaal gratis en heeft geen tijdslimiet. Een full membership is beschikbaar vanaf 5 euro, wat wij best een schappelijke prijs vinden. Om de app optimaal te gebruiken is het aanschaffen van een full membership wel een vereiste. Veel functies zijn namelijk voor proefabonnees geblokkeerd, zoals de chatfunctie of de mogelijkheid om alle foto’s en video’s van leden te bekijken.

De app is qua basis hetzelfde als andere dating apps, met een ‘match’-overzicht, een inbox met inkomende berichten en een favorietenlijst. Uniek aan deze app is de helpdesk en de zoekfunctie, waarmee je gemakkelijk nieuwe leden kunt zoeken. Al met al een prima app!

 • Prijs: Gratis proefabonnement zonder tijdslimiet
 • Taal: Nederlands
 • Minimum leeftijd: 18+
2

SamenChristen

Dating

SamenChristen is de app van één van de populairste christelijke datingswebsites van Nederland. De app onderscheidt zich van andere christelijke dating apps door het unieke matchsysteem. Hierbij wordt er gekeken naar de voorkeuren en interesses van alle leden om zo de meest geschikte kandidaten aan je te laten zien! Op basis van deze gegevens wordt een matchpercentage uitgerekend, waarna je een inschatting kunt maken in hoeverre de ander bij jou past. Natuurlijk moet je geen personen afwijzen door een lager percentage, maar het is in ieder geval een leuke feature!

De SamenChristen app heeft een simpel maar vrolijk design. SamenChristen kun je twee weken gratis uitproberen. Na twee weken zit je gelukkig niet vast aan eventuele kosten, aangezien het lidmaatschap automatisch verloopt. Verlengen van het lidmaatschap kan vanaf 5 euro per maand, zodat je onder andere naast de foto’s van leden, ook hun achterliggende profiel kunt bekijken. Dat kan met het proefabonnement namelijk niet.

 • Prijs: Gratis proefperiode van twee weken, daarna betaald.
 • Taal: Nederlands
 • Minimum leeftijd: 18+
1

Ohallo

De meest veelzijdige datingapp voor Nederlandse christenen is zonder twijfel Ohallo. Ohallo is een nieuwe app die sinds eind 2017 in korte tijd veel gebruikers heeft weten te werven. Binnen een jaar had de app al 2400 actieve Nederlandse leden en 1250 matches. Deze laat per gebruiker een volledig, gedetailleerd profiel zien. Dit om de zogenaamde ‘vleeskeuring’ te voorkomen zoals bij de app Tinder waar voornamelijk de focus op de foto’s ligt.

Ohallo is niet begonnen als datingwebsite, zoals SamenChristen of opzoeknaarjou.nl, maar is gestart als app. Dat merk je aan de kwaliteit ervan. De volledige focus ligt op het verbeteren en onderhouden van de app, in plaats van op een website. Het team van Ohallo is naar eigen zeggen dag en nacht bezig om de app een veilige en betrouwbare ontmoetingsplaats te maken. Deze krijgt ook regelmatig een update, om bugs te verwijderen.

Ohallo is gratis te gebruiken. Als je meer functies wilt ontgrendelen, dan is het mogelijk om Ohallo Plus aan te schaffen. Met Ohallo Plus zie je geen advertenties meer in de app, chat je onbeperkt met matches en krijg je 25 likes ofdislikes per 24 uur. Het Ohallo Plus abonnement is wat duurder dan andere betaalde lidmaatschappen in deze toplijst. Je betaalt namelijk 14,95 euro per maand of 34,95 euro voor drie maanden, wat wij het uiteindelijk wel waard vinden!

 • Prijs: Gratis
 • Taal: Nederlands
 • Minimum leeftijd: 18+

Heb jij een app gezien die je wilt downloaden? Reageer hieronder en maak automatisch kans op een giftcard van 50 euro!

Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.
Julie anne 15/06/2020
Ohallo app
Heb net uiteindelijk Ohallo app geïnstalleerd. Omdat de app bij jullie goed aangeschreven staat. Reageren
Let op, je reactie is niet direct zichtbaar.